Oud-burgemeester Wolfsen voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens | De Utrechtse Internet Courant Oud-burgemeester Wolfsen voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens | De Utrechtse Internet Courant

Oud-burgemeester Wolfsen voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens

Oud-burgemeester Wolfsen voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens
De oud-burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, wordt voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Hij volgt per 1 augustus 2016 Jacob Kohnstamm op.

De oud-burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, wordt voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Hij volgt per 1 augustus 2016 Jacob Kohnstamm op.

Wolfsen was van 2008 tot 2013 burgemeester van Utrecht. Daarvoor was hij Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid en rechter.

Hij was al eens lid van de Raad van Advies van het toenmalige College bescherming persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de wettelijke regels voor bescherming van persoonsgegevens en adviseert over nieuwe regelgeving.

Op de site van de AP reageert Wilbert Tomesen, vicevoorzitter op de benoeming. “Wij zijn verheugd over de benoeming van de heer Wolfsen. Wolfsen is een jurist met ruime ervaring als rechter, politicus en bestuurder en is daarom van grote waarde voor de AP.”

5 Reacties

Reageren
 1. Bezorgdeutrechter

  Grappig. De burgemeester die de volledige oplage van een krant liet vernietigen omdat de informatie die daar in stond hem niet beviel moet de privacy van burgers gaan bewaken. Alsof je een vos de kippen laat bewaken. Afgezien hiervan betreft het een incompetente voormalig burgemeester die klaarblijkelijk een baantje nodig had om zijn hypotheek te kunnen blijven betalen. Iemand die in zijn vorige functie op werkelijk alle fronten gefaald heeft wordt middels het linkse netwerk toch weer een mooi baantje en bijpassend salaris geboden. Linkse vriendjespolitiek en pluchekleven in PvdA optima forma.

 2. Ed Leunisse

  Autoriteit bleek nou niet echt uit het vernietigen van een oplage van plaatselijk hah blad waarin stuk stond dat dhr Wolfsen niet beviel. Maar heeft nu tijd gehad voor wat reflectie en daardoor wellicht aan autoriteit gewonnen?

 3. Arjan Verhoeven

  Hadden ze nou niet één keer iemand kunnen kiezen omdat die er verstand van heeft, i.p.v. een carrière politicus?
  Waarom niet Bits of Freedom of Privacy First gebeld of ze iemand wisten met bewezen feeling met het onderwerp? Ik kan makkelijk 5 namen noemen van mensen die uitermate geschikt zouden zijn.

 4. FD

  Er is geen Utrechter die een traan heeft gelaten bij het afscheid van deze man.
  Berichten over het carrière vervolg van deze man zijn dan ook niet relevant voor het Utrechtse nieuws

 5. Dirk

  Ah het netwerk zorgt goed voor elkaar. Wat fijn voor hem dat hij weer een mooi baantje aangeboden heeft gekregen. Ik ben blij dat deze carrièrepoliticus weg is uit Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).