Oud-eigenaar Franco Baldi van hoedenwinkel aan de Bakkerstraat overleden | De Utrechtse Internet Courant Oud-eigenaar Franco Baldi van hoedenwinkel aan de Bakkerstraat overleden | De Utrechtse Internet Courant

Oud-eigenaar Franco Baldi van hoedenwinkel aan de Bakkerstraat overleden

Oud-eigenaar Franco Baldi van hoedenwinkel aan de Bakkerstraat overleden
Links Franco Baldi met naast hem zijn zoon en vrouw.
De bekende Utrechtse ondernemer Franco Baldi is overleden. De oud-eigenaar van de Jos van Dijck, dé hoedenwinkel van Utrecht, is 83 jaar oud geworden.

De bekende Utrechtse ondernemer Franco Baldi is overleden. De oud-eigenaar van de Jos van Dijck, dé hoedenwinkel van Utrecht, is 83 jaar oud geworden.

Franco was de tweede generatie die achter de toonbank stond in de textielwinkel uit 1923 aan de Bakkerstraat in Utrecht. Hij was een bekend figuur in Utrecht en vaak in de binnenstad te vinden.

De winkel is sinds 1923 gevestigd aan de Bakkerstraat, een straat die vroeger gedeeld werd door wel vijf hoedenwinkels. Tegenwoordig is Jos van Dijck de enige hoedenspeciaalzaak in Utrecht. Zoon en huidig eigenaar van de winkel, Francesco, vertelt: “Mijn vader was dementerend en het ging het laatste jaar al wat minder goed met hem. Hij werd twee weken geleden ook nog ziek en toen ging het snel bergafwaarts.”

Francesco, eigenaar van hoedenwinkel Jos van Dijck in de Bakkerstraat (Archieffoto: Job van Gasselt / DUIC)

De oud-eigenaar Franco was van Siciliaanse afkomst en maakte de hoedenwinkel groot in Utrecht. Zijn zoon vertelt dat elke generatie wel iets heeft toegevoegd. “Mijn ouders hebben het overgenomen van mijn grootouders en ikzelf ben ongeveer 25 jaar geleden ingestapt. Sinds 2001 ben ik eigenaar.”

“Als hoedenwinkel ben je al vrij snel uniek”, vervolgt hij. “Mijn grootouders begonnen de zaak en mijn vader heeft het fysiek vergroot, maar ook door hoeden te importeren een belangrijke stap gezet.” Francesco denkt dat zijn vader zal worden herinnerd als een markant persoon. “Altijd vriendelijk en in voor een praatje of een grapje.”

Franco Baldi stond samen met zijn vrouw decennialang achter de toonbank en is 83 jaar oud geworden.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Peet

  Gecondoleerd,,sterkte
  Kwam de heer baldi regelmatig tegen in de binnenstad
  Klopt,,markant persoon
  Aardige man
  Gemis

 2. Katja

  Loek van Loeks Good (vh Ben Snatager) een paar weken geleden overleden, nog een Utrechts icoon weggevallen.

 3. Cees

  Gecondoleerd. Voordat ik naar Nieuw Zeeland emigreerde hadden we regelmatig een kopje koffie en tijdens mijn regelmatige bezoekjes aan Nederland ging dat ook nog door in het bijzijn van Luuk. een heerlijke man om een goed gesprek mee te hebben en altijd in voor een grap!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).