Oud FC Utrecht-speler Jan Groenendijk overleden | De Utrechtse Internet Courant Oud FC Utrecht-speler Jan Groenendijk overleden | De Utrechtse Internet Courant

Oud FC Utrecht-speler Jan Groenendijk overleden

Oud FC Utrecht-speler Jan Groenendijk overleden

Jan Groenendijk, de eerste doelpuntenmaker van FC Utrecht in het betaalde voetbal, is zondagmorgen overleden. Groenendijk kampte al enige tijd met slokdarmkanker en is 67 jaar geworden.

Op woensdag 19 augustus 1970 schoot de voetballer Groenendijk zich namens FC Utrecht de boeken in. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord zette hij met de eerste treffer van FC Utrecht in het betaalde voetbal de 0-1 op het scorebord.

In april van het vorige kalenderjaar was Jan Groenendijk nog aanwezig op de jaarlijkse Legend Day van FC Utrecht. Dit is een dag waarop oud-spelers van FC Utrecht worden uitgenodigd om samen te komen, te mijmeren over het verleden, in contact te treden met supporters en gezamenlijk een wedstrijd van FC Utrecht bij te wonen.

6 Reacties

Reageren
 1. Eric

  Herinner mij Jantje (zoals hij heette) Groenendijk goed – als hij het op zijn heupen kreeg dan gebeurde er wat, dan raakte het stadion in vuur en vlam. Dat was mooi.

 2. cyriel haggenburg

  jan een laatste groet
  bedankt voor alle mooie momenten
  en de handdruk die wij elkaar gaven
  voor de hoofdingang van het stadion

  rust in vrede

 3. van lieshout

  Dat elftal kan ik me nog goed herinneren. Voor een dubbele schaar gingen we niet naar het stadion, maar wat genoten we! En zeker van Jan Groenendijk. Een speler die er altijd voor ging en er soms zomaar drie in een wedstrijd inschoot. Het zou me niet verbazen als Jan nog met de brommer naar de training ging, Ik zie hem nog richting doel gaan: lange passen, authentieke kuif op zijn hoofd en dan vaak weer juichend naar de middenstip. Andere tijden. Bedankt Jan.

 4. Lia

  Lieve Jan, veel te vroeg is het eindsignaal gefloten tijdens jouw wedstrijd van het leven….’n oneerlijk einde…… De bal ligt nu op de middenstip maar in gedachten zal hij altijd doorrollen.
  Bedankt voor vele jaren vriendschap en de goede zorgen die jij aan mijn nicht hebt gegeven.
  XXX

 5. De Tillies

  Lieve TOPPER JAN! ( Mister FC Utrecht ).

  Op afstand hebben wij jou leren kennen als een lieve zorgzame bescheiden man! Jammer genoeg is de bal nu rond! Het leven speelt verder!

  Liefs, de Tillies

 6. theo borsboom

  jan was een leuke en simpele voetballer bij wageningen ik heb vaak genoten van zijn rushers over het veld hij maakte ook prachtige doelpunten voor wageningen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).