Oud PvdA-raadslid Bouchra Dibi nieuwe voorzitter Bevrijdingsfestival Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Oud PvdA-raadslid Bouchra Dibi nieuwe voorzitter Bevrijdingsfestival Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Oud PvdA-raadslid Bouchra Dibi nieuwe voorzitter Bevrijdingsfestival Utrecht

Oud PvdA-raadslid Bouchra Dibi nieuwe voorzitter Bevrijdingsfestival Utrecht
Bouchra Dibi wordt de nieuwe voorzitter van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Zij neemt het stokje over van Machteld Smits die acht jaar aan het roer heeft gestaan.

Bouchra Dibi wordt de nieuwe voorzitter van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Zij neemt het stokje over van Machteld Smits die acht jaar aan het roer heeft gestaan.

Dibi is geen onbekende in Utrecht. Jarenlang was zij raadslid voor de PvdA. Sinds 2018 is zij als bestuurslid betrokken bij het Bevrijdingsfestival Utrecht.

Dibi hoopt dat de komende jaren nog meer Utrechters het festival, dat normaal gesproken op 5 mei plaatsvindt, weten te vinden. Ook mensen die voorheen misschien niet zo snel naar het bevrijdingsfestival zouden komen. “De diversiteit aan inwoners, wil ik graag terug zien komen tijdens ons festival. Want vrijheid is van ons allemaal”, aldus Dibi.

Geprofessionaliseerd

Smits zegt dat het festival de afgelopen acht jaar steeds verder is geprofessionaliseerd. “Dat is ook nodig als je 45.000 mensen ontvangt in Park Transwijk. De podia, artiesten, voldoende faciliteiten als bars en wc’s maar ook het betalingsverkeer.”

Het maatschappelijke thema van het Bevrijdingsfestival Utrecht is het belangrijkste vertrekpunt geweest van Smits. “We leven in grote welvaart maar je vrij kunnen bewegen en vrij kunnen spreken zijn belangrijke waarden. Vrijheid lijkt vanzelfsprekend maar dat is het zeker niet”.

Dit jaar gaat het festival in Park Transwijk vanwege de coronamaatregelen niet door. “Onze wens is dat we op 5 mei 2021 in goede gezondheid onze vrijheid kunnen vieren, met elkaar”, zegt Dibi.   

2 Reacties

Reageren
  1. JdV

    Mooi dat deze politica geheel belangeloos en zonder enige vorm van betaling meehelpt dit feest te vieren. Dat zouden meer mensen moeten doen die betaald worden uit publieke middelen. Gewoon gratis voorzitter worden van een organisatie die je een warm hart toedraagt. Net zoals veel mensen geheel vrijwillig en zonder enige betaling dit doen op school of sportvereniging.

  2. Jaap

    Ik vind het een rare kop boven dit stukje.

    Door zeer uitdrukkelijk te vermelden dat zij oud-PvdA’er is wordt er gesuggereerd dat dit ook maar iets met haar nieuwe positie te maken heeft.

    De reden dat zijn nu voorzitster wordt, is er meer aan gelegen dat deze mevrouw al jaren bestuurslid is van hetzelfde Bevrijdingsfestival en daar waarschijnlijk een hele goede indruk mee heeft achter gelaten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).