Oud-voorzitter FC Utrecht Theo Aalbers overleden | De Utrechtse Internet Courant Oud-voorzitter FC Utrecht Theo Aalbers overleden | De Utrechtse Internet Courant

Oud-voorzitter FC Utrecht Theo Aalbers overleden

Oud-voorzitter FC Utrecht Theo Aalbers overleden
Wilco van Schaik en oud-voorzitter Theo Aalbers. Foto: FC Utrecht
Theo Aalbers is op 79-jarige leeftijd overleden. De oud-voorzitter van FC Utrecht werd liefkozend ‘De enige echte voorzitter’ genoemd door de supporters. Hij was van 1984 tot 1993 voorzitter van de club.

Theo Aalbers is op 79-jarige leeftijd overleden. De oud-voorzitter van FC Utrecht werd liefkozend ‘De enige echte voorzitter’ genoemd door de supporters. Hij was van 1984 tot 1993 voorzitter van de club.

Volgens de club onderscheidde Aalbers zich als voorzitter van de supporters. “De Utrechter wist de club in roerige tijden uit het financiële slop te trekken en de banden met de supporters te herstellen. Hij was meerdere malen redder van de club”, zegt Utrecht in een verklaring op de website.

In 1993 werd Aalbers opgevolgd door Ted Elsendoorn. Tien jaar later keerde Aalbers terug als lid van het bestuur. Scheidend algemeen directeur Wilco van Schaik zegt: “Onverschrokken, onvoorwaardelijk, betrokken, hart op zijn tong; Dat is Theo Aalbers. De club is veel dank verschuldigd aan zijn kordate optreden aan het einde van de vorige eeuw, maar ook voor de vele malen dat hij zich daarna, gevraagd en ongevraagd, om de FC heeft bekommerd. Hij heeft de club door donkere perioden geloodst.”

“Theo stond er altijd, in voor- en tegenspoed. Hij nam altijd zijn verantwoordelijkheid en schroomde daarbij niet ook af en toe impopulaire maatregelen te nemen als dat moest, altijd in het belang van de club. Hij kwam nog geregeld op kantoor om een praatje te maken of gewoon belangstelling te tonen. Zo was hij, altijd betrokken. Met zijn heengaan neemt de stad afscheid van een markante Utrechter, een icoon van de club, zijn persoonlijkheid zal echter tot in lengte der dagen met de club verbonden zijn. Hij zal enorm worden gemist.”

FC Utrecht neemt aanstaande zaterdag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II een minuut stilte in acht.

1 Reactie

Reageren
  1. Ben ten Boden

    Een fantastische man. Had maar 2 belangen. FC Utrecht en de fans!

    Schroomde niet om daar waar nodig dat te doen wat nodig was. FC Utrecht was zijn passie en trots.

    Bedankt voor de mooie jaren die je ons bracht als voorzitter. Respect.

    RIP Theo Aalbers

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).