Oude borden met ‘Uithof’ worden komende periode vervangen door exemplaar met ‘Utrecht Science Park’ | De Utrechtse Internet Courant Oude borden met ‘Uithof’ worden komende periode vervangen door exemplaar met ‘Utrecht Science Park’ | De Utrechtse Internet Courant

Oude borden met ‘Uithof’ worden komende periode vervangen door exemplaar met ‘Utrecht Science Park’

Oude borden met ‘Uithof’ worden komende periode vervangen door exemplaar met ‘Utrecht Science Park’
Onthulling eerste snelwegbord met Utrecht Science Park. Foto: Dick Boetekees
Op bewegwijzeringsborden langs verschillende snelwegen is nog steeds de naam ‘Uithof’ te lezen. De Nationale Bewegwijzeringsdienst gaat in juli en augustus al deze borden vervangen door exemplaren met ‘Utrecht Science Park’ erop.

Op bewegwijzeringsborden langs verschillende snelwegen is nog steeds de naam ‘Uithof’ te lezen. De Nationale Bewegwijzeringsdienst gaat in juli en augustus al deze borden vervangen door exemplaren met ‘Utrecht Science Park’ erop.

Eind 2018 besloot de Utrechtse gemeenteraad om de naam van het gebied te veranderen. Utrecht Science Park zou beter passen bij de (internationale) uitstraling.

De provincie, gemeente Utrecht, omliggende gemeenten en het openbaar vervoer hebben de oude naam al vervangen. Op de snelwegen A12, A27 en A28 staat de Uithof echter nog steeds aangegeven.

Essentieel

“Op zowel de A27 als de A28 passeren jaarlijks 40 miljoen voertuigen. Voor de naamswijziging van ‘De Uithof’ in ‘Utrecht Science Park’ is het essentieel dat de naamswijziging ook op de borden boven en langs de snelwegen wordt doorgevoerd”, zegt Jan Henk van der Velden van Stichting Utrecht Science Park.

Eerder deze week is het eerste bord bij een snelweg al aangepast. Tijdens de onthulling gaven Eric Diepstraten van Rijkswaterstaat en Van der Velden het startschot voor het aanpassen van de borden bij de snelwegen. Uiterlijk eind deze zomer moeten alle borden aangepast zijn.

Gekoppelde berichten

33 Reacties

Reageren
 1. Kurdy

  Typisch Nederlands weer om weinig waarde te hechten aan de eigen taal en cultuur. Altijd maar weer denken dat het gebruik van Engels je een hogere status geeft. Had er dan De Uithof – Utrecht Science Park van gemaakt

 2. Erwin

  Als ze dan toch lekker bezig zijn: vervang gelijk ff de borden met Veemarkt. Die afslag heet tegenwoordig De Bilt.

 3. Herman

  Nee, nog beter, Cattle Market of Stock Yard.

 4. GeeWee

  Wat zijn we toch een rijk land.

 5. Joas

  Ja, zo uniek en internationaal, dat iedere gemiddelde college/ of gemiddelde university over de hele wereld hun campus ‘science park’ noemt. Hiermee onderscheid je jezelf enorm……kuchkuch….not. Maar daarom is Utrecht ook een beetje ‘eerste divisie’ in zijn gehele doen en laten.

  Ik denk dat een naam, waar engelstaligen enige moeite voor moeten doen om hem uit te spreken, daardoor juist 100.000 keer beter in het geheugen gegrift blijft, maar goed.

 6. Pieter

  Mag weer wat kosten allemaal….
  Verkwisting van belastinggeld, alleen maar om hip te doen met je science park.

 7. Michael

  Je zal eens verdwalen . . .

 8. Ton

  Oeps, dat wordt voortaan goed opletten als je de weg naar de Uithof zoekt.

 9. Koel Hoofd

  Science Park heeft de lading dat er wetenschap wordt beoefend.
  Maar in het Engels aan Nederlandse studenten leren hoe wetenschappelijke methodes moeten worden toegepast, heeft weinig te maken met wetenschap en meer met opleiden.
  PhD onderzoekers doen wel aan wetenschap, maar dat zijn er daar maar een handje vol.Het RIVM moet er nog heen verhuizen, ook dat zijn maar een handje vol wetenschappers.

  Vanuit die insteek, is de naam Science Park niet gewoon internationale marketing voor wetenschappelijk gebakken lucht? Want 98% van wat daar rondloopt doet helemaal niet aan science, maar enkel aan leren hoe dat in het Engels moet. Of ben ik nu weer te scherp onder de gordel?

 10. herman

  Dit “besluit” van de gemeente Utrecht was geen besluit maar chantage van Danone. Deze willen zich alleen vestigen op een terrein met andere naam dan UIthof.

  Het kapitaal regeert…..

 11. Kadoendra

  Misschien zijn de oude borden iets voor het gemeente archief of voor het Centraal Museum want die borden hebben mijn inziens historische waarden.

 12. Fietsmeneer

  Ik werd vanmorgen bijna aangereden door een Duitse camper op een fietspad waar de auto te gast is (rood asfalt). Er staat ook alleen een Nederlandstalig verkeersbordje ” auto te gast” aan het begin en eind; lekker duidelijk voor ze dus.
  Maar gelukkig kunnen vanaf nu alle expat studenten in hun papa’s bolide het ‘Utrechtse Wetenschaps Park’ zonder problemen vinden, want die komen natuurlijk allemaal met de auto vanuit Azië en Amerika enzo.

 13. RABE

  GELDVERSPILLING. Wat is er mis met de Uithof??

 14. woutvr

  Wat een verspilling van gemeenschapsgeld

 15. Ton

  @ RABE en woutvr
  ‘Waste’, bedoel je ?

 16. Rethep

  Binnenkort spreken we nergens meer Nederlands (Utregs?) hier in Utrecht. Wat een (taal)armoede!
  Een wanbesluit van de gemeente. Utrecht ‘verkocht’ aan het internationale kapitaal .

 17. Katja

  Weinig “park”aan, veel beton.

 18. Martien Schwencke

  Oja. natuurlijk een democratisch besluit dat tot stand is gekomen door een gezamelijke zoektocht naar een nieuwe naam met de bewoners van utrecht die natuurlijk allemaal voor waren.

 19. Bill

  Wat een zuurpruimen en onwetenden hier. Utrecht sciencepark is inmiddels alweer een paar jaar oud, logische ontwikkeling de borden ook worden aangepast.

 20. K.

  Gun de Engelstaligen hun taal, en laat ons de Nederlandse taal

 21. Joris

  Tenenkrommende actie van de afdeling City Marketing van de gemeente Youtracked

 22. Trol

  Je zal je maar druk maken om een naam. Ieder zijn ding laten we maar zeggen. Ik geniet er weer van. Verder wel geldverspilling. Geef de afrit alleen nog maar een nummer. Dat zou pas handig zijn. Heb je dit gedoe nooit meer.

 23. Utrecht voor Utrecht

  @Koel Hoofd Helaas, hier klopt niks van. Van studenten tot AIOs tot universitair docenten en professoren: ze doen allemaal onderzoek. Studenten wat kleinschaliger want die worden opgeleid (toch het doel van een universiteit). Doen meisjes B niet aan voetbal omdat ze niet in de eredivisie spelen?

  Daarnaast heeft de USP ook nog een academisch ziekenhuis waar veel medisch onderzoek gedaan wordt, een hogeschool waarvoor hetzelfde geldt als de UU, een aantal onderzoeksinstituten zoals binnenkort ook het RIVM en een paar kennis-intensieve bedrijven.

  De UU staat in de top 2% van universiteiten wereldwijd. Het USP staat bekend als een van de meest innovatieve kennisparken van Europa. Onderzoek is een internationale aangelegenheid dus verkeerd is het niet om een Engelse term aan te houden. Omgedraaid hebben wij er behoorlijk wat moeite mee als we uit de originele Chinese of Indische naam moeten halen of het een onderzoekspark betreft.

  @Erwin Zie foto.

 24. Tinus

  Dat irritante hippe Engelse gedoe in Nederland.We verlogen onze eigen cultuur! Op de snelweg staan ook borden in het Engels over ” The Corona Rules”. gaat toch heen mensen !
  De Uithof! Spreek je moerstaal.

 25. Ton

  @Tinus
  Die engelstalige tekst boven de snelweg is bedoeld voor Duitse toeristen. Die worden namelijk liever in het engels aangesproken als in het duits, weet ik uit ervaring. Het zijn soms net nederlanders.

 26. Utrecht voor Utrecht

  @Tinus Verloochenen. Volgens mij is het vervelender dat Nederlanders hun eigen taal niet kunnen spellen dan dat ze af en toe in een andere taal schrijven. En, zoals @Ton aangeeft, ken uw doelgroep.

 27. BdV

  Nee, maak er toch maar weer Uithof van.

 28. G.H.

  @Tinus: Wat vreselijk toch, een overheid die op een internationale hoofdroute niet alleen Nederlandssprekenden wil informeren, maar iedereen. Bah!

 29. Rivierenwijk

  Nu we het er toch over hebben…
  Weet iemand ook waarom in Utrecht alle bewegwijzering met ‘Rivierenwijk’ voor automobilisten weggehaald zijn? Komt daar ook iets voor in de plaats?

 30. Koel Hoofd

  @Utrecht voor UTrecht
  Ik zeg niet dat er op de Uithof/science park geen goede kenniswetenschappers rondlopen, ik zei alleen dat het er zo weinig zijn.
  Te weinig om het een Science Park te noemen.

  Bijvoorbeeld je meisjes B, die spelen allemaal hobby voetbal, maar dat ene talentje wordt gescout voor de eredivisie.

 31. Utrecht voor Utrecht

  @Koel Hoofd En waar is de science eredivisie van Nederland? Volgens mij speelt de UU in de wereldwijde wetenschappelijke eredivisie.

 32. Nina

  Fijn al dat engels voor de internationale studenten die nu niet meer kunnen komen vanwege COVID-19.

  Had deze geldelijke uitgave niet even uitgesteld kunnen worden? Er komen economisch zware tijden aan voor gemeenten.

 33. wollie

  hoi rivierenwijk, rivierenwijk wordt autovrij blijkbaar..? uit solidariteit met merwedezone

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).