Oudenoord en Nijenoord krijgen make-over | De Utrechtse Internet Courant Oudenoord en Nijenoord krijgen make-over | De Utrechtse Internet Courant

Oudenoord en Nijenoord krijgen make-over

Oudenoord en Nijenoord krijgen make-over
Een HU-gebouw aan Nijenoord wordt omgebouwd tot appartementencomplex.
De openbare ruimte in de buurten Oudenoord en Nijenoord krijgen een flinke opknapbeurt. Omdat er de komende jaren 1200 nieuwe mensen komen wonen in de wijken wordt de buitenruimte ingericht tot een groen, levendig en gezond woongebied.

De openbare ruimte in de buurten Oudenoord en Nijenoord krijgen een flinke opknapbeurt. Omdat er de komende jaren 1200 nieuwe mensen komen wonen in de wijken wordt de buitenruimte ingericht tot een groen, levendig en gezond woongebied.

Het Utrechts college heeft hiervoor een speciale ontwikkelkoers vastgesteld. Doordat de onderwijsgebouwen van de Hogeschool Utrecht verbouwd gaan worden tot woningen en de nieuwe wijk Zijdebalen de komende jaren wordt opgeleverd wordt dit stuk stad een stedelijk woongebied en daarvoor moet de openbare ruimte een flinke opknapbeurt krijgen, zo stelt de gemeente.

In deze koers staat naast een groene wijk ook de fiets en OV centraal. ‘Niet gebiedseigen verkeer’ wordt teruggedrongen.

In 2017 wordt gestart met de herinrichting van het zuidelijke Oudenoord, het deel van de Monicabrug tot de Kaatstraat. Voor deze fase is financiering gevonden. De overige fasen volgen, zodra uitvoeringsgelden beschikbaar zijn gesteld.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Heer B

  Worden er zeker weer van die ontoegankelijke max 30 kilometer per uur straatjes van gemaakt. Die autopesthobby van Lotje.

 2. Dirk

  Mooi, ook hier mogen automobilisten plaats gaan maken voor hen die minder plek innemen in de openbare ruimte

 3. Henri

  Dat kan alleen wat worden wanneer auto intensiteiten flink worden geremd, de KNIP Monicabrug dus!

 4. cas

  Dit hele beleid omtrent verkeer is een ramp. Er is geen enkele vorm van samenhang of vooruitziende visie in te bekennen. Dat de druk op Oudenoord toe is genomen is een logisch gevolg van de knijp bij de Monicabrug. Wil je het daar nu ook op slot gooien… heel goed, en welke straat daarna omdat het daar weer druk wordt…

 5. Angelique

  Zou fijn zijn als meteen de Kaatstraat en evt verder (Adelaarstraat, W van Noortstraat) ook direct worden aangepakt. Dat is nu een soort racebaan van Overvecht naar het centrum vv. Maatregelen om de snelheid uit het verkeer aldaar te halen, zijn zeer welkom.

 6. thomasje

  Weer 1200 nieuwe mensen erbij? Met verhuizingen, klussen, pakketdiensten enz enz. Wat doet dat met de luchtkwaliteit?
  Werk en studeer ruimte verdwijnt weer voor woningen. En al die mensen moeten dan einden gaan reizen om te kunnen werken of studeren.

 7. J.

  Een rotronde voor het oude ROC gebouw (oudenoord / David van Mollemstraat) zal de veiligheid zeer te goed komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).