Ouders willen school voor kinderen met autisme - De Utrechtse Internet Courant Ouders willen school voor kinderen met autisme - De Utrechtse Internet Courant

Ouders willen school voor kinderen met autisme

Ouders willen school voor kinderen met autisme

Utrechtse ouders van autistische kinderen willen zelf een school oprichten. Zij vinden het onderwijs voor kinderen met autisme in Utrecht onder de maat. De ouders zijn in gesprek met het ministerie van onderwijs. 

Op het regulier middelbaar onderwijs in de stad wordt te weinig aandacht besteed voor de problemen van autistische kinderen, vindt de groep ouders. Ook krijgen de kinderen vaak les onder hun niveau. Hierdoor komen kinderen vaak thuis te zitten, of vallen ze vroegtijdig uit.

Geen aanbod voor havo/vwo leerlingen

‘Voor kinderen aan de ‘onderkant’ is er genoeg aanbod in de stad met scholen als De Pels en ‘De Utrechtse School’, stelde ouder Suzanne Boomsma afgelopen zomer in het AD/UN, ‘maar voor leerlingen met havo/vwo advies is hier, in tegenstelling tot andere steden, bijna niets.’ De kinderen zijn aangewezen op scholen buiten de stad, waaronder de Berg en Boschschool in Bilthoven.

‘SVO doet veel voor autistische leerlingen’

Directeur van het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Ank Jeurissen reageerde afgelopen zomer op de plannen in het AD/UN. Volgens haar doet het samenwerkingsverband juist veel om de autistische leerlingen passend onderwijs te bieden. Volgens de initiatiefnemers van de nieuwe school treft het verband goede noodoplossingen, maar geen structurele preventieve voorziening voor hun kinderen.

Stad & Land

De naam van de school, Stad & Land college, is gekozen omdat de ouders stad en land af moeten zoeken voor een geschikte school voor hun kinderen. Ook is de school bedoeld voor zowel kinderen uit de stad, als kinderen uit de rest van het land.  In de regio Utrecht wonen zo’n 200 tot 300 kinderen die voor de nieuwe school in aanmerking komen, denken de initiatiefnemers.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).