Overheid roept via NL-Alert op coronamaatregelen op te volgen | De Utrechtse Internet Courant Overheid roept via NL-Alert op coronamaatregelen op te volgen | De Utrechtse Internet Courant

Overheid roept via NL-Alert op coronamaatregelen op te volgen

Overheid roept via NL-Alert op coronamaatregelen op te volgen
De overheid heeft zondagochtend een NL-Alert verstuurd waarin wordt opgeroepen de instructies omtrent de coronamaatregelen op te volgen. Vooral zaterdag bleek dat niet iedereen zich daaraan hield.

De overheid heeft zondagochtend een NL-Alert verstuurd waarin wordt opgeroepen de instructies omtrent de coronamaatregelen op te volgen. Vooral zaterdag bleek dat niet iedereen zich daaraan hield.

In bijvoorbeeld het Máximapark in Leidsche Rijn of op de markt op het Vredenburg kwamen grote groepen mensen samen. Veel mensen laten via sociale media weten dat ze zich hieraan ergeren en roepen anderen op verantwoordelijk te nemen. De politie heeft zondag een tekstkar bij het Máximapark geplaatst waarop staat dat mensen gepast afstand van elkaar moeten houden.

In de NL-Alert-melding staat onder andere het volgende: “Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona.”

Gekoppelde berichten

23 Reacties

Reageren
 1. moxie

  Het zal wel nodig zijn geweest maar ik kreeg zowat een hartverzakking omdat ik dacht dat er acuut iets heel ergs was gebeurd. Als ze dit vaker doen, dan krijg je hetzelfde als bij het weeralarm: niet echt indrukwekkend.

 2. A. Hamers

  Dit is precies waarom ik nlalert van mijn telefoon heb verwijderd. Nlalert is bedoeld voor acuut gevaar bij heel grote calamiteiten. Bijvoorbeeld Ramen en deuren dicht bij een gifwolk. Niet een algemeen advies geven dat iedereen al weet. Zo verliest Nlalert zijn waarde.

 3. Koel Hoofd

  Had al op tv gezien dat mensen om een Nl-Alert vroegen omdat ze het anders niet deden. De overheid heeft die wens letterlijk acuut uitgevoerd.

  Maar het is wel weer een totaal dieptepunt aan hersenloze onbenulligheid dat er een NL-Alert nodig is om simpele instructies op te volgen. Het is nu onomstotelijk bewezen: zonder app kunnen velen niet meer functioneren.

 4. Anja

  Alert ben ik geen voordyander van. Laten ze er eerst eens voor zorgen dat er geen markten zijn, waar je tegen iedereen opbotst en de parken waar iedereen denkt, dat kan wel even. Ik begrijp heel goed dat mensen met kleine kinderen even naar buiten willen. Maar OP AFSTAND !!!!

 5. Koel Hoofd

  @A. Hamers Corona is een calamiteit met acuut gevaar wat mensen bewust negeren.

  @Anja Afstand houden is nou juist wat mensen niet doen. Maar daarom steven we wel af op een totale lockdown, veroorzaakt door een stel onbenullen op een egotrip!

  @moxie Mee eens. Maar er komen steeds meer mensen die zonder app niet weten wat ze moeten doen, de app doet immers het denken voor ze. Daarom werkt weeralarm beter dan je denkt….

 6. Lombokker

  Anderhalve meter afstand houden. Ik kom net terug van de Gamma, hartstikke druk daar. Vrijwel niemand die genoeg afstand hield.
  En tot overmaat van ramp ook nog alle rolmaten uitverkocht.

 7. Erwin

  Heee, pssst @A. Hamers, er waart een virus rond. Binnen een week kun je aan de beademing op de IC liggen. Das best wel snel hoor.

 8. Herman

  pfffffffff, er komt iedere dag weer een nieuwe vorm van gezeur bij Zelfs over NL-alert.

  Neem nu gewoon je verantwoordelijkheid en doe wat er gevraagd wordt en stop met zeuren, laten we beetje van elkaar houden.

 9. Pee

  Het alert heeft schijnbaar een negatief signaal afgeven want er is net bekend gemaakt dat ze de wegen naar de kust hebben moeten afsluiten wegens grote drukte.
  Deze mensen beseffen dus niet dat een totale lockdown hun schuld is, als dat word ingevoerd.

 10. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat het Alert niet veel geholpen heeft, was het maar weer snertweer.

 11. Berk

  @Moxie er dreigen duizenden mensen onnodig te overlijden door het stompzinnige gedrag van mensen, hoe acuut wil je het hebben?

  @Lombokker waarom was je zelf in de gamma dan? Dit is precies het egocentrische gedrag waar iedereen zo voor waarschuwt. Je moet dit soort plekken zoveel mogelijk mijden om het virus te vertragen.

 12. Trol

  Onbegrijpelijk dat niemand kan luisteren. Het is toch niet heel moeilijk. Ook veel gehoord: hoe moet ik mijn kinderen binnen houden? Als je dat al niet kan als ouder….totaal ongeschikt….net als alle mensen die nu nog niet luisteren. Type bij oorlog direct overlopen. Je zou bijna zeggen: we nemen je recht (en dat van je familie) op zorg in.
  En vervolgens weer applaudisseren voor mensen met echte beroepen…wat ben je toch een held.

 13. Sjaak

  @ Moxie

  Er is op dit moment iets accuuts en heel ergs aan de hand; namelijk een Coronacrisis.

  Precies waarom NL Alert bestaat.

  Dat jij dit (en velen) niet snapt en ziet is precies waarom dit NL Alert nodig is.

 14. Jolinde

  @ Lombokker
  Niemand hoort op dit moment in een Gamma te zijn, jij ook niet dus.

 15. Jos

  @ pee gingen ze mensen die met meer dan 1 of 2 buiten zijn maar gewoon bekeuringen geven.

  Voor een complete lockdown zijn er nog genoeg mogelijkheden die de overheid kan invoeren. Parken aflsuiten, parkeerterreinen bij stranďen en natuurgebieden dicht gooien en wegblokkades opwerpen.

  O ja en winkels, behalve die voor primaire levensbehoetes sluiten en gedoseerd publiek in supermarkten. Iedeeeen die recalcitrant is, op de bon.

  Ik heb een ernstig ziek kuchende buurman die gewoon bezoeķ ontvangt. Waar kan ik die aangeven?

 16. Jeroen

  @Lombokker en een rolmaat was echt een acute aankoop? Was echt nodig om naar de bouwmarkt te gaan?

 17. MJPD

  Ook hier in de wijk zie ik de voetbalkooi propvol met zo’n 15 jongeren momenteel, al dagenlang. Aanspreken doe ik niet dus vrijdag gemeld aan de gemeente.

 18. Sjaak Hamersma

  @A. Hamers
  Die NL-alert is er niet voor niets, aan je reactie is duidelijk te zien dat jij juist het probleem bent en ze willen juist jou bereiken met deze boodschap. Help de samenleving en doe wat je gevraagd wordt. Mijn advies: zet de NL-alert functie weer aan en let niet alleen op jezelf! Joe!

 19. bawang putih

  lombokker’s reactie lijkt op:

  “ben net terug van het park joggen en t was daar druk zeg, echt niet normaal dat niemand zich aan maatregelen houdt!!”

  behoeft verder geen uitleg..

 20. Lombokker

  @Berk @Jolinde @Jeroen @bawang putih

  Ik had die rolmaat acuut nodig. Hoe weet ik anders dat het anderhalve meter is?

 21. Hans

  Mensen die zich onverschillig c.q. ongevoelig tonen m.b.t. de zeer serieuze crisis die zich nu voor onze ogen aan het ontwikkelen is jagen de grote meerderheid aan verstandige burgers grote angst aan. Tot… zij iemand uit hun naaste omgeving leren kennen die doodziek is geworden, of tot het hen zelf treft. Zij zullen bittere tranen wenen en de haren uit hun kop trekken van spijt. Een uitspraak als’ik moest wel een rolmaatje halen bij de Gamma hoe weet ik anders wat anderhalve meter is’ getuigt van enorme domheid. Domme grappen en dito gedrag is uit den boze. Knoopt het in uw oren. Help mee om erger te voorkomen en doe wat je te doen staat.

 22. Hans

  KPN stuurt vandaag nog doodleuk mensen langs de deur met het verzoek of ze even bij je binnen mogen komen om in de meterkast te kijken met oog op ‘controle’ op het glasvezelnetwerk. Zo’ n persoon moet zich door je (smalle) gangetje wurmen om vervolgens in je huis technisch de zaak in ogenschouw te gaan nemen.
  Waarom doet KPN dit? Het bedrijf brengt de eigen medewerkers + de klanten in onnodig gevaar. Bovendien hebben veel kwetsbare puderen traditioneel een vaste KPN-telefoonaansluiting. Waar zit het verstand van de managers die dit soort werkzaamheden door laten gaan? In hun schoenzolen.

 23. Fred

  @Lombokker: anderhalve meter == 2 stapjes van 75 centimeter danwel 5 stoeptegels van 30 bij 30 centimeter. 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).