Overzicht van alle foto’s van DUIC in Beeld uit 2017 | De Utrechtse Internet Courant Overzicht van alle foto’s van DUIC in Beeld uit 2017 | De Utrechtse Internet Courant

Overzicht van alle foto’s van DUIC in Beeld uit 2017

Overzicht van alle foto’s van DUIC in Beeld uit 2017
Foto: Robert Oosterbroek
Sommige onderwerpen lenen zich net iets beter voor beeld dan voor tekst. Om die reden is de rubriek DUIC in Beeld in het leven geroepen, waarbij één foto wordt geplaatst op twee pagina’s in de DUIC krant. Hieronder het overzicht van alle foto’s uit deze rubriek uit 2017.

Sommige onderwerpen lenen zich net iets beter voor beeld dan voor tekst. Om die reden is de rubriek DUIC in Beeld in het leven geroepen, waarbij één foto wordt geplaatst op twee pagina’s in de DUIC krant. Hieronder het overzicht van alle foto’s uit deze rubriek uit 2017.

In 2017 kon er weer gestemd worden. Op 15 maart waren de Tweede Kamerverkiezingen. Op Station Utrecht Centraal was door radiozender 3FM ‘het leukste stembureau van Nederland’ ingericht. Twee in tutu’s gehulde dames sleepten mensen die gestemd hadden mee in hun photobooth. Ook DUIC nam een foto in de photobooth.

Foto: Robert Oosterbroek

De Universiteit Utrecht vierde op 27 maart haar 381e verjaardag. Deze ‘Dies Natalis’ zit altijd vol tradities. Eén daarvan is dat er een stoet van hoogleraren en professoren in formatie van het Academiegebouw naar de Domkerk loopt, met voorop rector magnificus Bert van der Zwaan en ‘pedel’ Helga Hoiting.

Foto: Robert Oosterbroek

Fanatieke en minder fanatieke verzamelaars kwamen op 8 en 9 april samen tijdens de halfjaarlijkse verzamelaarsjaarbeurs. DUIC vroeg zich af waar de mevrouw op de foto naar op zoek was. Staphorster hoofddeksels? Porseleinen poppen, gouden horloges? Of wellicht iets wat we niet verwachten: vinyl van The Mamas and the Papas, Disney-spullen, KLM-huisjes? Wie zal het zeggen?

Foto: Robert Oosterbroek

Inmiddels zijn alle poortjes op Station Utrecht Centraal gesloten. De NS testte op 21, 22 en 23 april nog hoe reizigers met gesloten poortjes zouden omgaan. Wat bleek: we konden de nieuwe situatie aan. Er ontstond géén chaos.

Foto: Robert Oosterbroek

Skatepark De Yard is al een tijd onbruikbaar vanwege een laag regenwater wat op de betonnen vloer blijft liggen. Begin mei werd er echter nog volop geskatet, dat bewijst de foto hieronder. Inmiddels lijkt er een oplossing voor het waterprobleem gevonden; gaten boren in de betonnen vloer zodat de regen daardoor de grond in kan sijpelen.

Foto: Robert Oosterbroek

De Culturele Zondag van 5 juni werd afgesloten met een verrassingsconcert van de band Kensington. Duizenden toeschouwers hadden zich verzameld op het Vredenburgplein om het optreden van de Utrechtse band op een laag dak van een oud deel van TivoliVredenburg te kunnen aanschouwen. Kensington trad hiermee in de voetsporen van legendarische bands als U2 en The Beatles.

Foto: Robert Oosterbroek

In 2017 werd Utrecht verschillende evenementen rijker. Eén daarvan is de Canal Pride. Op 17 juni vaarde een stoet boten met daarop onze kleurrijkste stadsgenoten over de Utrechtse Oudegracht. Ook burgemeester Jan van Zanen was aanwezig. Vanaf de Stadhuisbrug spoot hij confetti op passerende boten.

Foto: Bas van Setten

Niet alleen de gebouwen die in het Utrechtse stationsgebied worden neergezet zijn indrukwekkend. Ook de steigerconstructies die worden gebruikt bij de bouw gooien hoge ogen. Begin juli werd daarom gekozen om een foto van zo’n steigerconstructie op twee pagina’s te plaatsen in de DUIC krant.

Foto: Robert Oosterbroek

Niemand die het 12 en 13 augustus een fock interesseerde of de Fockstraat nou niet of toch wél bij de Zeven Steegjes hoort (en de buurt dus ‘de Acht Steegjes’ had moeten heten). Of iemand die zich afvroeg of de Lange en Korte Rozendaal nou één straat is, of dat het er twee zijn. Over die vraagstukken wordt nog wel eens getwist. Nee hoor, hop, de polonaise in. Het 72ste buurtfeest van de Zeven Steegjes vond plaats in de Kockstraat.

Foto: Rebke Klokke

De Utrecht Skate Parade had 25 augustus een thema: ‘Foute Skate!’ De één deed fanatieker mee dan de ander; velen kozen voor een fluorescerend detail, een paar jongens verschenen in Tiroler klederdracht, anderen lapten het thema compleet aan hun skeeler – maar alla, ook dát is fout.

Foto: Bas van Setten

In september werd de Domtoren ingepakt voor restauratiewerkzaamheden. Met een beetje fantasie is het net een actie van kunstenaar Christo, die graag gebouwen inpakt alsof het cadeautjes zijn. Het meest gefotografeerde object in de stad is voorlopig dus niet erg fotogeniek. Er zit maar één ding op: hup, die 465 traptreden voor het fotogenieke uitzicht over de oude én de nieuwe stad – een cadeautje op zich.

Foto: Robert Oosterbroek

Toen de rubriek ‘Het baasje van’ ten einde liep leek het ons leuk om van de hele bende nog een keer een groepsfoto te maken. En het was leuk. Bijna alle veertig baasjes waren eind september met hun viervoeters aanwezig in het Zocherpark.

Foto: Robert Oosterbroek

Op 7 oktober werd de Maliebaan omgetoverd tot een raceparcours voor renpaarden. Qua weer was het een bijzonder slechte dag. Het water kwam namelijk met bakken uit de hemel. Hierdoor was het zand wat op het asfalt was gestrooid veranderd in modder, en dat vloog alle kanten op toen de paarden met hun pikeurs voorbij kwamen racen. Hierdoor werd de kortebaandraverij misschien nog wel spectaculairder.

Foto: Robert Oosterbroek

Heel wat duiven hebben een keer extra moeten knipperen toen deze lichtgevende vogel hun dakgoot voorbij zweefde; zij waren niet op de hoogte van de Sint Maarten Parade. Toch wordt-ie al zeven jaar georganiseerd. Scholen, clubs, buurten en bedrijven, maar bijvoorbeeld ook het asielzoekerscentrum droegen op 4 november onder begeleiding van livemuziek hun zelfgemaakte lichtsculptuur van het Domplein via Ledig Erf naar Museum Catharijneconvent.

Foto: Robert Oosterbroek

Lieflijk rimpelt een dun laagje water over de drie nieuwe waterornamenten in de stadskamer van Hoog Catharijne. Van een afstand lijken het eenvoudige basins. Van dichtbij niet. Getwijfel, gegiechel, maar dan is de verleiding toch te groot – vingertopjes van jong en oud breken door het oppervlak.

Foto: Robert Oosterbroek

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).