Paardenveldbrug vanaf 5 juni open voor fietsers en voetgangers - De Utrechtse Internet Courant Paardenveldbrug vanaf 5 juni open voor fietsers en voetgangers - De Utrechtse Internet Courant

Paardenveldbrug vanaf 5 juni open voor fietsers en voetgangers

Paardenveldbrug vanaf 5 juni open voor fietsers en voetgangers
Vanaf vrijdag 5 juni kunnen fietsers en voetgangers gebruik gaan maken van de nieuwe Paardenveldbrug. Dat laat projectorganisatie stationsgebied CU2030 weten.

Vanaf vrijdag 5 juni kunnen fietsers en voetgangers gebruik gaan maken van de nieuwe Paardenveldbrug. Dat laat projectorganisatie stationsgebied CU2030 weten.

Via de Paardenveldbrug steken voetgangers, fietsers en het expeditieverkeer van TivoliVredenburg straks de nieuwe singel over tussen Wijk C en de Daalsesingel.

Het ontwerp is een tweelingzusje van de Marga Klompébrug. In tegenstelling tot de Marga Klompéburg is de Paardenveldbrug wel direct op haar definitieve plek gebouwd. Bij de Marga Klompébrug was dat niet mogelijk vanwege ruimtegebrek.

Over enkele maanden zal het water onder de brug doorstromen. De singel loopt dan tot TivoliVredenburg. Later wordt de Catharijnesingel helemaal doorgetrokken waarmee de historische singelstructuur rond de binnenstad weer hersteld is.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. David

  waar halen jullie vandaan dat de singel helemaal doorgetrokken wordt? is daar een bron voor beschikbaar? Ik heb hier mijn twijfels over

 2. Bert

  Onder welke steen heb je gelegen, David? Zie: http://cu2030.nl/page/catharijnesingel

 3. U

  Haha

 4. Matthijs

  @David:
  Ik betwijfel of het voor 2030 lukt, maar het schijnt dat er een plan ligt ja.
  Goede morgen.

 5. David

  ik heb onder geen steen gelegen naar mijn weten maar meen te hebben gelezen dat er geen geld is voor het verlengen van het slotstuk van de singel.
  Maar als dat er wel is, mooi!

 6. Kees

  @David, je hebt gelijk er is ook nog geen budget voor de gehele singel. Tot aan Tivoli voorlopig.
  Daarnaast staat de ‘2030’ uit CU2030 niet voor het jaartal dat het stationsgebied klaar is. Maar voor CU2 030. Nee niet bijster slimme naam

 7. A. Zijneikert

  Nou hoop ik nog dat ze die afschuwelijke, lelijke gribus jaren 70 kantoorcomplexen nog gaan vervangen, maar dat zal wel een ijdele droom blijven. Wat kan ik me irriteren aan die lelijke gedrochten daar zeg. Perfecte plek voor een paar mooie appartementen complexen gelijk Zijdebalen, daar zou die plek van opknappen.

 8. @ Zijneikert

  Het zijn jaren tachtig/ negentig complexen die je op de foto ziet, maar goed.

  Ook alles wat men nu weer gaat bouwen zal binnen een jaar of 15/ 25 door veel mensen als afschuwelijk en lelijk bestempeld worden, simpelweg, omdat dezelfde architecten, dezelfde vastgoedmagnaten/ vastgoedbedrrijven en dezelfde onzalige ideeën, namelijk vierkante meter opbrengsten, winst maximaliseren etc, erachter zitten. OP DE TOEKOMST!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).