Pand aan Westerkade in Utrecht korte tijd gekraakt Pand aan Westerkade in Utrecht korte tijd gekraakt

Pand aan Westerkade in Utrecht korte tijd gekraakt

Pand aan Westerkade in Utrecht korte tijd gekraakt
Het witte pand in het midden van de foto is dit weekend korte tijd gekraakt.
Een pand aan de Westerkade in Utrecht is dit weekend korte tijd gekraakt geweest. De krakers besloten zaterdag de woning weer te verlaten omdat zij zich naar eigen niet veilig voelden.

Een pand aan de Westerkade in Utrecht is dit weekend korte tijd gekraakt geweest. De krakers besloten zaterdag de woning weer te verlaten omdat zij zich naar eigen niet veilig voelden.

Volgens een woordvoerders van de krakers zijn vrijdag drie mensen de woning aan de Westerkade 11 binnengegaan. Zaterdag hebben zij aan het eind van de ochtend de politie geïnformeerd en agenten kwamen vlak daarna poolshoogte nemen.

“Ook kwam een nicht van de eigenaar aanwaaien”, vertelt een woordvoerder van de krakers. Zij zou op een gegeven moment naar binnen zijn gegaan met een mes in haar handen. Een woordvoerder van de politie kan dat op dit moment bevestigen noch ontkennen.

De krakers besloten hierdoor naar eigen zeggen te vertrekken. “Op het moment dat iemand met een mes je kamer in kan komen slaap je niet lekker.” De woning staat op dit moment weer leeg.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Boogschutter

  Integendeel Scherpschutter.
  Uw sympathie is sentimenteel.

  Deze krakers, en niet het nichtje – verdienen lof en respect. Zij hebben namelijk dit nichtje, door hun wijze besluit, kunnen beschermen tegen de gevolgen van een geweldsmisdrijf. Kraken is bij wet niet toegestaan. Er bestaan evenwel goede gronden om tot deze wetsovertreding over te gaan. Het is protest tegen leegstand bij woningnood. En dat is, qua overtreden van de wet, uitermate veel minder strafwaardig dan vormen van geweldpleging die voortkomen uit de behoefte aan (onwettige) eigenrichting. Dit nichtje mag van geluk spreken in haar geval.

 2. TJA..,

  Eeuwig zonde als panden lang leeg staan. Goed dat er nog steeds wordt gekraakt!

 3. Scherpschutter

  @Boogschutter

  Schei uit met flauwekul. Weg met dat schuim der aarde.

 4. woutvr

  Heel veel respect voor de krakers. Het moet niet gekker worden met de pandjesbazen.

 5. Boogschutter

  @ Schuimschutter

  Schuim der aarde?
  Of luis in de pels?
  U krijgt er jeuk van zo te lezen.

 6. Janssen

  Een geweldsincident (namelijk bedreiging en wellicht bedreiging met de dood) is altijd erger dan een protestactie over het gebrek aan woningen en een protest tegen woningspeculatie/ leegstand.

  Er is hier geen sprake van inbraak of diefstal of vernieling namelijk. Er is slechts sprake van een protestactie.

  Dat rechtvaardigt het bedreigen van de demonstranten dus op geen enkele wijze.

 7. markie

  Ja want die paar leegstaande panden gaan ook echt het tekort oplossen als deze wel bewoond gaan worden. Ik begrijp dat kraken een signaal zou moeten zijn, waarvoor is mij een raadsel.
  Even los van dat de gemiddelde kraker al lang niet meer de Hollandse idealist is, maar meestal gewoon een werkschuwe zuid of oost Europeaan

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).