Parade van stoommachines door centrum Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Parade van stoommachines door centrum Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Parade van stoommachines door centrum Utrecht

Parade van stoommachines door centrum Utrecht

Wagens met grote stoomwolken zullen morgen door Utrecht trekken voor de jaarlijkse stoomparade. De tocht zal om 18:00 uur vertrekken van het Spoorwegmuseum en zal een rondgang maken door de Utrechtse binnenstad.

Zaterdagavond na sluitingstijd van het Spoorwegmuseum zullen alle voertuigen met wielen die zelfstandig op stoom kunnen rijden meedoen aan de rondtocht. Op 20 september 1839, dit jaar exact 174 jaar geleden, trokken de stoomlocomotieven De Arend en De Snelheid de eerste trein in Nederland. Het museum organiseert elk jaar het evenement Stoom! om dit te vieren. Het weekend dient ook als aftrap voor de viering van 175 spoorwegen in 2014. Kijk dus niet gek op wanneer er morgen, stoomwalsen, stoomtrekkers, stoomfietsen en zelf een stoomauto door de stad rijden. De stoommachines zullen ook het hele weekend in het museum te zien zijn.

Route

De stoomparada vertrekt vanaf het Maliebaanstation. De route gaat via de Maliesingel naar de Abstederbrug en via de Lange Nieuwstraat naar het Domplein. Vervolgens rijden de stoommachines via de Domstraat, Korte Jansstraat, Annastraat, Korte Minrebroederstraat, Ganzenmarkt, Schoutenstraat naar de Neude. Daarna gaat de stoomparade via de Lange Jansstraat, Janskerkhof, Nobelstraat, Lucasbolwerk en Maliesingel weer terug naar het Maliebaanstation. Naar verwachting zijn de stoommachines om 19.00 uur weer terug bij Het Spoorwegmuseum.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).