Park Paardenveld in Utrecht te druk; mensen moeten vertrekken Park Paardenveld in Utrecht te druk; mensen moeten vertrekken

Park Paardenveld in Utrecht te druk; politie verzoekt bezoekers te vertrekken

Park Paardenveld in Utrecht te druk; politie verzoekt bezoekers te vertrekken
Foto's: Robert Oosterbroek
De bezoekers van Park Paardenveld in Utrecht zijn zondag aan het eind van de middag verzocht te vertrekken. Vanwege het zonnige weer waren er te veel mensen op de groenstrook afgekomen waardoor het te druk werd.

De bezoekers van Park Paardenveld in Utrecht zijn zondag aan het eind van de middag verzocht te vertrekken. Vanwege het zonnige weer waren er te veel mensen op de groenstrook afgekomen waardoor het te druk werd.

Agenten en handhavers hebben iedereen in het park gevraagd om weg te gaan. De mensen die weigerden weg te gaan zouden op de bon worden geslingerd. Iedereen leek gehoor te geven aan de oproep van de politie.

Vorige week zaterdag was het ook al te druk in Park Paardenveld, maar ook in Park Lepelenburg, Griftpark en Wilhelminapark waren er toen te veel mensen. Die dag kregen vijfentwintig mensen een boete.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Gemeente Utrecht

De politie houdt samen met Toezicht en Handhaving de situatie in de Utrechtse parken in de gaten. Als het te druk wordt, of mensen zich niet houden aan de coronamaatregelen, treden ze op.

Iedereen moet zo veel mogelijk binnen blijven vanwege de aanpak van het coronavirus. Een rondje lopen door de eigen wijk of in een rustig parkje is geen probleem, maar mensen moeten wel afstand houden. Als bezoekers van een park met z’n drieën of meer zijn, en geen 1,5 meter afstand houden, zijn ze strafbaar.

Gekoppelde berichten

19 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Tja, dat krijg je als je mensen opelkaar stapelt zonder dat ze op eigen terrein de beentjes buiten kunnen strekken, en er maar heel weinig openbaar groen is wat ze allemaal moeten delen met een voorgeschreven afstand.

  Die compacte stad met hoogwaardig OV en iedereen op de fiets, waar gemeenten en zogenaamde experts de mond vol over hebben, kan zo de prullenbak in. De mensen die huizen met tuinjes hebben, zijn nu spekkoper in de ‘anderhalvemetereconomie’. De mensen met auto’s hebben hun mobiele vrijheid nog. Het OV is een bron van potentiele besmetting en fietsers kunnen corona in een wolk van wel 15m achter hun verspreiden.

  Meer groen en minder hoogbouw en ook géén windmolen of solar parken op grond welke ook voor menselijke en natuurlijke leefruimte kan worden gebruikt.
  Als de gemeente intelligente bestuur zou hebben gaan ze daar nu over nadenken hoe dat te realiseren. Want van corona zijn we voorlopig nog niet vanaf, en als dat onder controle is, dan komt er wel weer een ander virus want dat is wat de geschiedenis ons leert…

 2. MJPD

  @KH
  “ Het OV is een bron van potentiele besmetting en fietsers kunnen corona in een wolk van wel 15m achter hun verspreiden.”

  Oh? Bedankt voor de tip, meer dan 15m vooraf inhalen vanaf nu dus. 🙂 Nadelig dus voor al die skeeleraars, rolschaatsers, skateboarders, hardlopers, wandelaars en bromscooters die de FIETSpaden momenteel rijk zijn.

  Hier in het park drukker dan anders, aber alles gemäß Vorschriftsmaßnahmen…

 3. Gerard Brugmans

  Waarom nog steeds eerst vragen, verzoeken en waarschuwen? Mensen die nu nog steeds in een druk park gaan zitten zijn gewoon vreselijk asociaal of gevaarlijk dom, en ik weet eigenlijk wat erger is…

 4. wollie

  viel toch best mee? maar driehonderd man en een paardenkop…

 5. Robert

  @Koel Hoofd, helemaal gelijk, een periode als deze toont andermaal de waarde van eigen, individueel vervoer op de wijze die een auto kan bieden. Dát is de toekomst, mits stiller, schoner en zuiniger, een weg die gelukkig ingeslagen is. Nu alleen nog een gemeente die dat in wil zien en de infrastructuur daarop wil aanpassen, voordat het te laat is.

 6. sander

  Misschien dat de politie ook eens bij speeltuintjes kan controleren. Ik zie op hele kleine ruimtes teveel kinderen de snottebellen uitwisselen op het klimrek. Ouders staan net op afstand van elkaar.

 7. JdV

  @MJPD: Eens. Skeelers, skateborarders, hardlopers en wandelaars zijn voetganger en horen op het voetpad/de stoep. Helaas hebben deze verkeersdeelnemers, net zoals de gemiddelde fietser, geen enkele kennis van de wegenverkeerswet en menen zij omdat zodra zij zich op wieltjes voor bewegen dat zij daarom gebruik mogen maken van het fietspad. Met alle risico’s op ongelukken van dien.

 8. Len

  We moeten gewoon niet zo krampachtig doen met zijn allen, daar ligt de werkelijke oplossing. De maatregelen wegen niet op tegen de marginale en demografisch beperkte casualties.

 9. Peter

  @Len – Marginaal, demografisch beperkt? Besef dat het volgende virus (en dat zal er zeker komen) een andere groep kan raken. bv. zoals bij MERS kinderen van 12 jaar en jonger (ook een demografisch beperkte groep).
  Daarnaast heeft deze ‘demografisch beperkte groep’ voor het grootste deel van je huidige vrijheid en welvaart gezorgd. Daar mag je best wat voor terug doen, ook als dat een half jaar gaat duren.

 10. Gerard Brugmans

  Wordt het niet tijd om het ondergraven van het draagvalk voor de corona maatregelen door typjes zoals @Len strafbaar te stellen? Mijn vorige week overleden tante is namelijk geen ‘democratisch beperkte casualty’ maar een mens!

 11. Len

  Amor fati

 12. Katja

  Om groepsimmuniteit te creëren, moeten zoveel mogelijk mensen antistoffen hebben ontwikkeld.
  Dat kan je alleen bereiken als je in contact komt mèt dat virus, en dat wordt juist niet bereikt met de anderhalve-meter maatregel.

 13. Kerel

  @ len

  Ziekte van het virus komt al in grote getalen voor vanaf leeftijd 40+. Dus je denken is onjuist.

  De maatregelen zijn er om toeloop naar ziekenhuizen en IC’s te beperken. In Brabant en Limburg was er nauwelijks tot geen capaciteit meer om andere niet corona-incidenten aan te kunnen. Bedenk maar eens welke gevolgen dat voor de samenleving heeft.

  Een sterftecijfer van 6 of 7x normaal, zoals in sommige dorpen noem ik ook geen peanuts.

  Maar deze reactie zul je wel niet lezen.

  @reaguurders. Fijn dat jullie je al weer voorbereiden op het normale leven door bij ieder topic jullie stokpaardjes weer van stal te halen. Lekker zwart-wit denken, lekker in hokjes, lekker polariseren. Het is alleen wensdenken dat niets te maken heeft met een democratie, of hoe de meerderheid dingen ziet. Wel met dwangmatig de mening van veel mensen te willen beinvloeden.

 14. Michael

  @Katja.
  Nu geen 1.5 meter betekent een stormloop op de ziekenhuizen en uiteindelijk overbelaste IC’s
  Dit is nu onder controle, dankzij “flatten the curve” (zeg maar “houd afstand!”).
  Die groepsimmuniteit komt er wel, met een hele lange adem. En hopelijk zoveel mogelijk mensen die blijven ademen.

 15. wollie

  groepsimmunitwit bereik je liever met een vaccin, dan ga je namelijk niet dood. best een prettige bijkomstigheid…

 16. Len

  Mensen kunnen schijnbaar niet meer voor zichzelf denken, daar ligt het probleem. Er wordt door mij nergens gesteld dat ik mij niet verantwoordelijk gedraag. Sterker nog, ik ben zo’n beetje de modelburger als het op deze situatie aankomt. Maar als mensen bijvoorbeeld van gekheid uitvoerig hun winkelwagentje staan te ontsmetten met een hoogst onwerkzaam goedje, dan kan ik mij daar mentaal alleen maar van distantiëren en zuiver beoordelen dat de angst regeert.

  Gerichtere maatregelen predik ik. Nu redeneren we precies verkeerd om.

 17. Cor

  @JdV: je bedoelt vast de Regeling Verkeersregels en Verkeerstekens (art. 4)? 😉

 18. Gerard Brugmans

  @Len, even bij de les blijven, je noemde mijn overleden tante ‘een marginale en demografisch beperkte casualty’, dat vind ik zo ongeveer het tegendeel van hoe een ‘modelburger’ zich zou moeten gedragen (en dan druk ik me echt nog heel voorzichtig uit…).

 19. Len

  Dat is inderdaad precies het geval Gerard, en zo niet, een onfortuinlijke uitzondering. Dus daar voelde ik geen noodzaak toe om daar verder op in te gaan.

  Het gaat mij niet om mierenneuken maar om de werkelijkheid. En die kun je maar beter accepteren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).