Parkeergarage Croeselaan voorlopig dicht vanwege brandveiligheid | De Utrechtse Internet Courant Parkeergarage Croeselaan voorlopig dicht vanwege brandveiligheid | De Utrechtse Internet Courant

Parkeergarage Croeselaan voorlopig dicht vanwege brandveiligheid

Parkeergarage Croeselaan voorlopig dicht vanwege brandveiligheid
De parkeergarage Croeselaan
De parkeergarage Croeselaan gaat waarschijnlijk pas in december weer open omdat de brandschermen niet voldoen aan de veiligheidseisen. Dit bleek vorige week tijdens de jaarlijkse controle van de brandweer.

De parkeergarage Croeselaan gaat waarschijnlijk pas in december weer open omdat de brandschermen niet voldoen aan de veiligheidseisen. Dit bleek vorige week tijdens de jaarlijkse controle van de brandweer.

Tijdens de controle kwamen twee brandschermen omlaag, maar die gingen niet meer omhoog. Omdat mensen wel naar buiten moeten kunnen zijn de brandschermen geforceerd.

Omdat deze schermen nu weer volledig nieuw gemaakt moeten worden kan de garage voorlopig niet gebruikt worden. Als de nieuwe brandschermen geplaatst zijn, volgt een onafhankelijke inspectie. Als de inspectie positief is, kan de parkeergarage weer open. Naar verwachting is dit in december.

Parkeren

Voor de parkeergarage Croeselaan zijn 366 abonnementen uitgegeven. Het gaat hier vooral om medewerkers van het WTC en bewoners van de Syp. Deze automobilisten mogen tot 15 november parkeren op het terrein van de Jaarbeurs. De gemeente is nog in overleg met de Jaarbeurs voor de periode daarna.

Parkeerders zonder abonnement worden doorverwezen naar andere garages. Daarom staat er elke dag een medewerker van de garage om bezoekers door te verwijzen.

11 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Waarom moesten die twee panelen geforceerd worden , kon er niet eerst rustig gekeken worden waarom het mechanisme baalde.
  Dit is pure vernieling omdat de betrokken persoon niet bekent is met systeem
  Onnodige kosten en overlast.
  Panneel gaat wel naar beneden dus bij brand was dat geen probleem.

 2. Oh oh

  Mijn hemel. Kan Utrecht dan geen enkel bouwproject zonder problemen opleveren? Uithoflijn. Stadsbaantunnel. Geknoei met bestrating Singels. Herbestrating Oudegracht. Nu dit weer. Wat een geknoei toch.

 3. Hetty

  Goed werk van de brandweer. We willen in Utrecht niet een tweede Grenfell. In Londen brandde deze torenflat in een mum af doordat de gevelbekleding niet brandveilig was. Controle door de brandweer blijft hoog nodig.

 4. ton

  @OhOh. Ik vraag me af of deze garage door de gemeente gebouwd is. Ik dacht het niet.

 5. JdV

  Op zich goed werk. De meest brandveilige garage is een gesloten garage waar alles is uitgeschakeld. Kan het stadskantoor niet super brandveilig worden gemaakt door het te sluiten en alle raamambtenaren naar huis te sturen?

 6. WvR

  @Wim:
  Ik ben geen deskundige, maar ik kan me voorstellen dat er tijdens een noodsituatie ook geen tijd is om eens rustig te kijken waarom het mechanisme niet werkt. Wellicht is het geforceerd verwijderen van dit soort panelen een daadwerkelijke (last-resort) optie voor mensen die weg moeten, en is het verwijderen daarvan daarmee dus een onderdeel van de stresstest?

  Geen idee, maar ik ga er vooralsnog vanuit dat er een goede reden is.

 7. Koel Hoofd

  Veiligheid voor alles! Want als het mis gaat zit men als een rat in de val.

  @ OhOh helemaal mee eens!
  Maar het is wel belachelijk dat er in heel Nederland kennelijk niets meer goed en zonder problemen kan worden gebouwd en functionerend wordt opgeleverd.
  Geen kennis en geen vakwerk meer in Nederland?

 8. Harry

  Nou hoop ik maar dat de Ontwerpers/Brandweer ook rekening hebben gehouden met spontaan ontploffende batterijen van Elektra automobielen. Hier een filmpje van een Tesla die spontaan begint te fikken. U bent gewaarschuwd.
  https://www.youtube.com/watch?v=ALDfpMRCwwQ

 9. Don

  Na de duurste trambaan ter wereld gaan we nu werk maken van de duurste parkeergarage ter wereld ?.

 10. Cico

  @Oh Oh, je zit dus alleen de negatieve voorbeelden van de afgelopen 10 jaar op te noemen en negeert wat er wel goed gaat.

  Ik vind het overigens een erg mooie parkeergarage. Mag ook eens gezegd worden, de tijd van de betonnen parkeergarages rechtstreeks uit horrorfilms lijkt permanent achter ons te liggen. Zelfs de pilaren zijn gedesigned.

  Dat het ding een maandje later opengaat, is volkomen logisch. Je wilt absoluut zeker zijn dat die schermen goed werken voordat er iemand levend verbrand omdat de branddeuren niet opengaan.

 11. VincentDV

  Op ieder willekeurig moment zijn er duizenden bouwprojecten aan de gang. maar alleen daar waar het fout gaat, komt het in de krant. Daardoor kan het erop lijken dat het meestal fout gaat. De realiteit is dat het maar zelden fout gaat. En gelukkig is er dan – in dit geval – de Brandweer die erger voorkomt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).