Parkeergarage Leidsche Rijn Centrum stap dichterbij | De Utrechtse Internet Courant Parkeergarage Leidsche Rijn Centrum stap dichterbij | De Utrechtse Internet Courant

Parkeergarage Leidsche Rijn Centrum stap dichterbij

Parkeergarage Leidsche Rijn Centrum stap dichterbij
Leidsche Rijn Centrum in aanbouw. Blauw omcirkeld de plek van de garage
De komst van een parkeergarage in Leidsche Rijn Centrum is een stap dichterbij gekomen. Het College van B&W heeft het Programma van Eisen vastgesteld, waardoor nu een ontwerp kan worden gemaakt.

De komst van een parkeergarage in Leidsche Rijn Centrum is een stap dichterbij gekomen. Het College van B&W heeft het Programma van Eisen vastgesteld, waardoor nu een ontwerp kan worden gemaakt.

De parkeergarage direct naast het trein- en busstation Utrecht Leidsche Rijn dient twee doelen. De garage biedt plek aan bezoekers van het Berlijnplein, bijvoorbeeld aan bioscoop Cinemec en bezoekers van bewoners van Leidsche Rijn Centrum-Oost.

De parkeergarage is daarnaast bedoeld als P+R. Bezoekers vanuit de richting Amsterdam kunnen overstappen op trein, bus of fiets naar het centrum van Utrecht.

De garage krijgt in totaal 550 plaatsen, waarvan 50 bestemd zijn voor de P+R. Bij toenemende gebruik kan de garage met twee bouwlagen worden uitgebreid, waardoor er 200 extra parkeerplaatsen voor P+R bij kunnen komen.

De parkeergarage wordt ingesteld op een volledig gebruik door elektrische auto’s en er komt een parkeerroutesysteem dat de autobestuurder direct naar een vrije plek in de garage leidt. De bouw staat gepland in 2017, de oplevering in de zomer van 2018.

4 Reacties

Reageren
 1. Wim Jansen

  Gaat het hier om een bovengrondse garage? Persoonlijk hoop ik van niet, maar daar lijkt het wel op gezien het feit dat er nog bouwlagen bovenop komen. Zou toch behoorlijk afbreuk doen aan het hoogwaardige centrum wat wordt nagestreefd… Dergelijke bebouwing heeft toch vaak een estetisch onbevredigende uitstraling.

 2. herman

  Waarom is hier een garage nodig, dit gebied is een kansloze vlakte met braakliggende vlaktes zonder duidelijke bestemming?

  Deze vlakte bevat een bioscoop en een stuk perronkap waar af en toe een bijeenkomst wordt gehouden. Als men wil is er meer dan genoeg normale parkeerruimte te creëren zonder dat er een dure parkeergarage wordt gebouwd.

  Mocht het ooit nog eens gaan worden hier dan kan er altijd nog een garage gebouwd worden.

 3. erwin

  voor al dat bezoek dat afkomt op die bioscoop daar hoef je het in ieder geval niet te doen…
  *schiet nog ff een kanon af*

 4. Ko

  Er staat toch al een grote parkeergarage daar, naast het station bij Capgemini? En er zijn enorme parkeervelden voor de bioscoop en aan de andere kant van de busbaan (waar ik dagelijks hooguit 10 auto’s zie staan….) Worden die nog bebouwd dan?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).