Parkeerplaatsen Bemuurde Weerd al zo’n vijf jaar afgezet met hekken vanwege slechte kade Parkeerplaatsen Bemuurde Weerd al zo’n vijf jaar afgezet met hekken vanwege slechte kade

Parkeerplaatsen Bemuurde Weerd al zo’n vijf jaar afgezet met hekken vanwege slechte kade

Parkeerplaatsen Bemuurde Weerd al zo’n vijf jaar afgezet met hekken vanwege slechte kade
Twee parkeerplaatsen op de Bemuurde Weerd Oostzijde in Utrecht zijn al jaren afgezet met hekken omdat de kade in slechte staat is. Ooit hing er nog een bordje dat de problemen in 2017 verholpen zouden zijn, dat is echter niet gelukt. 

Twee parkeerplaatsen op de Bemuurde Weerd Oostzijde in Utrecht zijn al jaren afgezet met hekken omdat de kade in slechte staat is. Ooit hing er nog een bordje dat de problemen in 2017 verholpen zouden zijn, dat is echter niet gelukt. 

Al zeker sinds 2016 staan de hekken rondom de twee parkeerplaatsen langs de Vecht. De fundering van de kade is in slechte staat en daarom mogen er geen auto’s meer parkeren. Eigenlijk zouden de werkzaamheden al enkele jaren geleden beginnen, maar dat is niet gebeurd.

De gemeente laat weten dat de aanliggende kade richting de Stenenburg ook onderzocht is. Dit vergde veel tijd. “Dit moet heel zorgvuldig gebeuren, denk bijvoorbeeld aan een onderzoek naar nog mogelijk aanwezige explosieven”, schrijft de gemeente.

Hieruit is een plan gekomen om de kade aldaar grootser aan te pakken. “In plaats van eerst het stuk kade bij de afgezette parkeerplaatsen te vervangen en vervolgens een stuk verderop later weer, pakt de gemeente dit in één keer op.”

Dit jaar gaan wil de gemeente met de buurt in gesprek over het herstel en daarna wordt de gekozen variant verder uitgewerkt. De start van de uitvoering is voorzien in 2022.

12 Reacties

Reageren
 1. Derek

  Een stukje groen in plaats van parkeerplaatsen is niet eens zo’n gek idee aan een gracht. Mogen ze op meer plekken doen.

 2. jan

  Ja inderdaad Derek. Maar waarom zou je je beperken tot parkeerplaatsen aan de gracht? Waarom niet veel meer (alle openbare?) parkeerplaatsen in Utrecht omturnen tot groen of iets anders van algemeen nut? Parkeerplaatsen kosten de niet-autobezitter alleen maar ruimte. Als je zo graag een auto wilt bezitten betaal je maar voor een privéplek of je gaat elders wonen.

 3. Lombokker

  Hier bij De Munt zitten we ook al bijna 7 jaar tegen hekken aan te kijken. De werkzaamheden aan de kades zijn enkele maanden geleden eindelijk begonnen, al heb ik geen idee wanneer het klaar zal zijn.

 4. Koel Hoofd

  @Derek,@Jan
  Waarom wonen jullie eignelijk in een oude stenen stad in plaats in een van de groene provincies?

 5. Gerrie

  Ik was even bang dat het geen sarcasme was van Jan haha!

 6. 3512

  Laten we die parkeerplaatsen deels gebruiken voor minibegraafplaatsen voor huiliehuilie autohaters.

 7. wollie

  waanzin dat je een parkeerplaats alleen voor een motorvoertuig zou mogen gebruiken. ik zeg opengooien die markt, 12 m2 helemaal naar eigen inzicht gebruiken voor maar 400 euro per jaar! 👍🏻

 8. Bakfiets

  Hallo jan, als je zo graag alleen maar groen en ruimte wilt ga je maar op de hei of in het bos wonen. De binnen(stad) is dan wel echt een verkeerde plek om te zijn, auto of geen auto.

 9. Erwin

  @bakfiets: as je een parkeerplaats voor je bolide wilt kun je beter naar almere verhuizen

 10. Karla

  En niemand vraagt zich af waarom de gemeente aankomt met de “mogelijkheid van explosieven”? Dat vind ik dan raar.
  Waar de omwonenden zich ook druk over mogen maken, is of hier allemaal gezellig trappen en vlonders gaan komen, zodat de buurt tot diep in de nacht mag genieten van herrie- en pleziermakers, die zich niet realiseren (of er gewoon sch**t aan hebben) dat de aanwezige stenen en water een geweldige klankkast vormen waar je tot ver in de omtrek van mee kan genieten. Buurtbewoners, weest op uw hoede!

  Die discussies over auto’s in het centrum (overigens is die plek geen binnenstad) is al tientallen jaren aan de gang en schiet toch niet op.

 11. trol

  Jan….laten we dat doen en dan gaan we allemaal gebruik maken van dat groen (want van algemeen nut), lekker zitten, tot laat, muziekje, eten drinken, jointje…dat zal je vast niet erg vinden toch..beetje meer geluid en leven. Ik ben voor

 12. Rob de tuinman

  Ziet er goed uit , allemaal naar AH voor mini tuintjes . Succes

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).