Parkeerterrein Vinkenburgstraat wordt volgebouwd | De Utrechtse Internet Courant Parkeerterrein Vinkenburgstraat wordt volgebouwd | De Utrechtse Internet Courant

Parkeerterrein Vinkenburgstraat wordt volgebouwd

Parkeerterrein Vinkenburgstraat wordt volgebouwd
Het parkeerterrein aan de achterkant van de oude Camera/Studio bioscoop aan de Vinkenburgstraat wordt bebouwd. Het terrein tussen Hutspot en Yoghurt Barn krijgt hiermee een compleet nieuwe bestemming.

Het parkeerterrein aan de achterkant van de oude Camera/Studio bioscoop aan de Vinkenburgstraat wordt bebouwd. Het terrein tussen Hutspot en Yoghurt Barn krijgt hiermee een compleet nieuwe bestemming.

De gemeente wil meewerken aan de komst van drie grote appartementen en horeca of een winkel op de begane grond. Het plan is een initiatief van de Yvi Group, die ook de bioscoop aan de Oudegracht tot winkels en appartementen heeft verbouwd.

Groen dak

Het streven van de gemeente is om energieneutraal te bouwen. De nieuwe bebouwing krijgt een groen dak met zonnepanelen. De huurappartementen van 100 vierkante meter krijgen ieder een eigen terras en een fietsberging op de begane grond.

Door deze ontwikkeling verdwijnt de autoroute vanaf de Neude naar dit parkeerterrein en wordt de straat voor voetgangers aantrekkelijker. Omdat deze herontwikkeling niet past in het huidige bestemmingsplan worden voorbereidingen getroffen voor een omgevingsvergunningprocedure. Belanghebbenden worden door de initiatiefnemers betrokken bij deze herontwikkeling.

8 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Waarom worden er nog steeds winkelruimtes gebouwd als er zoveel leegstaat ?

 2. JdV

  100m2 een groot appartement ?. Treurig. Daar kun je een leuk 3-kamerappartementje van maken maar meer ook niet. Niet bepaald groot imo

 3. Franky

  Heel goed plan, dit is een lelijk gat, en hoe meer loze gaten nog in de binnenstad opgevuld kunnen worden des te beter. Wie wil er nu niet op zo’n top lokatie wonen met diverse theaters om de hoek ?

 4. Johan

  @ JdV

  Nou ja. Gelukkig wordt het niet volgepropt met weer een stuk of twintig studenten- en/of starterswoningen.

 5. Jacob

  Ivy Groep !! Zijn dat dezelfde mensen die De Haussmann in Amsterdam niet ontwikkelen, wat op het laatst weer niet doorgaat ? En ook De Planeet in Utrecht Hoek oudegracht/ Lange Viestraat waar ze al 4 jaar dubieus over zijn. De gemeente Utrecht moet niet alles pikken , Utrecht is geen Amsterdam .

 6. Robert

  @ Johan

  Nee laat dat maar over aan de projectontwikkelaar ‘De Nieuwe Norm’ (what’s in a name) aan de overzijde in de Neudeflat.
  88 kippenhokken van ca. 50m2
  Het is en blijft een schande!!!

 7. cico

  @Franky
  Ik heb in het centrum gewoond en idealiseerde het enorm. Helaas ga je in de praktijk niet iedere dag naar het theater. Maar ik kon wel dagelijks genieten van de bevoorrading van winkels en horeca, draaiorgelmuziek en in de nacht krijg je het geschreeuw van zatlappen. Snel naar Lombok verhuisd.

 8. Willem

  @cico: gelukkig worden in Lombok geen winkels bevoorraad en is het daar idd een stuk rustiger… Not!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).