Parkeerterrein Vleuten afgesloten na aanhoudende overlast Parkeerterrein Vleuten afgesloten na aanhoudende overlast

Parkeerterrein Vleuten afgesloten na aanhoudende overlast

Parkeerterrein Vleuten afgesloten na aanhoudende overlast
Het parkeerterrein, afbeelding via Google Maps
Een gedeelte van het parkeerterrein aan de Gouden Koetslaan in Vleuten is nog tot 1 maart afgesloten omdat er te veel overlast wordt veroorzaakt. Zowel de politie als de gemeente Utrecht laten weten dat er al maanden sprake is van overlast. Ook zou er mogelijk gedeald worden in drugs.

Een gedeelte van het parkeerterrein aan de Gouden Koetslaan in Vleuten is nog tot 1 maart afgesloten omdat er te veel overlast wordt veroorzaakt. Zowel de politie als de gemeente Utrecht laten weten dat er al maanden sprake is van overlast. Ook zou er mogelijk gedeald worden in drugs.

Het parkeerterrein in de woonbuurt en naast de brandweerkazerne is niet heel groot, maar de overlast liegt er volgens de gemeente niet om. De VVD vroeg de gemeente om opheldering over de afsluiting. De gemeente reageerde: “Sinds enkele maanden wordt er op deze locatie overlast ervaren van personen (veelal jongvolwassenen) die in auto’s rondhangen, zowel overdag als ’s nachts en op verschillende dagen. Hierbij zijn er ook signalen dat er wordt gedeald vanaf deze locatie.”

De bezoekers van het parkeerterrein zouden ook afval achterlaten en omwonenden zouden zich geïntimideerd voelen. “De gemeente en politie hebben hier meerdere (ook anonieme) meldingen, mails, video’s en telefoontjes over ontvangen. Politie en brandweer hebben de overlast zelf ook meerdere malen geconstateerd en bevestigen het beeld. De brandweerkazerne ligt namelijk naast het parkeerterrein.”

Handhaving

De VVD was wel benieuwd waarom er niet gewoon wordt gehandhaafd op overtredingen, in plaats van het afsluiten van een parkeerterrein. Volgens de gemeente is er geprobeerd om de overlast te verminderen, maar het probleem blijft terugkomen. Ook is er een verdachte gearresteerd voor het dealen van drugs.

“Door het terrein tijdelijk gedeeltelijk af te sluiten kunnen personen zich alleen nog bij de ingang van het parkeerterrein ophouden. Daardoor staan ze meer in het zicht. Handhaving is hierdoor gemakkelijker en de verwachting is dat de overlast hierdoor afneemt.”

De afsluiting geldt nog tot 1 maart. Ondertussen gaan omwonenden en de gemeente kijken hoe het parkeerterrein daarna weer geopend kan worden.

26 Reacties

Reageren
 1. Speak Up

  slecht ontwerp = vragen om problemen. Zoals zo vaak in de openbare ruimte. Planontwerpers zijn en vaak naïef en laten veel loze lelijkheid achter. Zoals vaak bij plantsoenen en parkings.

 2. Baliekluiver

  Geldt die VVD wens voor handhaving alleen voor dit parkeerterrein, of willen ze dit jaar overal in de stad en op alle overtredingen ‘gewoon’ gaan handhaven?

 3. Een bewoner

  Handhaving bij het aanspreken van de handhaving wordt aangegeven noteer zelf het kentken of maak foto’s dan gaan wij er achteraan het probleem is ni verschoven naar de goudekoetslaan zelf ipv het parkeerterrein. Ook de speeltuin aan de groene draecksingel is nu een dealplaats geworden.

 4. Realist

  Het ligt uiteraard niet aan de overlastgevers maar aan het ontwerp. Vervelende planologen ook altijd..

 5. Wouter

  Wat een prachtig voorbeeld van hoe je efficiënt een probleem oplost.
  Verschuif het probleem van A naar B, zodat het een probleem wordt van een ander!

 6. Lombokker

  @Speak Up
  Ja natuurlijk, het ligt aan het ontwerp. De ouders van die jongeren en de opvoeding die ze krijgen hebben er natuurlijk helemaal niets mee te maken.

 7. Speak Up

  @ Realist

  Het is EN/ EN. Zoals zo vaak in het leven. En niet zwart-wit, maar grijs.

  We hebben mensen die de randen van de samenleving opzoeken en we hebben slechte ontwerpen die dat heel gemakzuchtig faciliteren, terwijl je het ook voor had kunnen zijn. Het is een stukje loze ruimte dat ingevuld is als parkeerterrein, zonder sociale controle. Er is een slag mens dat daar misbruik van maakt. Over het algemeen mensen met kwalijke bedoelingen. Er hangt daar overigens autochtoon en allochtoon dealervolk en lachgasvolk rond. Mocht je het jezelf afvragen. Lekker cruisend in hun wagentjes, flink onder invloed van het lachgas. Ook keurige autochtone jongens. De kinderen van de arbeiders uit de volksbuurten o.a.. Kennelijk willen ze graag ontsnappen aan de werkelijkheid van alledag. Zoals zo veel mensen (drank, drugs, gokken, sociale media). Er is iets aan de hand.

 8. Bromsnor

  Bromsnor denkt dan: auto’s weg, parkeerplaatsen weg, overlast weg!

 9. Bill

  Realist is weer eens van mening dat overlastgevers altijd zomaar hebben besloten om overlastgever te worden en dat daar verder niks aan ten grondslag ligt. Lekker realistisch!

 10. Realist

  @Bill Dat heb ik niet gezegd maar het is een feit dat de overlastgevers degene zijn die overlast geven. Ik laat soft links graag verder filosoferen over een slechte jeugd, kansarme maatschappij, verkeerd aangelegde parkeerplaats enzovoorts enzovoort om zo het gedrag van de overlastgever te bagatelliseren.

 11. Koel Hoofd

  Slecht ontwerp + slecht opgevoede mensen = slechte combinatie.
  Maar de ontwerpsoftware zei “het past dus het is goed”….

 12. [email protected] 🤔

  Het probleem in Utrecht zijn niet de parkeerplaatsen, maar de drugsdealers die er lekker hangen en wachten op een telefoontje van hun afnemers,vaak troep achterlatend van macdonalds,en of een of andere pizza hut.
  Zolang ons opperhoofd zich hier niet druk om maakt,maar vooral ondernemers onder het mom ondermijning lastigvalt, zal dit probleem, en dan hebben we het hier over een echt groot probleem,door heel de stad Utrecht blijven voortbestaan.
  Maar ik zal zal wel weer teveel schrijven op dit forum wat naar waarheid is.

 13. Bewoner vleuterweide

  Ik kan wel meer plekken opnoemen waar drugs gedeald wordt..en een heleboel troep wordt achter gelaten. Woon er gelukkig net niet dichtbij genoeg om er echt overlast van te hebben maar erger me wel aan alle troep (Parkeerterrein bij Amadeuscollege, parkeerterrein Hamtoren bijv.)

  ik zie er bar weinig handhaving in tegenstelling met de rondrijdende handhaving in het park voor een enkele loslopende hond wat m.i een stuk minder overlast oplevert…

 14. Thuisblijver

  Parkeerterrein = parkeren, niet rondhangen.
  Rommel maken is opruimen, en dat kan afgedwongen worden door gekwalificeerde handhavers, de politie dus, en niet door die ondeskundige en onhandige toezichthouders. Want hoe is het mogelijk dat dit maanden zo is doorgegaan, als je daar woont zou je toch gek worden? Elke dag kwam daar een gemeentewerker de boel opruimen, weet je wel wat dat kost? Gewoon snoeihard aanpakken die gasten. Of gooi je thuis ook je vullis achter de bank? Of loop je daar ook te pissen in de plantenbak van je moeder?
  Ik wordt trouwens misselijk van mensen die zeggen dat de jongeren “slachtoffer” zijn van het “beleid” dat hier aan ten grondslag ligt. Wat is er in hemelsnaam in je jeugd fout gegaan, als je zo denkt? Zelfbeklag: bah!

 15. Kaat

  Schrijnend hoe sommigen hier met excuses komen voor de overtreders. Dit leidt af van het echte probleem en hierdoor blijft het probleem maar dooretteren…

  @Bill, uiteraard heeft het een reden (moet opgelost worden) maar dat is geen excuus om je dan maar te gaan misdragen ten koste van anderen. De echte slachtoffers zijn hier de omwonenden.

 16. Wies

  Hier in de buurt (eigenlijk kan ik in Utrecht genoeg plekken aanwijzen) is ook zo’n plek: elke week is het een absolute bende. Wat doet de gemeente? Elke week met een veegwagen het opruimen. Wij zijn het slachtoffer: wij mogen voor de opruimkosten opdraaien. Ik begrijp best dat jongeren in tijden van lockdown lekker willen hangen op een parkeerplaats, maar ruim je rommel op. Stop eens met het slachtoffer maken van mensen, zo krijg je mensen nooit op het rechte pad. Want als slachtoffer kun je niet iets fout doen.

 17. Patje

  Die parkeerplaats is al ruim een maand gedeeltelijk afgesloten.
  En sinds die afsluiting staan die fijne mensen op de parkeerplaats van het trein en busstation van Vleuterweide. Schiet dus niet echt op. Meer handhaven en flinke bekeuringen uitschrijven, misschien dat ze dan ook gewoon s’nachts gaan slapen. Zoals de meeste mensen.

 18. Speak Up

  Er is hier werkelijk NIEMAND die zegt dat de daders slachtoffers zijn. Niemand. Ook niemand die zegt dat je de daders niet most oppakken.

  Dat wordt alleen door een paar rechtse reaguurders, zoals Realist (not so much) gesuggereerd om de boel weer eens te manipuleren en op te ruien.

  Wil je dit soort overlast aanpakken moet je dat op 3 manieren aanpakken. Ingrijpen (straffen), geen louche parkeerplekjes faciliteren en lange termijn beleid maken waarmee je dit soort problemen oplost.

  Feit is echter dat sinds de nationalisering van de politie door de VVD, CDA en PVV (rechts beleid) de burgemeester niet of nauwelijks kan bepalen waar ze de eigen politie op in wil zetten.

 19. Realist

  @Kaat. Regressief links trekje. Afleiden, negeren, verwarring creëren en de boodschapper ridiculiseren is de tactiek om het niet te benoemen. Benoemen is nl niet politiek correct.

 20. Speak Up

  @ realist

  Grappig dat je denkt dat aanpakken/ straffen, wat je zeker moet doen, gaat voorkomen dat mensen crimineel/ hufterig gedrag vertonen, nu en in de toekomst. Dat zal namelijk gewoon altijd blijven bestaan. Is een menselijk trekje.

  Wat je wel moet doen is die potentiële groep zo klein mogelijk houden en dan moet je veel meer doen dan benoemen, straffen en aanpakken.

  Daar is trouwens weinig links of rechts aan. Dat is gewoon pragmatisch beleid.

 21. Butch

  @Realist: nou nou nou. Wie is ‘de boodschapper’ die geridiculiseerd wordt? Een van ‘de boodschappers’ is de politie zelf, niet bepaald bekend als links bolwerk. Heb je gelezen wat zij ervan vinden? Wie creëert er nou verwarring?

  En wat moet er volgens jou benoemd worden wat nog niet is benoemd? Doe dat dan gewoon, je hebt zelf een stem.

 22. Koel Hoofd

  @Speak up
  PVV is anders behoorlijk links hoor.
  Rutte heeft GW dat ook nooit vergeven want die dacht dat GW rechts was, en toen trok GW links de stekker uit Rutte 1.

 23. Speak Up

  @ Koel Hoofd

  En weer die mythe dat de PVV links is. En dat bedoel ik dus met een achterban die ook werkelijk niks, maar dan ook niks fact checkt.

  De PVV is een rechtse partij, rechtser kan bijna niet.

  De PVV stemt standaard met de rechts-conservatieve VVD (ook helemaal geen liberale partij) mee, behalve op zorgdossiers. Ook niet zo raar voor een overtuigd ex-VVD’er en goede kennis van Mark Rutte (ja beste PVV’ers, Geertje W was de mentor van de jonge Mark R en ze kunnen het nog steeds best aardig met elkaar vinden).

  Lees maar eens:
  https://decorrespondent.nl/6208/de-pvv-is-economisch-helemaal-niet-links-integendeel/373481344192-92be8b24

  En ja, het is de correpsondent, maar ze hebben feitelijk gezien wel gewoon gelijk.

 24. [email protected] 🤔

  Het heeft geen zin om elkaar de schuld te geven,de burgemeester is verantwoordelijk voor dit probleem waar wij met zijn allen last van hebben.
  Wij moeten haar aanspreken om haar werk te doen en te gaan handhaven op dit probleem, zij wordt immers dik betaalt door ons allemaal.
  Openbare orde is de portefeuille van de burgemeester en als die dat niet lukt, is het tijd voor iemand anders die dit wel kan als bestuurder.

 25. Johan

  @Baliekluiver wat mij betreft mag er inderdaad overal wel meer worden gehandhaafd. Natuurlijk helpt een ondoordachte infrastructuur niet mee, maar het echte probleem zit hem toch in de overlastplegers. Als je die overlast maar op één plek bestrijdt, zonder dat ook op de andere plekken te doen, verspreidt het zich gewoon.

 26. Speak Up

  @ geenstijl

  Door de fantastische bezuiniging door VVD, CDA en PVV op politie, genaamd Nationale Politie, gaat de burgemeester niet meer eigenhandig over de inzet van de eigen politiediensten. Ze kan hoog en laag springen, het landelijke bureau bepaalt waar en hoeveel politieagenten aan uitgegeven worden.

  Dit gat probeert de gemeente te dichten door extra BOA’s aan te nemen met extra verantwoordelijkheden en instrumenten. Daar is de huidige burgemeester actief mee bezig en daar handelt ze naar. Dit is echter maar een handjevol aan beroepskrachten, zonder de bevoegdheden van de politie.

  Maar, daar hoeft de burgemeester dus helemaal niet op afgerekend te worden en daarnaast worden problemen wel degelijk benoemd en aangepakt, terwijl de landelijke politiek dit vrijwel onmogelijk maakt. Hulde voor de huidige burgemeester dus (itt de vorige die alles maar liet overwaaien en niks heeft gedaan).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).