‘Parkje’ bij Jaarbeurs blijft minimaal tot 2018 liggen | De Utrechtse Internet Courant ‘Parkje’ bij Jaarbeurs blijft minimaal tot 2018 liggen | De Utrechtse Internet Courant

‘Parkje’ bij Jaarbeurs blijft minimaal tot 2018 liggen

‘Parkje’ bij Jaarbeurs blijft minimaal tot 2018 liggen
Het parkje bij de Croeselaan. Foto: CU2030
Bij de Jaarbeurs aan de Croeselaan ligt sinds enkele weken een klein parkje. Dit tijdelijke terrein herbergt enkele verplaatste bomen en een heuveltje van afgegraven grond.

Bij de Jaarbeurs aan de Croeselaan ligt sinds enkele weken een klein parkje. Dit tijdelijke terrein herbergt enkele verplaatste bomen en een heuveltje van afgegraven grond.

De gemeente laat weten dat dit parkje bij de Jaarbeurs blijft totdat er op deze plek een nieuw gebouw verrijst in of na 2018. Op deze plek moet dan de zogenoemde ‘Kop Jaarbeurs’ komen. Een gebouw waarin een mix van wonen, entertainment en werken komt.

Het paadje dat over het parkje heenloopt is de kortste route naar het parkeerterrein van de Jaarbeurs.

7 Reacties

Reageren
 1. Thijs

  Zo typisch! Ik was aangenaam verrast toen de houten schuttingen daar een paar weken terug weg waren gehaald en daar dit in potentie aardige stukje groen tevoorschijn kwam. Om cynisch van te worden nu blijkt dat het dus inderdaad een tijdelijke invulling is… Lege hulzen als “Healthy Urban Boost” en groene renders/photoshops met bomen van een halve eeuw maar de realiteit wordt gewoon een troosteloze vlakte met quasi-Rotterdamse, tochtige hoogbouw. Gewoon triest.

 2. Willem

  Dìt is nog eens interessant stadsnieuws! Come on Duic!

 3. Herman

  Dit soort parkjes geven kwaliteit aan de openbare ruimte. Helaas denkt de vastgoedmaffia alleen aan euro’s op korte termijn, dus volplempen met bebouwing. Wie kan hen nu eens wijsmaken dat kwaliteit van de openbare ruimte geld oplevert in plaats van kost?

 4. BdV

  Goed idee. Een klein maar fijn stukje verademing. Des te groter zal de teleurstelling zijn als het straks weer een bouwput wordt.

 5. jeroen de vries

  Ziet er uit als een junkenpark en zal waarschijnlijk ook snel zo worden gebruikt, in het midden tussen die gezellige hoogbouw

 6. Spees

  Terecht dat het ‘parkje’ wordt genoemd, terwijl het gewoon braakliggend terrein is dat een beetje wordt aangekleed omdat het pal voor de ingang van de Jaarbeurs ligt. Dit is geen verblijfsruimte, maar wacht op vastgoedontwikkeling.

 7. BdV

  @ Jeroen: elk park kan junkenpark worden genoemd.
  @ Spees: momenteel is het wel verblijfsruimte.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).