Partij voor de Dieren doet aangifte van koeienmishandeling door Tribes | De Utrechtse Internet Courant Partij voor de Dieren doet aangifte van koeienmishandeling door Tribes | De Utrechtse Internet Courant

Partij voor de Dieren doet aangifte van koeienmishandeling door Tribes

Partij voor de Dieren doet aangifte van koeienmishandeling door Tribes
Het Smakkelaarsveld. Links is een kunstwerk te zien van Van de Kop. Archiefbeeld DUIC
De Utrechtse Partij voor de Dieren (PvdD) heeft aangifte gedaan tegen het bedrijf Tribes, dat koeien mishandeld zou hebben. Dit deed de partij bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), een organisatie die het welzijn van landbouwhuisdieren monitort.

De Utrechtse Partij voor de Dieren (PvdD) heeft aangifte gedaan tegen het bedrijf Tribes, dat koeien mishandeld zou hebben. Dit deed de partij bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), een organisatie die het welzijn van landbouwhuisdieren monitort.

De oprichter van het bedrijf liet op 8 november vier koeien overbrengen naar het Smakkelaarsveld. Hier klom hij, gevolgd door een aantal werknemers, over de beesten heen. “Wij vinden het zeer dieronvriendelijk en onverantwoord van Tribes om dit zeer stressgevoelige dieren aan te doen”, laat PvdD-raadslid Eva van Esch weten.

Maatregelen

De NVWA is bezig met de melding van Partij voor de Dieren. Op korte termijn zal de partij te horen krijgen of er maatregelen tegen Tribes worden genomen. “Het misbruiken van koeien voor het vermaak van een bedrijf kan niet door de beugel”, vertelt Van Esch. “Koeien horen niet in het drukke centrum van Utrecht en horen niet gebruikt te worden als gadget door een directeur en zijn medewerkers. Dit gaat ten koste van hun welzijn en is ook volstrekt onnodig met alle andere vormen van vermaak die voorhanden zijn.”

Nieuwe vestiging

Tribes is een organisatie die voorziet in flexwerkplekken en vergaderruimtes. Elke vestiging staat in het teken van een andere inheemse stam. Het ‘koeien-incident’ gebeurde in het kader van de opening van een nieuwe Tribesvestiging in Utrecht, aan de Leidseveer 2.

22 Reacties

Reageren
 1. Rob Huibers

  Er zijn nog steeds mensen die denken dat ze met dieren kunnen doen wat ze toevallig uitkomt. Dieren worden zelfs nog steeds gedood om ze op te eten!

 2. Martijn van de Waalberg

  Los van of die koeien stressbestendig zijn, als je zulke bullshit (pun intended) moet uithalen als marketing verdien je een dikke fuck you uit Utrecht. Dit soort quasi studentikoze brallerigheid ga je maar in Bussum uithalen met je vastgoedmaten.

 3. Toine Goossens

  Goh, wat weet die mevrouw Eva van Esch toch veel over het wezen en gevoel van die koeien. Te kijk gezet worden, dat is geen zingeving voor koeien! Vrijdag komen bij mij de Jehova getuigen langs. Die weten alles wat God denkt en weten alles over zingeving. Ik stuur hen naar Eva door, kunnen ze samen een boom opzetten hoe je met een kleine groep fanatiekelingen de wereld naar je hand kunt zetten.

 4. Sjors

  Wat is je punt precies Toine

 5. bas

  @ Rob, moeten we de dieren dan levend gaan opeten??

 6. Berend

  Triest om die beesten bloot te stellen aan zulke treiterij. Terechte reactie van PvdD.

 7. Toine Goossens

  @ Sjors,

  De clou is dat alle mensen die de waarheid in pacht hebben op dezelfde manier communiceren. Alleen redeneren vanuit het eigen standpunt, ook al is daar geen feitelijke onderbouwing voor.

  Ik vind het raar dat dat wel bij Trump, Johnson, Erdohan, Roos en Wilders, wordt herkend, maar nooit in het eigen denken. Iedereen denkt inmiddels zo, dat is wat kiezers ´de elite´ verwijten. Dan maar stemmen op mensen die niets met die ´elite´ te maken willen hebben.

  Zo creëren wij onze eigen ophitsers en leugenaren.

 8. Brigitte

  Dat een directeur zoiets verzint achter zijn flexbureautje..van de zotte. Kan die boer die heeft meegewerkt ook niet worden aangepakt?

 9. Martijn van de Waalberg

  Toine, ik denk dat hier ook een principiële onderbouwing bestaat, misschien zelfs een morele. Er zijn hopelijk grenzen van wat voor absurd gedrag we willen toestaan in ons bescheiden stadje. Wat mij betreft mogen dit soort excessen worden veroordeeld, net als sommige corporale uitspattingen, het treiteren door hangvloggers en nog zo wat dingen die feitelijk gezien niet eens altijd verboden zijn.

  We moeten oppassen voor al te veel moralisme, maar Utrecht binnenstad, het decor van koe-springende vastgoedmaffiosi.. Nee, ik zie daar geen voordelen in.

 10. Constant Coolsma

  @Toine

  “Ik vind het raar dat dat wel bij Trump, Johnson, Erdohan, Roos en Wilders, wordt herkend, maar nooit in het eigen denken. Iedereen denkt inmiddels zo, dat is wat kiezers ´de elite´ verwijten. Dan maar stemmen op mensen die niets met die ´elite´ te maken willen hebben.”

  ‘Nooit’ en ‘Iedereen’ zijn generalisaties die je vast niet waar kunt maken. Op die manier voeg je jezelf bij “alle mensen die de waarheid in pacht hebben”.

 11. Jasper

  Hear, hear Martijn!

 12. Toine Goossens

  @ Constant,

  Ook ik ben een onderdeel van de elite, dat kan ik niet veranderen. Ik ben op DUIC echter DE pleitbezorger van ´Inclusief denken´ en ik bestrijd exclusief denken dat in bijna alle maatschappelijke debatten de boventoon voert.

  Realiseer je eens wat 90% van de bevolking al dan niet mag en/of moet doen, zonder ooit inbreng bij de besluitvorming daarover betrokken te zijn geweest. De waardeoordelen vliegen deze mensen continue om de oren. Via de schokkende verkiezingsresultaten slaan deze mensen nu terug.

  En tja, het is vrij ongewoon, tegenspreken tegen het uitsluiten van tegenspraak.

 13. Hannah

  @Toine
  Wat een stroom agressieve projectie allemaal. Zegt meer over uzelf dan over het handelen van mevrouw Van Esch.

  Trek er eens op uit, maak eens een babbel met een boer over zijn vee. Die zal u vertellen dat koeien enorme stresskippen zijn. Daar moet je niet mee gaan klooien. Heel goed dat mevrouw Van Esch dat dus aan de kaak stelt. Dat is alles.

  De rest van uw riedel (van Jehova’s tot Erdogan en uw groteske bepaling dat u op DUIC ‘dé pleitbezorger van inclusief denken’ bent) lijkt me niet relevant en hoort hier dus niet thuis.

 14. Monique

  Bah! Koeien zijn geen speelgoed! maar dieren die respect verdienen.

 15. Stephanie

  Respect hebben voor alle levende wezens, is iets wat een deel van een specifieke soort levende wezens helaas slechts een waardeoordeel zal blijven vinden…..

 16. Cico

  Firstworldproblems en hypocriet. Vier koeien als marketingstunt op Smakkelaarsveld is een grote schande, want hartstikke zielig voor koeien. Een nieuwe hamburgertent dat gratis hamburgers uitdeelt? FANTASTISCH IEDEREEN IN DE RIJ!

 17. bas

  Tsja Cico, dan staan alle neo-liberale graaimachines wel vooraan in de rij. Dat is toch wel een beetje hun gedachtengoed

 18. Ted Danson

  Wil je zeggen dat je signalen hebt ontvangen dat het precies dezelfde mensen zijn Cico, die in de rij staan voor hamburgers en die deze stunt onzin vinden?

 19. Toine Goossens

  @ Ach Hannah,

  Je zult wel veel op geen stijl posten

 20. Henderik

  haha…tussen die fietsen ? wat een maffe foto !

 21. Kuch

  @ Toine

  Ik ben DE ………

  Als je denkt dat jij die ene bent, dan ben je wel een beetje rijp voor de psycholoog. Je gedraagt je gewoon als een politicus en die zijn doorgaans al bah.

  Wel hulde voor het aan de kaak stellen van de pvdd in deze. Wat een waanzin deze actie. Waarmee vastgoedboeren wederom bewijzen geen moreel besef te hebben. We hebben wel de halve stad aan deze heren uitverkocht.

 22. Kuch

  Het aan de kaak stellen van deze actie door de PvdD dus. Dat bedoelde ik, hulde voor deze dame van deze partij dus!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).