Partij voor de Dieren vindt dat festivalisering Utrecht uit de hand loopt | De Utrechtse Internet Courant Partij voor de Dieren vindt dat festivalisering Utrecht uit de hand loopt | De Utrechtse Internet Courant

Partij voor de Dieren vindt dat festivalisering Utrecht uit de hand loopt

Partij voor de Dieren vindt dat festivalisering Utrecht uit de hand loopt
Elke ochtend het laatste nieuws uit Utrecht in de mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Uw e-mailadres Aanmelden

De Partij voor de Dieren in Utrecht heeft schriftelijke vragen gesteld over het toenemend aantal evenementen in de stad. Er zou onvoldoende aandacht zijn voor duurzaamheid, ecologie en het tegengaan van overlast door het toenemende aantal evenementen in Utrecht.

De PvdD vindt dat het college niet daadkrachtig genoeg is bij het opstellen van locatieprofielen voor evenementen. Een collegebijeenkomst over dit onderwerp stemde de partij ook niet tot tevredenheid. Raadslid Maarten van Heuven: “De insteek van die bijeenkomst was verkeerd en er was nauwelijks ruimte voor inhoudelijke vragen. Doordat het college evenementen alleen vanuit de portefeuille economie benadert, worden duurzaamheid, natuur en omgeving vergeten. Wat de PvdD betreft moet dit onderwerp veel breder benaderd worden.”

Ecologische voetafdruk

De partij zet zich al enkele jaren af tegen de groei van evenementen in de stad, omdat het ten koste zou gaan van dieren, natuur, milieu en inwoners van Utrecht. Zo werd onder meer een parkenvisie geopperd, die werd toegezegd maar is nog niet beschikbaar.

Maarten van Heuven zegt dat het gebruik van bijvoorbeeld wegwerpplastic voor consumpties of het inzetten van dieselaggregaten voor stroom, niet meer van deze tijd is. Hij wil dat alle evenementen die in Utrecht georganiseerd worden een zo klein mogelijke – het liefst geen – ecologische voetafdruk hebben.

“Wat de PvdD betreft worden er geen evenementenvergunningen meer verleend aan evenementen die zich niet duurzaam organiseren. Maar ook vinden wij dat het college moet stoppen met de inzet op een ongebreidelde groei van het aantal (grootschalige) evenementen in Utrecht. Het is op een gegeven moment écht genoeg.”

Gekoppelde berichten

23 Reacties

Reageren
 1. Barend

  Hear Hear!! Krijg steeds meer sympathie voor de PvdD.

 2. Arnold Werzenswagger

  Gelijk hebben ze

 3. Berend

  Goed punt, we hebben ook hele mooie locaties om de stad. En de ambitie om bv. minder plastic te gebruiken is niet verkeerd.

 4. Monique

  Hopelijk gaat de gemeente weer inzetten op kwaliteit in plaats van kwnatiteit!

 5. Cor Nelis

  De Partij voor de Dieren zou juist op de hand van de “feestbeesten” moeten zijn !!

 6. George Knight

  Mee eens. Wie in Utrecht in de nabijheid van een park woont is ’s zomers de klos vanwege de geluidsoverlast. Daar is geen instantie op aanspreekbaar. Goed dat de PvdD dit agendeert. Nu nog een stop op de groei van het toerisme. Laat de stad niet onnodig onleefbaar worden gemaakt vanwege economisch gewin.

 7. BdV

  Asjemenou, gezond verstand, waar vind je dat tegenwoordig nog?

 8. Piet

  Zeggen ze eindelijk eens iets goeds!

 9. Hans lagemaat

  Goedbezig pvdd
  Die massale zuipevenementen waar alleen cafees beter van worden
  Zijn we in de binnenstad liever kwijt dan rijk
  Brengen alleen maar dronken mensen ellende
  Weg met evenementen uit de stad
  Utrecht is er niet om horecabaasjes de zakken te laten vullen met evenementenbier voor 3 euro per stuk in een bekertje

 10. MichielK

  Ben zo blij met mijn stem op de PvdD. D66 en GroenLinks – waarvan ik vroeger ten onrechte dacht dat ze ook nog wel iets op hadden met groen en leefbaarheid – vallen iedere maand harder door de mand. Die partijen zitten er alleen voor de macht en zeker niet voor de stad en de leefbaarheid.

 11. katja

  Helemaal mee eens, blij dat ik op ze heb gestemd.

 12. Anton

  Goed standpunt PVDD. Zoiets had ik ook van Groenlinks verwacht, maar niet gezien of gehoord.

 13. Marcel

  Dus waar duizenden mensen op afkomen gaat een partij met een paar zetels weer moeilijk doen? BRRRR zo klaar mee met dit partij systeem.

 14. Park is rustpunt in de stad

  Ja @MichielK ik ook!!!

 15. Jan

  Eindelijk een partij die niet zijn oren naar het economisch belang laat hangen. Super

  Jan

 16. MJPD

  Goed bezig PVDD, mijn stem voor de komende verkiezingen is zeker gesteld.

  @Marcel
  Het staat u volledig vrij om te verhuizen naar landen met een dictatoriaal regime, als het democratische systeem hier u niet bevalt.

 17. bee

  de natuur heeft steeds langer tijd nodig om te herstellen.
  eenmaal hersteld begint het gedoe weer van voor af aan.
  er zijn genoeg locaties die gebruikt kunnen worden in plaats van parken en velden.

 18. Binnenstadsbewoners

  Festivals zijn verworden tot zoveel mogelijk herrie maken op stadspleinen
  Oorverdovend kabaal op enkele meters afstand van omwonenden dieren vogels etc
  Enorme boxen,
  Zuipen brallen tegen gevels aan pissen kotsen
  Dat is al sinds jaar of 5 aan de gang
  En het wordt steeds meer harder

 19. Marcel

  @MJPD
  Goed lezen is ook een punt? PVDD heeft 1 of 2 zetels. In het Noorderpark komt 10000 mensen. Dan gaat een flut partijtje iets vragen waar zoveel mensen op afkomen? Gelukkig hebben ze niks in de beroerde melk te brokkelen. En ik woon helemaal tof in mijn stadsie. Heb alleen genoeg van dit onkundige bestuurssysteem van partijen die van alles tegen elkaar roepen en geen eenheid voor de stad vormen. Een Algemeen Belang Partij.

 20. Ihsan

  @Marcel, Eenheid voor de stad vormen? Wat een rare, nare zin. ‘Sluit de rijen!’… Nee dank u. Gelukkig zijn er mensen die tegen de stroom in durven te zwemmen. De PvdD vertegenwoordigt met die twee zetels zo’n 15.500 burgers, toch een stuk meer dan het aantal van 10.000 dat u uit uw hoge hoed tovert. Het Noorderpark is een prachtig natuurgebied. Als je er een kleinschalige rave wilt geven met minimale overlast voor omwonenden wordt het binnen een paar minuten opgerold, maar een commercieel feest voor duizenden is zogenaamd geen probleem? De PvdD vraagt u nog een stap verder te denken. Niet enkel aan uw medemens, maar ook aan de andere wereldbewoners. Aan de stemming te merken zal de PvdD trouwens bij de volgende verkiezingen een stuk meer zetels binnenhalen. Maak uw borst maar nat!

 21. Zonnewende

  @Marcel: PvdD heeft bij de vorige verkiezingen 8.317 stemmen gehaald. Niet zo heel veel minder dan ‘jouw’ Noorderparkbezoekers dus.

 22. Zonnewende

  Ook goed tegen de oneerlijke concurrentie ten opzichte van cafés en restaurants. Die zijn het hele jaar open en dragen extra lasten om ons op alle tijden te bedienen. En dus niet alleen te cashen op piektijden zoals de zomer.

 23. Cico

  PVDD is weer lekker bezig. Klinkt gek, maar ik hou wel van verstandig beleid dat wat saaier is. Beter dan die politieke partijen die zich bezig houden met ‘winkelen tot je erbij neervalt’, zoveel mogelijk feest en grote Wielerevenementen voor mooie fotomomenten in internationale glossy’s

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).