Partijen voor herinrichting ‘complexe bouwplaats’ Smakkelaarsveld bekend | De Utrechtse Internet Courant Partijen voor herinrichting ‘complexe bouwplaats’ Smakkelaarsveld bekend | De Utrechtse Internet Courant

Partijen voor herinrichting ‘complexe bouwplaats’ Smakkelaarsveld bekend

Partijen voor herinrichting ‘complexe bouwplaats’ Smakkelaarsveld bekend
De huidige situatie op het Smakkelaarsveld. Foto: Lingotto
De gemeente Utrecht heeft een voorlopige winnaar geselecteerd met het beste plan voor het Smakkelaarsveld in Utrecht. De architectenbureaus Studioninedots en ZUS, projectontwikkelaar Lingotto, ingenieursbureau Arup en vastgoedbedrijf VKZ moeten het gebied nieuw leven inblazen.

De gemeente Utrecht heeft een voorlopige winnaar geselecteerd met het beste plan voor het Smakkelaarsveld in Utrecht. De architectenbureaus Studioninedots en ZUS, projectontwikkelaar Lingotto, ingenieursbureau Arup en vastgoedbedrijf VKZ moeten het gebied nieuw leven inblazen.

Momenteel wordt er gewerkt aan het opstellen van de contracten en in de zomervakantie wordt de opgave definitief gegund. Daarna wordt het definitieve plan voor het Smakkelaarsveld bekend gemaakt. In het voorlopige plan staat dat er woningen en groen komt, en dat de Leidse Rijn wordt doorgetrokken.

Het Smakkelaarsveld is een van de meest besproken plekken in het Utrechtse stationsgebied – waar ooit de Bieb++ zou komen. De projectontwikkelaar spreekt in een persbericht over een plek waar de meeste mensen nu zo snel mogelijk langslopen. “Maar dat wordt binnenkort anders. Met het plan wordt het Smakkelaarsveld weer verbonden, hersteld en krijgt het gebied weer betekenis.”

Het plan wordt na de zomervakantie onthuld op de locatie zelf. Naar verwachting wordt het Smakkelaarsveld in 2022 opgeleverd. Momenteel zijn er al werkzaamheden voor de aanleg van het definitieve fietspad en de definitieve busbaan. Deze komen naast elkaar aan de rand van het Smakkelaarsveld tussen de Vredenburgknoop en de Leidseveertunnel.

 

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Hopelijk worden die 3 lelijke kunstwerken verwijderd…

 2. Theo

  Die kunstwerken zijn prachtig, maar moeten onderhouden worden en een plek hebben waar ze ruimte hebben. In Rotterdam staan er ook een paar. Genieten.

 3. U

  Lelijkste stukje van Utrecht! En dit midden in Utrecht schande, mag hopen dat ze hier echt met iets goed en groots aan komen een echte eyecatcher op deze plek zal Utrecht heel veel goeds doen ben benieuwd!

 4. Berk

  Sloop dan meteen dat lelijke Mediamarkt gebouw en zet een nieuw iconisch gebouw neer (en noem het ‘de Utrecht’)

 5. BdV

  Nu maar hopen dat de trambaan nog binnen het nieuwe plan past.

 6. Katja

  Sloop de oerlelijke “Mediamarkt” gebouwen en maak er een park van.

 7. Herman

  Die “kunstwerken” kunnen prima naar Leidsche Rijn, in die kakofonie van stijlen past alles, lelijk, mooi of kitsch daar maakt het allemaal niet uit.

 8. w

  herbouw de Utrecht op die plek

 9. Frank

  Leg alvast de aansluitingen van de toekomstige tramlijn door de binnenstad richting stationsplein Oost en leidseveertunnel aan. Anders moet over een paar jaar de boel weer op de schop.

 10. Geewee

  Bouw hier niets. Maak er een mooi groen (Smakkaars)veld van.

 11. Dries

  Frank,

  Kijk even goed op de foto dan zie je dat de wissel naar de binnenstad er al ligt

 12. Mark

  Nu ik de situatie van boven zo zie vraag ik mij af waarom die busbanen zo pontificaal over het Smakkelaarsverld zijn neergelegd. Had dit niet mooier gekund? of is dit juist wat ze willen gaan doen?

 13. WP

  @Mark,

  het nieuwe gebouw komt daar overheen: http://www.bouwpututrecht.nl/2016/02/21/smakkelaarsveld-naar-een-eindbeeld/

 14. Ties

  Een parkdak met een groene entree omhoog zou juist enorm vernieuwend zijn, lijkt mij.

  Beetje high Line achtig zoals in New York zou toch leuk zijn? Zijn ze in Rotterdam ook over aan het nadenken.

  Ander voorbeeld is bijv. in Atlanta:
  https://www.dezeen.com/2016/09/21/bulkhead-park-over-ga400-rogers-partners-nelson-byrd-waltz-atlanta-georgia/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).