Patty Smolders verhuist naar Amerika om daar een filiaal van Bond en Smolders te beginnen | De Utrechtse Internet Courant Patty Smolders verhuist naar Amerika om daar een filiaal van Bond en Smolders te beginnen | De Utrechtse Internet Courant

Patty Smolders verhuist naar Amerika om daar een filiaal van Bond en Smolders te beginnen

Patty Smolders verhuist naar Amerika om daar een filiaal van Bond en Smolders te beginnen
Patty Smolders van Bond en Smolders verhuist samen met haar gezin naar Boynton Beach in Florida en opent daar begin juli café/bakery Bond en Smolders. “Ik wil wel nog de Tour meemaken”, aldus Patty.

Patty Smolders van Bond en Smolders verhuist samen met haar gezin naar Boynton Beach in Florida en opent daar begin juli café/bakery Bond en Smolders. “Ik wil wel nog de Tour meemaken”, aldus Patty.

De liefhebbers van Bond en Smolders hoeven zich geen zorgen te maken. De zaak aan de Lijnmarkt 9 blijft onder leiding van Patty gewoon bestaan. “Ik zal in het begin iedere maand op en neer reizen tussen Utrecht en Amerika. Ik draai dan niet meer mee met de productie maar bepaal wel het assortiment”, vertelt Patty. Ze vervolgt: “Helemaal verhuizen, is voor mij te drastisch. Ik ben geen wereldreiziger en houd van mijn stadje.”

The American Dream

Bakker Ralph Bond, de man van Patty, heeft altijd de droom gehad om naar Amerika te verhuizen. Ieder jaar komt hij in Amerika, omdat zijn oom daar woont. Het idee om te emigreren kwam acht jaar geleden op. Toen was de tijd er nog niet voor, legt Patty uit. Dat is nu wel het geval en deze zomer strijkt het gezin neer in Boynton Beach. Het was de vraag of haar twee zoons van 11 en 16 de verhuizing zagen zitten. “Ze zijn er heel positief over en we willen hiermee ook aan de jongens laten zien dat we in Nederland succes hebben, maar dat de wereld nog openstaat”, vertelt Patty.

image4Amerikaanse Bond en Smolders

“Een zaak als Bond en Smolders bestaat daar nog niet. Er is alleen een Frans bakkertje”, vertelt Patty. Het is de bedoeling dat de Amerikaanse variant van Bond en Smolders voor ongeveer anderhalf jaar wordt opgezet. “We willen eerst kijken of het rendabel is en dan zien we wel weer”, legt ze uit. De brownies, oliebollen, stroopkoeken, macarons en de carrotcake van het Utrechtse assortiment gaan mee. Ook de mousejes zullen in de Amerikaanse zaak achter de vitrine verschijnen. Het is natuurlijk de vraag of die zullen aanslaan bij de Amerikaanse smaakpapillen. De kroketjes en domkoekjes blijven in de Domstad, want die zullen volgens Patty geen succes worden. “De Nederlanders in Amerika dachten dat we gevulde koeken gingen verkopen, maar Amerikanen kennen helemaal geen spijs”, zegt Patty. Brood zal ook worden gebakken en wellicht wordt ook wel het befaamde bierbrood van Bond en Smolders verkocht. “Amerikanen vinden hun eigen brood helemaal niet lekker. Het is te zacht en te zoet”, legt Patty uit.

patty2Alles ietsjes groter

De inrichting wordt anders en ruimer. In de Utrechtse zaak is binnen plaats voor 18 personen en buiten voor 12. In Florida is binnen plaats voor 48 gasten en buiten voor 35. Ook de koffie en de shakes zullen van groter formaat worden verkocht en de sandwiches juist van een kleiner formaat. Op de muur is een grote engel geschilderd, want dat wilde Patty: “Ik heb iets met Engeltjes”, glundert ze terwijl ze een ketting met een engeltjeshangertje tevoorschijn tovert. De zaak is bijna klaar om geopend te worden. Momenteel worden de puntjes op de i gezet en vanaf begin juli kunnen de Amerikanen genieten van de lekkernijen van Bond en Smolders.

Op de vraag wat Patty het meest gaat missen, heeft ze geen antwoord: “Ik weet nog niet wat ik het meest ga missen. Ik dacht mijn fiets mee te nemen, maar dat werkt daar niet. Ik ga in ieder geval een nieuw avontuur tegemoet en dat is leuk én heel spannend.” Ze vervolgt: “Het is in ieder geval fijn dat de zon daar negen van de tien keer schijnt. Amerikanen zijn ruimdenkend en van niets maken ze iets.” Dat het allemaal wat groter is in Amerika ziet Patty ook wel zitten: “Ze kunnen daar gewoon vooruit inparkeren!”

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Robb

  Hoe doen ze dat? Je moet toch een greencard hebben om in amerika te mogen werken en vestigen? Die krijg je toch niet zomaar?

 2. Viktor Fedora

  Smaakpupillen? (Geloof nooit een journalist op z’n blauwe ogen!)

 3. Ron van Frssem

  Patty,

  Heel veel succes in Amerika, follow your dreams. En natuurlijk eerst even de Tour meepakken. Groeten, Ron (klas Lunenborch)

 4. Gas

  @Robb, een greencard heb je alleen nodig voor permanente vestiging is de USA, je kan beginnen met een tijdelijk visum.
  Ze zijn inderdaad moeilijk te krijgen.

 5. Avi

  @Robb Die greencard krijgt ze heus wel als ze eenmaal een goedlopende zaak heeft.

 6. Mark

  Zo werkt het niet avi. Waarschijnlijk zijn ze vertrokken op een e2 visum minimaal $150000 meenemen, aan de voorwaarden voldoen en winst draaien. Kinderen moeten op hun 21ste het land uit

 7. Jolanda

  Ik hoop dat de appelslofjes, appelbollen en alle andere watertandende heerlijkheden nog wel gewoon van dezelfde kwaliteit blijven op de Lijnmarkt….. Veel geluk over there!

 8. Jack

  Veel succes Ralph & Patty! Follow your dream!!

 9. Avi

  @mark. Ja dat zeg ik toch. zo werkt het. met geld en een goed bedrijfsplan ben je welkom.

 10. Utrecht Internationaal

  Goed plan ! Het brood in USA is echt vreselijk slecht, echt brood is vrijwel niet verkrijgbaar of in grote steden erg duur in verglijk met hier in Europa.
  Het is natuurlijk wel leuk als iets van de Utrechtse Roots te zien is… bv een mooi foto van het pand in de lijnmarkt..met grachten.. of een ” Tour fiets ” aan de gevel vast geklonken.. Zodat ze gestimuleerd raken deze unieke stads grachten ( straks UNESCO object) te bezoeken..
  Zelf heb ik een eigen fiets in Amerika, en fiets er graag mee rond in Houston of Las Vegas etc.Vooral bij grote kruisingen is het even opletten, want men verwacht geen fietser. In Houston zijn ze bijna alleen een paar aanwezig op de Campus e.d. Maar het aantal groeit wel, zelfs in Texas .
  TIP; Wil je bekijks, fiets over de “The Strip” in Vegas, dat valt pas echt op… een strechted limo totaal niet…. Succes !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).