Pegida demonstreert met schokkende beelden op groot scherm voor Ulu-moskee | De Utrechtse Internet Courant Pegida demonstreert met schokkende beelden op groot scherm voor Ulu-moskee | De Utrechtse Internet Courant

Pegida demonstreert met schokkende beelden op groot scherm voor Ulu-moskee

Pegida demonstreert met schokkende beelden op groot scherm voor Ulu-moskee
Archieffoto Pegida
Anti-islambeweging Pegida gaat vrijdagavond demonstreren op het plein voor de Ulu-moskee in Lombok. De groep wil om 20.00 uur een groot scherm ophangen waarop ze ‘het ware gezicht van de Islam’ laten zien.

Anti-islambeweging Pegida gaat vrijdagavond demonstreren op het plein voor de Ulu-moskee in Lombok. De groep wil om 20.00 uur een groot scherm ophangen waarop ze ‘het ware gezicht van de Islam’ laten zien.

Op het scherm zullen onder andere beelden te zien zijn die Jodenhaat, homohaat, terreur en geweld symboliseren. De gemeente zegt kennisgeving te hebben ontvangen van de demonstratie.

“Deze is, zoals gebruikelijk, beoordeeld volgens de Wet Openbare Manifestaties. De demonstratie wordt voorbereid door politie en gemeente. […] We blijven de situatie monitoren”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Eerder deze week hield Pegida eenzelfde demonstratie in Enschede. Deze is volgens RTV Oost rustig verlopen. De aangekondigde demonstraties, die ook eerder deze week zouden plaatsvinden in Rotterdam en Den Haag, zijn niet doorgegaan.

16 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  De Ulu-moskee staat niet bekend als een moskee waar haat wordt gepredikt. Er is zelfs een stilteruimte voor mensen met andere geloofsovertuigingen.
  Dat is een heel wat constructievere bijdrage aan onze maatschappij dan wat Pegida gaat doen.

 2. cas

  We weten allemaal al heel lang dat vele religieuze stromingen er zieke beelden en ideeën op nahouden. zowaar niet alle religieuze stromingen.

 3. Hermaqn

  Knap dat zo’n raar, vreemd clubje, dat vooral bestaat uit een man met een nogal dubieus verleden, zoveel aandacht weet te krijgen.

 4. Peter

  Als er één club haat predikt is het Pegida wel. Hoe hypocriet wil je het verder nog hebben?

 5. Hm

  Gaan ze dan ook beelden laten zien hoe miljoenen en miljoenen moslims vermoord zijn in bijvoorbeeld Palestina,Irak,Afghanistan,Myanmar?
  En ja ook door wie?

 6. Yoshua

  Toch leuk voor de pegida aanhangers, kunnen ze ook weer eens een avondje de deur uit.
  Ik heb ze eenmaal gezien bij de Mariaplaats.
  Deze mensen die voor Nederland zeggen te staan kom je in het openbare leven nergens tegen.
  Geen idee waar deze (gemiddeld 20) paradijsvogels vandaan worden gehaald.

 7. Frits

  Onder joden en christenen zijn ook orthodoxe extremisten te vinden. De katholieken (IRA) hebben voor meer terreur in Nederland gezorgd dan de moslims. En wat te denken van kindermisbruik binnen deze kerk? Stel je voor dat moslims op zondag beelden tonen van priesters die kinderen misbruiken bij de Sint Willebrordkerk ” Het ware gezicht van de katholieke kerk”.

 8. mark

  @HM: Irak en Afghanistan: vooral door geloofsgenoten. Myanmar is net iets complexer en tja Palestina, zolang dat bestuurd wordt door een terroristische organisatie, wordt het nooit wat.
  Dat er wat gedaan moet worden aan middeleeuws religieus haatdenken, daar zijn we het wel over eens, deugders uiteraard daargelaten. Pegida is daar alleen niet het juiste clubje voor. Dat zorgt alleen maar weer dat de kranten vol staan met nieuws over dat clubje met hun de plank misslaande acties. De ULU moskee is inderdaad vrij gematigd en behalve dat het een vrij kitcherig gebouw (smaken verschillen) is, is er weinig op aan te merken.

 9. [email protected]

  Religie is vergif voor het volk, zo ook PEGIDA, mijn god wie neemt dit clubje nog serieus …………

 10. JdV

  @hm. Door andere moslims denk ik. In ieder geval niet door autochtone Nederlanders. Andersom daarentegen….

 11. JdV

  @frits: ja, en het stikt ook van de christenen en joden die vliegtuigen opblazen, of mensen in een concerthal, of met een auto een kerstmarkt oprijden. Voor wat betreft kindermisbruik, in het jodendom en christelijk geloof is dit nog niet de regel. Bij de islam is het al standaard, geen uitzondering maar gewoon de regel sinds het trouwen met 9 jarige kindjes daar de norm is.
  By all means, laat zeker het echte gezicht van de kerk zien. Wachten we daarna op katholieken met bomgordels, oke?

 12. david

  @frits lijkt mij een uitstekend idee, elke zondag het ware gezicht van de katholieke kerk laten zien op groot scherm !!
  word tijd de deze pedofiele club word verboden

 13. TP

  Hoewel de ulu moskee gematigd is, is dit wel degelijk een “erdogan” moskee van diyanet. Je ziet er soms behoorlijk radicale types lopen. Doordat de moskee zo pontificaal aan het westplein in het centrum staat snap ik wel dat dit reacties oproept. Willen we dit in ons seculiere nl? Krijgen we opnieuw verzuiling? Ben er wel voorstander van dat de misstanden binnen de islam aan de kaak worden gesteld en ons bezinnen of dat we zulke moskeeen in nl willen.

 14. Martin

  Ik was een paar weken geleden in de Ulu moskee. Daar was een gezamenlijke bijeenkomst waar zowel Joden, Christenen als Moslims gebeden uitspraken voor vrede. Als Pegida haar huiswerk had gedaan, dan wisten ze dat de Ulu moskee een vredelievende club is, geen haatpreken daar.

 15. Lombokker

  Dat wordt vast weer gezellig. Pakweg 15 tot 20 Pegida’s, zo’n 50 á 60 anti-fascistische fascisten en 2 peletons ME om de boel uit elkaar te houden. En natuurlijk 100+ journalisten om er verslag van te doen.

  En dat dan allemaal op het plein voor een uiterst brave Diyanet moskee. Waar extremisten nooit een voet aan de grond zullen krijgen. Daar zorgt de lange arm van de Erdoman wel voor.

 16. Joep

  @ JdV

  Lees Frits zijn reactie eens, getuigt van meer realiteitszin.

  @ Mark> Irak en Afghanistan, zijn allemaal stromingen, maar bovenal clans die elkaar bevechten. Die clans bevechten elkaar vooral vanwege machtsposities en misbruiken daar o.a. religie voor.

  Myanmar is helemaal niet complex. De zogenaamde vredelievende bhoedisten (in your dreams> bekijk Lubach’s overduidelijke filmpje maar eens; en dan al dat geknuffel van Erica Terpstra……) slachten daar massaal Moslims af. Vrij eenvoudig. Etnische zuiveringen noemt men dat. Waar hebben we dat afslachten van Moslims trouwens ook alweer vrij recent nog gezien? Maar Moslims moeten natuurlijk altijd als daders aangemerkt worden, dat is veel eenvoudiger als je alleen in zwart-wit denken gelooft. Ik begrijp het.

  Pegida zijn gewoon extreem-rechtse fascisten en die moeten bestreden worden. Wat doet een Duits-nationalistische club eigenlijk in Nederland, moet die niet iets met Deutschland über alles doen ofzo?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).