Pegida wil dit keer in Zuilen demonstreren | De Utrechtse Internet Courant Pegida wil dit keer in Zuilen demonstreren | De Utrechtse Internet Courant

Pegida wil dit keer in Zuilen demonstreren

Pegida wil dit keer in Zuilen demonstreren
Op 5 oktober moest de Mobiele Eenheid ingrijpen toen tegendemonstranten zich keerden tegen Pegida
De anti-islambeweging Pegida wil gaan demonstreren voor de Abi Bakr Essaddik Moskee in Zuilen. Dat maakt de organisatie bekend op Facebook. Een eerder protest voor de Ulu-moskee liep uit op ongeregeldheden.

De anti-islambeweging Pegida wil gaan demonstreren voor de Abi Bakr Essaddik Moskee in Zuilen. Dat maakt de organisatie bekend op Facebook. Een eerder protest voor de Ulu-moskee liep uit op ongeregeldheden.

Pegida heeft het plan om op woensdag 16 januari bij de Berlagestraat in Zuilen een film te laten zien met beelden die ‘de gruwelijke waarheid van de islam laten zien’.

De protestgroep probeerde dit al op 5 oktober op het Moskeeplein in Utrecht in Lombok, maar die demonstratie werd vroegtijdig beëindigd toen omstanders met spullen begonnen te gooien.

Een aantal weken later wilde de beweging opnieuw op het Moskeeplein demonstreren, maar de gemeente weigerde hier akkoord mee te gaan vanwege de veiligheid. Het alternatief, een demonstratie bij Paardenveld, werd door Pegida weer niet geaccepteerd.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Men hoeft niet te demonstreren, het is duidelijk genoeg, er is geen ruimte voor kritiek op de islam gezien het geweld tegen PEGIDA.
  Ik vind het een rare club hoor ………………..

 2. Lombokker

  Kijk eens aan, dat worden dan 3 herkansingen:

  Eén voor Pegida; om hun filmpje helemaal af te kijken.

  Eén voor de aanhang van de religie van de vrede; om nu alsnog te laten zien hoe vredelievend zij zijn.

  En één voor politie en OM; om dit keer wel eventuele relschoppers op te pakken en te vervolgen, net zoals ze dat bij de Friese snelwegblokkeerders hebben gedaan.

  Want demonstreren is in Nederland een grondrecht, net zoals het een grondrecht is om een religie te belijden.

 3. Herman

  Komen ze weer met z’n allen, dus die veroordeelde wapenhandelaar met een paar ingehuurde figuren die voor paar tientjes er gaan staan zonder te weten waarvoor….

 4. Wim Vreeswijk

  [email protected]: demonstratie is een grondrecht volgens artikel 1 van de Grondwet van 1848. Ook als Pegida zou demonstreren tegen een abortuskliniek is dat ook toegestaan en als zij inwoners uit Zuilen in onze westerse (Utrechtse) samenleving willen wijzen op niet-westerse waarden en normen is dat m.i. hun goed recht. Het is aan de politie en burgemeester hun plicht om onverkort te handhaven zodra de orde wordt verstoord. En optreden als er door pubers met projectielen wordt gegooid. Als ik van het moskeebestuur zou zijn, zou ik er overigens helemaal geen aandacht aan geven. Laat Pegida dat filmpje maar gewoon draaien. Alles wat er in dat filmpje staat, wordt overigens ook al eeuwenlang in hun koran vermeld. Ons oude testament kreeg eeuwen geleden ook( terecht) veel kritiek omdat er nogal wat wrede oproepen in stonden. Nadien is via ‘de verlichting’ deze bijbel genormaliseerd tot het nieuwe testament, waar niemand meer aanstoot aan neemt. In wezen zou de huidige koran in dit opzicht ook genormaliseerd moeten worden aan de huidige wetten en normen en zolang dat niet gebeurt, blijf je weerstand houden in de samenleving. Zelf geloof ik met name in mezelf want extreme religies veroorzaken immers in de praktijk alleen maar polarisatie en ellende in onze samenleving, waar niemand wat aan heeft.

 5. Wim Vreeswijk

  Een andere oplossing zou zijn als de moskee zelf voor een eigen ordedienst zou zorgen om haar eigen ordeverstoorders stevig in de hand te houden, waardoor Pegida ter plekke in alle rust en harmonie haar voorlichtingsboodschap op film kan uitbeelden. Voor de rest dient een ieder zich onverkort aan lokale en nationale grondwettelijke regelgeving te houden.

 6. katja

  Religie is de slechtste uitvinding van de mens gebleken, het leverde wel mooie gebouwen op.

 7. Nick Rowling

  Klassiek liberalisme stelt iedereen in staat om te doen, zeggen of geloven wat ze willen, zolang het anderen niet schaadt, dus het staat niemand toe om te pleiten voor geweld of censuur tegen anderen die vredig hun geloof praktiseren. Kortom, waarom moeten we betalen voor de politie om moslims te beschermen tegen een racistische menigte die wordt aangevallen en geterroriseerd? Pagida kan hun domme film ontmoeten en bekijken als ze dat willen, maar ze mogen niet worden toegestaan ​​om te demonstreren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).