Peperdure Lamborghini gecrasht: ‘Ik stond compleet perplex’ | De Utrechtse Internet Courant Peperdure Lamborghini gecrasht: ‘Ik stond compleet perplex’ | De Utrechtse Internet Courant

Peperdure Lamborghini gecrasht: ‘Ik stond compleet perplex’

Peperdure Lamborghini gecrasht: ‘Ik stond compleet perplex’
De auto van het verhuurbedrijf in betere tijden.
Een gehuurde Lamborghini van het Utrechtse autobedrijf Meijers Autobedrijf kwam zondagavond in botsing met een busje in Maasdijk. De bestuurder (23) van de sportwagen was onderdeel van een trouwstoet en raakte met hoge snelheid de controle over het stuur kwijt. De auto was nog zo goed als nieuw.

Een gehuurde Lamborghini van het Utrechtse autobedrijf Meijers Autobedrijf kwam zondagavond in botsing met een busje in Maasdijk. De bestuurder (23) van de sportwagen was onderdeel van een trouwstoet en raakte met hoge snelheid de controle over het stuur kwijt. De auto was nog zo goed als nieuw.

De bestuurder reed de auto tegen een bus van een beveiligingsbedrijf aan en knalde vervolgens tegen een paal.“Ik stond compleet perplex toen ik het nieuws hoorde”, zegt Dolf Meijers, directeur van het autobedrijf.

“Er was toevallig een medewerker van ons bedrijf in de buurt van de trouwstoet toen het ongeluk gebeurde.” Via die medewerker kreeg de directeur het bericht over het ongeluk.

Ruzie

Het is nog onduidelijk of de chauffeur ook de huurder was. Volgens Meijers is dat, in verband met de verzekering, een heel cruciaal detail dat nog opgelost moet worden. Na het ongeluk ontstond er ook een ruzie tussen de verdachte en medewerker van het beveiligingsbedrijf. Een beveiliger zou in het gezicht zijn gespuugd. De 23-jarige chauffeur is door de politie gearresteerd

De Lamborghini, die een geschatte waarde heeft van 300.000 euro, wordt zo snel mogelijk naar Utrecht gebracht. De sportwagen stond nog geen driekwart jaar in de showroom en moet nu terug naar de Lamborghini-dealer voor reparaties. “Wij verwachten niet dat de auto total loss is”, aldus Meijers.

 

19 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Misschien iets kritischer zijn met verhuren 🤔😉

 2. Lombokker

  Zeg maar dag tegen je borgsom. Maar ik kan er geen medelijden mee hebben. Als je ziet wat voor idiote stunten die figuren in vaak uithalen. Ik noem dat soort trouwstoeten altijd maar het “PVV promotieteam”, u mag zelf raden waarom.

 3. Kadoendra

  Het is gebruikelijk dat dit soort race auto’s vlak na de aankoop in puin worden gereden, dus dat dit ook zou kunnen gebeuren in de verhuur was te voorspellen.

 4. Rutger

  Keek even op de website van het verhuurbedrijf en daar staat dat je minimaal 25 jaar moet zijn om zo’n Lamborghini te huren. De 23 jarige bestuurder en de huurder hebben dus een serieus probleem want dat zal dan vast niet gedekt worden door de verzekering.

 5. Scherpschutter

  Tja. Dat kan gebeuren als je een auto met zoveel power verhuurt aan een jochie van 23…. Je kunt dit soort auto’s eigenlijk niet verhuren aan onervaren en zeer jonge bestuurders zonder speciale training. Tenminste, je kunt het wel doen natuurlijk, maar eigenlijk is het een klein wonder dat er maar zo incidenteel zware brokken van komen!

  Rij zelf in een auto met meer dan 500pk en het is dat ik speciale rijvaardigheidstrainingen heb gevolgd, want anders had het ding ook al 3x in de prak gelegen en dan ben ik echt geen wilde bestuurder. Dergelijke vermogens vragen simpelweg om andere capaciteiten van een bestuurder dan die nodig zijn om een reguliere auto te besturen met een pk of 150.

  Een Lamborghini is een straatlegale racewagen. Om een racewagen vakkundige te kunnen besturen moet je ook gewoon over de correcte training en ervaring beschikken. Maar goed, kennelijk is het voor verzekeringsmaatschappijen lucratieve business, want anders hadden ze die eis al lang wel ingevoerd voor verhuurbedrijven natuurlijk.

 6. Erwin

  Dat wordt de rest van z’n leven aflossen…
  Het was iig een onvergetelijke dag

 7. Kadoendra

  @Rutger

  Als er een persoon van 80 jaar oud in de raceauto van Max Verstappen gaat zitten betekend het niet automatisch dat die raceauto dan geen raceauto meer is.

  Google even voor de grap “foto’s gecrashte Lamborghini”

 8. Trammalantje

  Dit verhuur je toch niet aan een toeter bruiloft dan vraag je om problemen.

 9. Kadoendra

  Het blijkt dat het verhuurbedrijf ook sinds 1928 gespecialiseerd is in “de laatste rit”.
  Dus als de 23 jarige bestuurder het niet overleefd had dan had de trouwstoet zich razendsnel kunnen veranderen in een rouwstoet.

  “Meijers Rouwvervoer is sinds 1928 gespecialiseerd in het verzorgen en uitvoeren van de laatste rit, in elke kleur, van een dierbare met inachtneming van de etiquette.
  Altijd keus uit de nieuwste rouw- en volgwagens. Eveneens leverbaar uit eigen collectie een volledig klassieke/moderne Rolls-Royce stoet”.

 10. Bernhard

  Geen medelijden met deze verhuurder. Bezint eer ge begint.

 11. Piet

  Tja een kort p..kie dus dan moet je compenseren maar als je nooit in een serieuze auto hebt gereden dan is een Lambo niet te bereiden.

 12. cas

  Kadoendra….. ja, iedereen die een auto van 300.000 koopt parkeert hem direct tegen een paal….

 13. Kadoendra

  @Cas

  Dit soort raceauto’s halen geregeld het nieuws als de bestuurder hem in puin heeft gereden.
  Dit bericht over een in de puin gereden raceauto is eigenlijk gewoon een herhaling.

 14. Vink

  Tja, het is een luxe dat deze auto’s te huur zijn.
  Maar de huurder moet wel goed beseffen dat hij een moordmachine bedient.
  De verzekering zal de autoschade wel vergoeden, maar ook zeker de kosten gaan verhalen in dit geval.
  Dat gaat zeker veel tijd kosten, dus kunnen onze autoschade premies weer verhoogt worden door dit soort ongein.

 15. Theo Uphus

  Het aantal pk’s dat onder de moorkap ligt behoord normaal toe aan een vrachtwagen.
  Daar heb je een apart rijbewijs voor nodig dat je pas krijgt na training en examen.
  Misschien moet er een max aan pk’s komen op het verkrijgen van het b rijbewijs.

 16. Rob Huibers

  @Piet “dan is een Lambo niet te bereiden”
  Hoe maak jij zo’n Lambo klaar, Piet?

 17. bee

  verhuurder van het vehikel kan fluiten naar zijn duiten.

 18. Berend

  Het autobedrijf is mooi de sjaak, probeer je centen maar eens te terug te krijgen.

 19. Kadoendra

  @Rob Huibers

  Misschien kan je dat beter vragen aan de 23 jarige bestuurder van die raceauto want het lijkt er sterk op dat ‘ie gehakt van die kar heeft gemaakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).