Permanente bewaking voor Wolfsen wegens bedreigingen | De Utrechtse Internet Courant Permanente bewaking voor Wolfsen wegens bedreigingen | De Utrechtse Internet Courant

Permanente bewaking voor Wolfsen wegens bedreigingen

Permanente bewaking voor Wolfsen wegens bedreigingen

Burgemeester Wolfsen van Utrecht wordt sinds afgelopen woensdag permanent bewaakt wegens serieuze bedreigingen. Dat melden verschillende dagbladen en nieuwssites. Volgens de politie Utrecht wordt de burgemeester zowel bij zijn huis als op het stadhuis bewaakt. Over de aard van de bedreigingen of uit welke hoek ze komen worden vooralsnog geen mededelingen gedaan. 

Als burgemeester is Aleid Wolfsen in Utrecht niet onomstreden en zijn functioneren staat al langere tijd ter discussie. Hij lag de afgelopen jaren regelmatig zwaar onder vuur. In de Utrechtse gemeenteraad was onder meer kritiek op zijn aanpak van de kwestie rond het weggepeste homostel in de wijk Terwijde en de huisvesting van de Roma-familie Nicolich. Ook kreeg Wolfsen kritiek toen hij kritische publicaties over zijn woonkostendeclaraties probeerde te verhinderen in een lokale krant. Het feit dat hij in eerste instantie op vakantie bleef terwijl in Kanaleneiland mensen hun huis uit moesten vanwege de vondst van asbest deed zijn imago ook geen goed. Of de recente bedreigingen met deze kwesties te maken heeft is onduidelijk. Wel hebben de bedreigingen blijkbaar betrekking op zijn positie als burgemeester.

Vorig jaar oktober was er volgens het AD/UN ook al eens een incident waarbij Wolfsen werd bedreigd. Toen ging het om iemand die door het lint ging omdat zijn uitkering werd stopgezet. Nadat de politie met de man gesproken had, liep die zaak toen met een sisser af.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).