Personeel en klanten houden ontruiming supermarkt Kippersluis tegen | De Utrechtse Internet Courant Personeel en klanten houden ontruiming supermarkt Kippersluis tegen | De Utrechtse Internet Courant

Personeel en klanten houden ontruiming supermarkt Kippersluis tegen

Personeel en klanten houden ontruiming supermarkt Kippersluis tegen

De deurwaarder en zijn ploeg stonden gisterochtend om 07.00 uur klaar om supermarkt Kippersluis aan de Biltstraat te ontruimen. Om 17.00 uur gingen ze met lege handen naar huis. Het leek een ongewone maar niet al te ingewikkelde klus. “Zo’n winkel hebben we in anderhalf uur.” verklaarde een medewerker. Dat was het probleem dus niet. Personeel en klanten wachtten gespannen op het moment dat toch niet kwam. De door Jumbo verordonneerde ontruiming ging niet door. En dat had alles te maken met een bijzondere dynamiek die  rond deze supermarkt tot stand kwam.

Zowel klanten als personeel konden niet geloven dat “hun zaak” van de ene op andere dag zou ophouden te bestaan. Daarmee speelde een belangrijk sentiment een rol: De grote jongens maken een kleintje kapot. Of, zoals een klant het verwoordde, dit is een strijd tussen David en Goliath.

Klanten en omwonenden besloten tot een spontane solidariteitsactie. De zaak ontruimen? Probeer het maar!

Vastberaden maar vrolijk. Er werd gezongen en gelachen. De politie maakte een risico-analyse en gaf aan dat de ontruiming niet verstandig was. Het personeel overweegt de nacht in de zaak door te brengen. De klanten hopen er het beste van maar vrezen een ontruiming morgenochtend vroeg. Zover is het nog niet. Een mevrouw uit Oudwijk mobiliseerde haar vriendinnen. “Ik kom hier elke dag. Laten we toch blij zijn dat er nog kleine zaakjes met een persoonlijke bediening zijn. Ik ga hier vanavond met een glaasje wijn voor de deur zitten.”

3 Reacties

Reageren
  1. Berend Huisman

    Jumbo, neem je verlies! Jullie hebben in de Biltstraat niets te zoeken. Dat is nu wel duidelijk.

  2. jumbo

    Ach, nog even en ze gaan toch kapot. Komt er toch een Jumbo. Hoor je niemand meer over als die er zit.

  3. Albert

    Ik hoop persoonlijk op een Jumbo. Als buurtbewoner kom ik al een tijd niet meer in de Kippersluis. Toch eigen schuld. Spijtig voor de ondernemer. Wel beter voor de buurt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).