Persoon aangehouden tijdens autobrand Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant Persoon aangehouden tijdens autobrand Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant

Persoon aangehouden tijdens autobrand Kanaleneiland

Persoon aangehouden tijdens autobrand Kanaleneiland
Bron: Instagramaccount michael_politie
Tijdens een autobrand aan de Rooseveltlaan in Kanaleneiland is één persoon aangehouden omdat hij de instructies van de politie negeerde. Het voertuig is volledig verwoest.

Tijdens een autobrand aan de Rooseveltlaan in Kanaleneiland is één persoon aangehouden omdat hij de instructies van de politie negeerde. Het voertuig is volledig verwoest.

Iets na 03.00 uur kwam de melding over de voertuigbrand binnen bij de hulpdiensten. “Tijdens de nachtdienst kregen we een melding dat er een voertuig in brand zou staan op de Rooseveltlaan”, zegt Michael van de politie via Instagram. “Ter plaatse aangekomen zien we een auto die al helemaal in de brand staat. Voor de veiligheid van de omstanders plaatsen we een aantal linten.”

Eén persoon houdt zich echter niet aan de afzetting. “Tijdens het blussen van de brand vond iemand het nodig om onder het lint door te gaan. Na meermalen te hebben gevraagd om weg te gaan helpt een medebewoner ons om de persoon weer netjes achter het lint te laten plaatsnemen”, aldus Michael.

Maar de man komt weer terug. Michael zegt dat dezelfde persoon nog geen drie minuten later weer onder het lint doorkruipt. “Een collega pakt hem vast en verzoekt hem om terug te gaan. De persoon is het hier kennelijk niet mee eens en begint de collega’s uit te schelden en te bedreigen. Hierop wordt de persoon aangehouden en moeten wij onze aandacht van de brand verleggen naar de omstanders die het niet eens zijn met de aanhouding van deze persoon.”

Andere omstanders helpen de politie. “Gelukkig waren er nog een aantal burgers die wel verstandig waren en samen met een aantal collega’s konden zij de gemoederen weer tot bedaren brengen. Een totaal nutteloze aanhouding die niet had hoeven gebeuren als deze persoon gewoon netjes achter het lint was gebleven”, schrijft Michael in het bericht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het was weer een drukke nachtdienst. Tijdens de nachtdienst kregen we een melding dat er een voertuig in de brand zou staan op de Rooseveltlaan. Ter plaatse aangekomen zien we een auto die al helemaal in de brand staat. Voor de veiligheid van de omstanders plaatsen we een aantal linten. Tijdens het blussen van de brand vond iemand het nodig om onder het lint door te gaan. Na meermalen te hebben gevraagd om weg te gaan helpt een medebewoner ons om de persoon weer netjes achter het lint te laten plaatsnemen. Nog geen 3 minuten later komt dezelfde persoon weer onder het lint door. Een collega pakt hem vast en verzoekt hem om terug te gaan. De persoon is het hier kennelijk niet mee eens en begint de collega’s uit te schelden en te bedreigen. Hierop word de persoon aangehouden en moeten wij onze aandacht van de brand verleggen na de omstanders die het niet eens zijn met de aanhouding van deze persoon. Gelukkig waren er nog een aantal burgers die wel verstandig waren en samen met een aantal collega’s konden zij de gemoederen weer tot bedaren brengen. Een totaal nutteloze aanhouding die niet had hoeven gebeuren als deze persoon gewoon netjes achter het lint was gebleven… —————————————————————————- #politie #police #utrecht #utrechtzuid #protect #patrol #bluelinestrong #cops #thinblueline #backtheblue #bluelivesmatter #alllivesmatter #photo #policeman #blue #patrolcar #patrol_cars #policecar #policepics #030 #policepictures #politienederland #instacops #instacop #instanederland #instaworld #policeofficer #instagram

Een bericht gedeeld door Michael (@michael_politie) op 1 Jun 2019 om 11:19 (PDT)

3 Reacties

Reageren
  1. Robertjan

    Stuitend gebrek aan zelfrespect, dat soort leeghoofden. En dan gaat ie nog door het lint ook. Had-ie toevallig niet een aansteker bij zich?

  2. Peet

    Grappiger als ‘ie door het lint was gegaan, in plaats van eronderdoor.

  3. Anne Marie ten Berge

    @ robertjan, het lijkt mij meer een stuitend gebrek aan fatsoen en gezond verstand. Tegelijk een stuitende overmoed aan lef omdat de persoon wist dat zijn aanhang, de omstanders, zich tegen de politie zouden keren bij de aanhouding. De persoon heeft zich schuldig gemaakt aan uitlokking van een rel en verhindering van het werk van de politie en de brandweer. Die persoon krijgt een vette dagvaarding waar die persoon geen bezwaar tegen aan kan tekenen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).