Vrouw komt onder tram in Kanaleneiland - De Utrechtse Internet Courant Vrouw komt onder tram in Kanaleneiland - De Utrechtse Internet Courant

Vrouw komt onder tram in Kanaleneiland

Vrouw komt onder tram in Kanaleneiland
Er is een fietser onder de tram gekomen bij de halte 5 Meiplein. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn uitgerukt om assistentie te verlenen.

Er is een fietser onder de tram gekomen bij de halte 5 Meiplein. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn uitgerukt om assistentie te verlenen.

Een ooggetuige vertelt dat de vrouw werd aangereden door de tram nadat ze het voertuig niet aan zag komen. De vrouw is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance.

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt: “De persoon die bij het 5 Meiplein onder de tram terecht is gekomen, is door de brandweer Utrecht bevrijd en overgedragen aan de ambulance.”

Door het incident is er verder geen tramverkeer mogelijk in Utrecht.

9 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  “ze zag het voertuig niet aankomen”
  Er klinkt altijd een harde bel als er een tram in aantocht is, zou ze die ook niet gehoord hebben?

 2. Dakhaes

  Ga daar eens kijken. Voetgangers/fietsers met oordopjes. Kijken naar de verkeerde kant. Of kijken maar in 1 richting.

 3. Steve

  Ik blijf het zeggen, die trams staan te hoog op hun poten.
  Hang er stevige spatlappen onder zodat je weer naar buiten gedrukt word.
  Deze trams zijn niet geschikt om door de stad te rijden.

 4. Toeschouwer

  De stoplichten en tramlicht zijn overduidelijk, maar soms nemen fietsers het risico. De schelle alarmbel van de tram komt dan te laat. Overigens: hulde voor de vrouwelijke ambulance-helper: het slachtoffer was moeilijk te bereiken en uiteindelijk kroop zij een meter of tien onder de tram door om haar te bereiken! Fantastisch kranig optreden, indrukwekkend.

 5. Tim

  Het is een afschuwelijk kruispunt waar de stoplichten je zowat uitlokken om door rood te rijden, daarnaast gaat het waarschuwingslicht soms vroeg af. Dat moet natuurlijk een keer misgaan. Veel sterkte voor de nabestaanden en ik hoop dat de gemeente hierna snel de afstelling verbeterd.

 6. Herman

  @Steve, die trams rijden ook niet in de binnenstad. De sneltram rijdt overal op eigen wegdeel, er zijn alleen kruisingen die beveiligd zijn. Als je je aan de signalen houdt dat kom je nooit onder de tram. Mocht dat onverhoopt toch gebeuren dan zitten er toch baanschuivers onder de tram.

  Maar als je met de fiets oversteekt voor een aanstormende tram dan heb je altijd een probleem of het nu een lagevloer of ouderwetse hoog op zijn poten staande tram is.

 7. Mayra

  De dopjes en telefoons zijn ergerlijk in het verkeer, niet alleen met tram en fiets, maarook gisteren op weg naar vredenburg. Je fietst burgerlijk braaf, steekt je hand uit, belt bijdreigend gevaar als schuin overstekende voetganger en dan nog een ongeval. De voetganger wijkt wel wegvoor een krijsend racefietsmannetje maar een oudere beschaafde medeweggebruiker wordt gelanceerd en belandt met twee gebroken vingers in het ziekenhuis. Laten we gewoon allemaal wat meer opletten en laat de foon in tas of zak. Als we allemaal ons stoepje dan ook nogschoon houden wordt de wereld een stuk leuker en prettiger om in en op te leven. Beterscahp voor de vrouw en vooral goed verwerken voor de bestuurder van de tram en de helpers en inzittenden

 8. Robertjan

  Het is van alle tijden: sinds het gebruik van voertuigen komen er mensen onder…

 9. w

  welke podcast was de oorzaak van dit ongeval?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).