Persoon overleden na aanrijding door tram en mogelijk ook auto op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht Persoon overleden na aanrijding door tram en mogelijk ook auto op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht

Persoon overleden na aanrijding door tram en mogelijk ook auto op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht

Persoon overleden na aanrijding door tram en mogelijk ook auto op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht
Op de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste den Oudenlaan in Utrecht is woensdagmiddag iemand om het leven gekomen na een verkeersongeluk. Het slachtoffer werd volgens de politie aangereden door een tram en mogelijk ook door een auto.

Op de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste den Oudenlaan in Utrecht is woensdagmiddag iemand om het leven gekomen na een verkeersongeluk. Het slachtoffer werd volgens de politie aangereden door een tram en mogelijk ook door een auto.

Hulpdiensten rukten rond 17.15 uur uit vanwege de aanrijding. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar landde uiteindelijk niet.

De politie laat weten dat veel mensen het ongeluk hebben zien gebeuren. Voor hen is Slachtofferhulp ingeschakeld. De politie doet nog onderzoek naar wat er precies gebeurd is.

De Weg der Verenigde Naties was een tijd dicht vanwege het ongeval. Tussen Utrecht Centraal en Zuilenstein reden geen trams.

 

16 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Erg triest dit bericht, en dat op een warme zomerdag.

 2. Vrolijk rechts

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden.
  Ook voor beide bestuurders sterkte

 3. Thuisblijver

  @Stijl: Is het op een koude winterdag minder erg dan? Ik lees graag wel wat er echt gebeurd is, omstanders interviewen kan helpen.

 4. Steve

  Waarom gebeuren hier altijd tram ongelukken en in andere steden niet?
  Hier rijden de trams op aparte baanvakken en in andere steden rijden ze mee tussen het verkeer.
  Dus dan moet je wel met elkaar rekening houden.
  Hier rijden ze ook te hard door de stad.
  Dus ze kunnen dan ook onmogelijk op tijd stoppen.
  Maximale snelheid zou 30km moeten zijn voor de tram.
  Of de tram op een hoogte spoor laten rijden zoals in het centrum van Den Haag.
  Veel beter zou zijn om gewoon een treinverbinding aan te leggen tussen Utrecht en de eindbestemmingen.

 5. Rob H.

  @Steve, omdat de U van DUIC voor Utrecht staat en niet voor Amsterdam, Rotterdam of Den Haag?

 6. Ellen

  Heel véél Sterkte&Kracht toegewenst aan alle betrokkenen.

 7. Transwijkernaar

  Ik zie helaas nog te vaak dat men de auto wil keren en voetgangers/fietsers die geen trek in hebben om onder de Sowetobrug de overkant te bereiken. Sterkte voor de betrokkenen

 8. waldorff

  @steve: je stelt nogal suggestieve vragen, maar er zijn zowel spoorbomen alsook geluidssignalen die zeer duidelijk aangeven dat er een tram langskomt.
  Zullen we gewoon het onderzoek/conclusie van de politie afwachten?

 9. Tim

  Wat naar natuurlijk, veel sterkte voor alle betrokken en nabestaanden. Het meest wrange is dat hier helemaal geen oversteekgelegenheid is, als je hier naar de overkant van de Weg der Verenigde Naties wilt, moet je onder de Sowetobrug door. Daarom is dit wel ene uitzonderlijke aanrijding.

 10. Lombokker

  Vandaar dat het hier in de wijk één grote verkeersopstopping was tot acht uur ‘s avonds.

 11. N. Uance.

  Ik was hier gisteren vrij snel nadat het was gebeurd. Hele vreemde plek om onder een tram te komen, geen oversteekplek en ook geen halte. Brandweer hield toen al een kleed ervoor, zal vast niet fraai zijn geweest. Man naast me had het zien gebeuren en zij letterlijk “alsof hij zo onder de tram dook”. Anyways, maakt het niet minder erg. Waren best veel getuigen, zag ongeveer 20 personen in de tram. Wil verder totaal niet speculeren over ongeval of een bewuste factor, maar meer aangeven dat de commentaren over de verkeerssituatie op basis van wat ik zag en hoorde erg voorbarig zijn.

 12. JdV

  Een 24-jarige man uit Nieuwegein is het slachtoffer volgens andere media. Wellicht niet bekend met de onderdoorgang bij de Sowetobrug?

 13. Koel Hoofd

  Veel sterkte voor nabestaanden en getuigen van dit bizarre ongeval.

  @N.Uance
  Dank voor de nuance.

  @Steve
  Dan ga je toch lekker in Amsterdam of de Haag wonen als het daar zoveel beter is? Het gras voor koeien is altijd groener aan de overkant….

 14. Lachgas

  Nu nog niet bekend hoe ongeluk gebeurd is?
  Artikel wel updaten.

 15. Toevallige voorbijganger

  Koel Hoofd vandaag: “Dank voor de nuance.”

  Koel Hoofd morgen: “Hier is mijn compleet ongenuanceerde en ongefundeerde mening, en als achteraf blijkt dat die helemaal niet strookt met de feiten is dat niet mijn schuld.”

 16. Master Procrastination

  @Lachgas: Haha, ga iets anders doen man.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).