Persoon overleden na ongeval Spinozaweg; politie start klopjacht op mogelijke betrokkenen | De Utrechtse Internet Courant Persoon overleden na ongeval Spinozaweg; politie start klopjacht op mogelijke betrokkenen | De Utrechtse Internet Courant

Persoon overleden na ongeval Spinozaweg; politie start klopjacht op mogelijke betrokkenen

Persoon overleden na ongeval Spinozaweg; politie start klopjacht op mogelijke betrokkenen
Bij een ongeval aan de Utrechtse Spinozaweg is zondagavond iets na 20.00 uur een persoon overleden. De politie is op zoek naar twee inzittenden van een zwarte Skoda Fabia.

Bij een ongeval aan de Utrechtse Spinozaweg is zondagavond iets na 20.00 uur een persoon overleden. De politie is op zoek naar twee inzittenden van een zwarte Skoda Fabia.

Update: Zondagavond is een verdachte gearresteerd. Deze man meldde zich op het politiebureau. Naar de tweede inzittende van de auto wordt nog gezocht.

De auto heeft een barst in de voorruit en was vermoedelijk betrokken bij het ongeval. De politie meldt via sociale media dat de gezochte auto is achtergelaten aan de Johan Wagenaarkade in Oog in Al. De inzittenden zijn te voet vertrokken.

Het gaat volgens de politie om twee personen met een lichtgetinte huidskleur, beide rond de 25 jaar en ook dragen ze allebei een petje. Eén van de verdachten heeft een knotje uit de pet steken. Deze persoon draagt volgens de politie een groen vest. Tot slot dragen ze allebei een broek met gebleekte vlekken.

Ook is er via Burgernet een melding uitgegaan waarin wordt gevraagd uit te kijken naar de twee. De politie verzoekt iedereen met meer informatie het noodnummer 112 te bellen.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Berk

  Tijd om de oorlog te verklaren aan dit roekeloze en vervolgens wegvluchtende tuig. Het is genoeg!

 2. Lombokker

  Wat een vreselijke hufters om te vluchten na zoiets vreselijks. Heel veel sterkte aan de naasten van de overleden man.

 3. [email protected]😉

  Dat bewoners van de wijk oog en al, die rijden als gekken door de wijk.
  Echt heel erg triest voor het slachtoffer.

 4. WP

  Hoop dat er nu eindelijk eens ingegrepen wordt! Snelheidscontroles en knip bij de Thomas à kempisweg! D66 ik hoop dat jullie je aangesproken voelen!

 5. JdV

  WP: ja, goed plan. Niet de daders aanpakken maar de weg. Want het is de schuld van de weg uiteraard.

 6. O&A

  Ik zou graag willen weten wat er precies is gebeurd. Afgezien natuurlijk van het feit dat je nooit mag doorrijden na een ongeluk, dat voorop gesteld!, wil ik eerst meer feiten voordat ik vind dat je dit ongeluk mee kan nemen in de discussie over de racebaan die de weg van Europaplein naar tenminste de Amsterdamse straatweg af en toe is…

 7. David

  alweer iemand de snelweg van kanaleneiland naar Overvecht overgestoken?
  levensgevaarlijk

 8. Ron

  Een heeft zich gemeld
  Flink uitknijpen dat klootjes volk net zo lang dat het zn compaan verlinkt.

 9. Koel Hoofd

  @WP
  Dankzij de herinrichting van het kruispunt Vleutensweg/Cartesiusweg gebeuren er meer ongevallen (en hele vreemde ook nog) dan bij het oude knooppunt. Dat was zo ingewikkeld dat iedereen die rijles in Utrecht had er een aantal keren overheen werd gestuurd tijdens de rijles, en het een verplicht nummertje was tijdens het rijexamen. Maar het haalde wel de vaart eruit bij mensen want het verkeer kon letterlijk van alle kanten komen en ook opgaan.
  Botsingen in die tijd gaf blikschade, geen letselschade of doden.

  Maar om de ‘doorstroming de te bevorderen’ en het ‘fietsgebruik te verbeteren’ en ‘schonere lucht te krijgen’ (terwijl de gemeente zelf zegt dat autos steeds schoner worden) moest het een kruispunt worden waar je met extreem hoge snelheid inclusief het negeren van rood licht overheen kan racen. Op advies van verkeerskundigen naar wens van GL en D66…

  Nu gaan roepen om een knip is onzinnig en gaat de bewoners op dat plantsoen heel veel meer overlast geven, wat ze nu niet hebben. Dankzij corona is het OV passé en daar zal de autoindustrie op inspringen. De wereld is veranderd sinds 9 maart! Dus het levensgevaarlijke en hypocriete mobiliteitsbeleid van de gemeente kan nu ook linea recta de prullenbak in. Maar of de wethouder dat ook erkent?

 10. WP

  @JdV, wel mede mogelijk gemaakt door… Het is nu een snelweg binnen de bebouwde kom. Dan is het vragen om onbenullen als deze om ongelukken te veroorzaken. Uw standpunt is als in de wapendiscussie: “het is niet het wapen, het is degene die schiet”. Net als in de wapendiscussie is het niet of of, maar en en

 11. JdV

  @WP: en net zoals bij wapens is de discussie ook of een auto, keukenmes, golfclub, hockeystick, schroevendraaier of baksteen een wapen is of niet. Waar het op neer komt is dat je kan proberen het gedrag van mensen te sturen door nuttige, in principe niet gevaarlijke zaken te verbieden of onmogelijk te maken, maar dat dit nooit de oplossing voor het probleem (welk probleem dan ook) zal zijn. Educatie in combinatie met streng straffen is de enige werkzame aanpak. Wensdenken met de gedachte: als we het gebruik van xxx onmogelijk maken dan gebeuren dit soort zaken niet meer is er voor de naïeve wereldverbeteraars.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).