Peter den Oudsten officieel beëdigd als waarnemend burgemeester van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Peter den Oudsten officieel beëdigd als waarnemend burgemeester van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Peter den Oudsten officieel beëdigd als waarnemend burgemeester van Utrecht

Peter den Oudsten officieel beëdigd als waarnemend burgemeester van Utrecht
Peter den Oudsten is officieel beëdigd als waarnemend burgemeester van Utrecht. De commissaris van de Koning Hans Oosters heeft woensdag de verklaring en belofte afgenomen.

Peter den Oudsten is officieel beëdigd als waarnemend burgemeester van Utrecht. De commissaris van de Koning Hans Oosters heeft woensdag de verklaring en belofte afgenomen.

Den Oudsten was tot oktober 2019 burgemeester van Groningen. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring. Na een loopbaan in het bedrijfsleven was hij van 1997 tot 2001 wethouder in Leeuwarden.

Daarna was hij van 2001 tot 2005 burgemeester van Meppel en van 2005 tot 2015 burgemeester van Enschede. Zowel in Groningen als in Enschede was Den Oudsten voorzitter van de Veiligheidsregio.

Profielschets

Hij zal aanblijven totdat er een nieuwe burgemeester is benoemd. De Utrechtse gemeenteraad is momenteel bezig met een profielschets. Deze wordt op 16 juli vastgesteld. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester duurt meestal zo’n zes maanden.

Burgemeester Jan van Zanen nam dinsdagmiddag tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering in de Grote Zaal van TivoliVredenburg afscheid van Utrecht. Hij noemde het een bijzonder moment. Vanaf donderdag begint hij zijn loopbaan als burgemeester van Den Haag.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Teringjantje

  Ah, een PVDA-er voor de verandering. Die lui zitten nog maar met anderhalve man en een paardenkop in de Kamer maar leveren wel het leeuwendeel van de bestuurders. Over baantjescarrousel gesproken!

 2. Lombokker

  “De Utrechtse gemeenteraad is momenteel bezig met een profielschets.”

  Hahaha, wat een grap. In de achterkamertjes is allang afgesproken wie de volgende burgemeester wordt.
  En dat is Iemand die het in 2013 ook al wilde worden. Afkomstig van een partij die altijd voor een gekozen burgemeesters was.

 3. UtrechtseSjoerd

  Ik twijfel ook wel een beetje over zijn motivatie. Iemand die waarnemend burgemeester wordt en dan direct de eerste week al vakantie nemen komt bij mij nou niet direct over als iemand die overloopt van enthousiasme voor zijn nieuwe functie.

 4. Ooginaller

  @teringjantje: vroeger was de PvdA een grote partij en leverden ze daarom veel bestuurders. Voor een klus als interimburgemeester is een ervaren bestuurder nodig. Niet gek dat ze bij een PvdA’er uitkomen. Met Den Oudsten krijgen we een halfjaartje een ervaren oud-(PvdA-)burgemeester van Leeuwarden en Groningen. We mogen in onze handen knijpen.

  O ja, de PvdA is absoluut niet mijn club en ik hoop wel dat de echte burgemeester een man/vrouw van een partij wordt die wel veel stemmen krijgt in de stad. Groenlinks, VVD of D66 dus. Al vind ik vakkundigheid belangrijker dan partijkleur. Maar voor een halfjaartje houd ik het wel met deze PvdA’er uit 😉

 5. piet

  echt een legend

 6. Bernhard

  Gelukkig is hij tijdelijk ! komt vrij over als inspiratieloos provinciaal…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).