Petitie tegen komst NY Pizza op de Adriaen van Ostadelaan - De Utrechtse Internet Courant Petitie tegen komst NY Pizza op de Adriaen van Ostadelaan - De Utrechtse Internet Courant

Petitie tegen komst NY Pizza op de Adriaen van Ostadelaan

Petitie tegen komst NY Pizza op de Adriaen van Ostadelaan
Bron: Google Streetview
Bewoners van de Adriaen van Ostadelaan in Utrecht maken zich zorgen over de mogelijke komst van een New York Pizza. Een petitie tegen de komst is binnen een dag meer dan 170 keer ondertekend.

Bewoners van de Adriaen van Ostadelaan in Utrecht maken zich zorgen over de mogelijke komst van een New York Pizza. Een petitie tegen de komst is binnen een dag meer dan 170 keer ondertekend.

“De buurt wil dit niet”, vertelt Linda Muñoz Chandia, initiatiefneemster van de petitie. “Er zitten al vier pizzeria’s in de omgeving.” Onder haar woning bevindt zich het lege pand waar de New York Pizza zich mogelijk wil vestigen. De pizzaketen heeft een vergunningsprocedure bij de gemeente Utrecht lopen voor een luchtafvoersysteem, een vetafscheider en het aanbrengen van reclame.

Genoeg reden om actie te ondernemen, vindt Muñoz Chandia. Ze besloot een petitie op te zetten om een signaal af te geven aan de gemeente en de pandeigenaar. “Ik ga niet neer zonder een enorm gevecht”, zegt ze vastberaden. “Ik laat het niet zomaar toe dat een vreetschuur hier zijn scooters komt stallen en mij in de pizzalucht zet.”

Muñoz Chandia staat niet alleen in haar standpunt. De petitie is binnen een dag meer dan 150 keer getekend. “Het past niet in het straatbeeld”, zegt ze. “De ondernemersvereniging is ook tegen de komst van een nieuwe pizzeria.”

Botond Nagy, bestuurslid van ondernemersvereniging Puur Oost, bevestigt dit. “We zijn zwaar tegen”, vertelt hij. “We hebben twee jaar geleden de winkelstraat verbouwd. Het ziet er nu prachtig uit. We willen niet dat er van die lelijke scooters van New York Pizza komen te staan.”

Flexwerkplek
Het liefst ziet Muñoz Chandia een flexwerkplek op de locatie komen. “Een plek waar jongeren, volwassen en ouderen samen kunnen komen. Een soort huiskamer van de buurt.”

21 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Aha, een buurthuiskamer. Aka een coffeeshop. Volgens mij zijn er nog een paar coffeshopvergunningen beschikbaar in Utrecht. Hoogste tijd dat Utrecht Oost ook eens onderdeel gaat uitmaken van de stad. Gemeente, doe er wat aan en verleen een vergunning voor een fijne shop. Je komt daarmee tegemoet aan de bezwaren van de bewoners (geen lelijke brommertjes en pizza lucht, een fijne huiskamer voor jongeren en ouderen) en draagt bij aan de spreiding zoals benoemd binnen het cannabisbeleid. Win-win situatie lijkt me.

 2. Rob H.

  Ook hier geldt: leuke initiatieven, maar wie gaat dat betalen? Dus ook hier: huur dat pand, maak er een buurthuiskamer van!

 3. Cico

  Mevrouw vindt scooters te lelijk voor haar buurtje en houdt niet van pizzalucht. Wat moet ze toch enorm lijden, is de minister-president al op de hoogte gesteld? Dit kan echt niet.

 4. Rietje

  Ik zou er ook niet boven of naast willen wonen.
  Niet vanwege de lelijkheid van de scooters, wel vanwege de herrie (afvoersysteem en scooters) en de stank. En altijd tot laat.
  Enorme aanslag op je woongenot.
  Succes Muñoz !

 5. BdV

  Eigenlijk is alles beter dan heen en weer drammende scootertjes. En waarschijnlijk is er maar één die graag boven een New York Pizza wil wonen.

 6. G.H.

  @Cico: U ridiculiseert de bezwaren van mevrouw zodanig dat het lijkt alsof u de komst van een pizzeria naast of onder uw woning met gejuich zou begroeten. Wellicht kunt u mevrouw een woningruil aanbieden als het plan doorgaat?

 7. Jan

  Gelukkig bezorgd New York Pizza met Electro brommers en Ebikes! Helemaal geen last van stankoverlast, omdat deze nog ook is stil zijn heb je helemaal geen last van geluidsoverlast!
  Ze zien er overigens top uit!
  Daarbij mag de buurt zeker blij mee zijn dat New York Pizza daar wil vestigen.
  Succes New York Pizza

 8. Karla

  En als je wilt zien hoe een New York Pizza er uit ziet, kijk dan even op de Nobelstraat, hoek Keizerstraat. De hele stoep aan de overkant van het “restaurant” (publieke ruimte dus, bedoeld voor voetgangers) is onbegaanbaar door een ophoping van bezorgscooters. Ik kan me de bezwaren voorstellen.

 9. Arjan

  Denk dat dit in de praktijk erg meevalt. Lees dat men vergunning heeft aangevraagd voor een luchtafvoer en met een ontgeuringsfilter hoef je daar niets van te ruiken. Wat betreft die scooters, dat kan toch ook elektrisch of op de fiets? Volgens mij zijn deze zaken niet later dan tien uur half 11 open.

 10. Peter K

  Niemand zit te wachten op die NY pizza onzin. Ongezonde troep, vervuilende brommers en zwerfafval. Prima initiatief dit. Laat ze lekker op de Nobelstraat blijven. Die straat is toch al verloren gegaan.

 11. Marco Knol

  Wat Karla zegt. Op de Bernadottelaan blokkeren ze ook continue de stoep. En met de winkelwagentjes van de AH en VOMAR ernaast blijft dus van een royale stoep net een half metertje over.

 12. SV

  Haha… Enigszins terecht zijn de bezwaren wel. Wellicht een beetje veel van het goede. Twee panden ernaast zit al pizzatent/ijscoboer Italia.

 13. cas

  @ Jan, hoezo mag de buurt er blij mee zijn? Ik heb nog nooit gehoord dat een NYP een buurt een enorme boost heeft gegeven….

 14. Social Media Marie

  cas, niet op ingaan. Jan is een troll die er overduidelijk belang bij heeft om de naam NYP 3 keer te noemen en te prijzen.

 15. Ben bartels

  Ah, de flexwerkplek. Of creatief broeinest. De hele stad zit er al vol mee. Zitten even vol als het geopend wordt en hip is maar na een half jaar hopt iedereen naar de nieuwste hippe werkplek

 16. Dennis

  Dat is dan pech als je boven een winkel gaat wonen, maar wel het risico. Zelf dragen, mevrouw. Typisch voorbeeld van Not in my backyard.

 17. Linda Muñoz Chandia

  Beste lezers,

  Graag leg ik via deze weg nog iets beter uit wat het alternatieve plan vanuit de wijk is. De gemeente Utrecht heeft een project genaamd ‘Samen maken we Utrecht’ met als onderdeel ‘Iedere wijk een woonkamer’.

  Ons idee is om op deze plek een huiskamer voor Oost te maken met flexwerkplekken waar in de middag voornamelijk ook ruimte moet zijn voor scholieren om te werken aan hun huiswerk of hulp te krijgen bij het zoeken van stages. Tweemaal per week willen we iets organiseren voor ouderen om de buurt zo te verenigen.

  Achterin het pand komt een praktijkruimte waar kinder- en jongerencoaching en creatieve therapie gegeven kunnen worden en voorin het pand bij de ingang komen vitrines die creatieve buurtbewoners kunnen huren om hun zelfgemaakte spullen tentoon te stellen en te verkopen.

  Dit zou zo dus echt een pand door en voor Utrecht Oost worden.

  Wij wisten absoluut bij het kopen van ons appartement dat er een winkel onder kon komen. Een winkel of horeca is ook niet iets waar wij op tegen zijn, maar wij maken ons in dit geval zorgen over brandveiligheid omdat het enkel mogelijk is om de afzuiging horizontaal het pand uit te laten lopen en daarbij hebben we zorgen over de verkeersveiligheid op het plein, omdat hier dan nog meer scooters door de straat komen.

  In 48u tijd is de petitie meer dan 300x getekend, dus er zijn meer mensen die zich zorgen maken over stank, geluid, brandveiligheid, verkeersveiligheid en afval.

  Bedankt voor uw aandacht en fijne feestdagen allemaal!

 18. Joris

  Lekker man Pizza nog dichterbij!

 19. Cico

  Een paar elektrische brommers of fietsen bestuurd door die arme drommels met een gigantische doos op hun rug? Er rijden nauwelijks meer tweetakt scooters meer, dit is gemeentebeleid.
  Oh en wbt de ad hominem: ik ruil zeker direct van woning, ik woon tussen meerdere kebebtenten, pizzaria’s, smartshops, belwinkels, etc. Je weet wel, minder aantrekkelijke zaken die ook in een stad horen. Frietlucht, kebablucht, wietlucht, vuilnis, you name it. Nooit over geklaagd, ik verwacht namelijk geen manna uit de hemel. Als ik in alle rust in een aangeharkte tuin wil zitten om naar mijn gestileerde buxus te kijken, zou ik lekker in Veenendaal wonen.

  Prinses op de erwt verhaal dit.

 20. isabelle

  De Nobelstraat is inderdaad het afvoerputje van de binnenstad geworden. Daar past NY Pizza goed tussen. Ik geef de bewoners van de AvO-laan groot gelijk, maar vul het dan in/op met een authentieke winkel die iets toevoegt aan het huidige aanbod.

  Huiskameridee is een beetje onrealistisch.

 21. Joris

  Pizza’s en hamburgers. En dan over een pasr jaar klagen dat de obesitas nog meer toeneemt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).