Petitie voor openhouden atletiekbaan Amaliapark ruim 1.900 keer ondertekend | De Utrechtse Internet Courant Petitie voor openhouden atletiekbaan Amaliapark ruim 1.900 keer ondertekend | De Utrechtse Internet Courant

Petitie voor openhouden atletiekbaan Amaliapark ruim 1.900 keer ondertekend

Petitie voor openhouden atletiekbaan Amaliapark ruim 1.900 keer ondertekend
Archieffoto
Een actiegroep is een online petitie gestart om de atletiekbaan in het Amaliapark te behouden. De gemeente Utrecht wil de baan sluiten en het gebied omvormen tot ‘urban sports partk’.

Een actiegroep is een online petitie gestart om de atletiekbaan in het Amaliapark te behouden. De gemeente Utrecht wil de baan sluiten en het gebied omvormen tot ‘urban sports partk’.

De petitie is zaterdag online gegaan. Het streven is om 2.000 handtekeningen op te halen. Dat lijkt makkelijk te lukken want na één dag is de petitie al door ruim 1.900 mensen ondertekend.

Volgens de initiatiefnemers maken honderden mensen gebruik van de atletiekbaan in Leidsche Rijn. “Wij willen dat deze baan openblijft voor alle honderden enthousiaste lopers die al jarenlang gedurende alle dagen van de week gebruik maken van deze onmisbare voorziening!”

6 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  In plaats dat de gemeente Utrecht blij is met al degenen, die gezond in beweging zijn en daarvoor deze atletiekbaan gebruiken. Worden ze afgestraft, omdat er een ander plan is, dat nota bene ook met sport te maken heeft. is. Aan de petitie is te zien, voor hoeveel mensen deze atletiekbaan belangrijk is. En waarom niet deze geliefde atletiekbaan niet gewoon onderdeel laten worden van wat met een mooi en vooral duur amerikaans woord Urban Sports Park heet. Naar mijn mening heeft zo n mooie atletiekbaan beslist meerwaarde voor het nog te bouwen Urban Sports Park. Ik hoop met velen, dat deze atletiekbaan gewoon mag blijven.

 2. Koel Hoofd

  Ben het eens met Hetty.
  De gemeente laat weer eens zien dat het hobbyisme op kosten van de samenleving belangrijker vind dan besturen….

 3. MJPD

  Urban Sports ParTk, Utrecht Science Park; de stad Utrecht blinkt uit in “Unique Selling Points”… Komt er nog een Utrecht Skating Park?

 4. JdV

  Oke, ik weet het goed gemaakt. We houden de atletiekbaan open. En voortaan worden alle Utrechtse loopevenementen daar afgewerkt. Maliebaanloop, Utrecht City Marathon, noem maar op. Rust voor de bewoners van de binnenstad, en een atletiekbaan die wordt gebruikt waar hij voor gebouwd is, namelijk hardloopwedstrijden. Ik zeg win-win

 5. [email protected]

  Ambtenaren hébben natúúrlijk niets te doen, dus dan bedenken dit plan waar niemand echt op zit te wachten.

 6. Bert Eskes

  Vijf dagen verder en we zitten inmiddels op 3700 handtekeningen. Deze worden maandag aangeboden aan de Wethouder Sportzaken van de gemeente Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).