Picnic gaat in Utrecht ook postpakketjes meenemen | De Utrechtse Internet Courant Picnic gaat in Utrecht ook postpakketjes meenemen | De Utrechtse Internet Courant

Picnic gaat in Utrecht ook postpakketjes meenemen

Picnic gaat in Utrecht ook postpakketjes meenemen
De online supermarkt Picnic gaat in Utrecht niet alleen boodschappen bezorgen maar ook postpakketjes ophalen. Klanten van het bedrijf kunnen hun retourzendingen meegeven aan de boodschappenbezorger.

De online supermarkt Picnic gaat in Utrecht niet alleen boodschappen bezorgen maar ook postpakketjes ophalen. Klanten van het bedrijf kunnen hun retourzendingen meegeven aan de boodschappenbezorger.

De elektrische bezorgwagentjes van Picnic nemen de pakketjes mee als zij de boodschappen bezorgen bij klanten en leveren deze af bij de lokale distributiepunten, de zogenaamde Picnic hubs. Sandd haalt de pakketjes daar dagelijks op en zorgt dat ze teruggebracht worden naar de verschillende webwinkels.

“Met het terugbrengen van pakketjes geven we gehoor aan een grote wens van onze klanten”, aldus mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. “Het bespaart onze klanten een ritje naar het postkantoor of het scheelt een dieselbus die door de wijk rijdt. Wij komen toch al aan de deur en als we de boodschappen hebben bezorgd is er genoeg ruimte in het wagentje om pakketjes mee terug te nemen.” Picnic komt bij de meeste klanten één of twee keer per week  aan de deur. “Dat maakt het voor klanten extra makkelijk deze dienst te gebruiken. Zo zorgen we samen voor meer gemak en duurzaamheid.”

Ook Marktplaats

Alle pakketjes van alle webwinkels kunnen meegegeven worden aan de bezorgers van Picnic. Muller: “Maar ook bestellingen die via Marktplaats gedaan zijn. Het gaat om veel pakketjes die nu met een dieselbus worden opgehaald en straks gewoon met ons elektrische wagentje mee kunnen. Dit speelt ook in op de wens van gemeenten om dieselbusjes uit de wijken te weren.”

De online supermarkt is inmiddels actief op 59 locaties en zet de landelijke uitrol voort. Deze zomer werd Brabant aan het bezorggebied toegevoegd met onder andere Picnic hubs in Tilburg, Breda en Eindhoven. Onlangs werd aangekondigd dat de websuper in Amsterdam-West gaat bezorgen en even daarvoor werd bekendgemaakt dat ook de Limburgers binnenkort hun boodschappen via de Picnic-app kunnen gaan bestellen.

2 Reacties

Reageren
  1. Lombokker

    Heel slim. De wagentjes rijden toch al leeg terug naar het depot.

  2. wollie

    Goed concept! Voorheen nam Picnic plasticafval mee, wat ik ideaal vond, maar daar zijn ze helaas mee gestopt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).