Gemeente gaat handhaven op illegale gevelreclame in Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant Gemeente gaat handhaven op illegale gevelreclame in Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente gaat handhaven op illegale gevelreclame in Amsterdamsestraatweg

Gemeente gaat handhaven op illegale gevelreclame in Amsterdamsestraatweg
Archiefbeeld Amsterdamsestraatweg. Foto: DUIC / Marlot van den Berg
De gemeente gaat met een pilot starten om illegale gevelreclame op een deel van de Amsterdamsestraatweg tegen te gaan. De maatregel past in de ontwikkelingsstrategie van de Amsterdamsestraatweg. Een woordvoerster van de gemeente zegt: “Het moet zorgen voor een rustigere en betere uitstraling.”

De gemeente gaat met een pilot starten om illegale gevelreclame op een deel van de Amsterdamsestraatweg tegen te gaan. De maatregel past in de ontwikkelingsstrategie van de Amsterdamsestraatweg. Een woordvoerster van de gemeente zegt: “Het moet zorgen voor een rustigere en betere uitstraling.”

Er zal worden gecontroleerd vanaf de Daalsebrug tot aan de Marnixlaan. De illegale gevelreclame en de zichtbelemmerende beplakking voor de etalages moeten teruggedrongen worden, volgens de gemeente. Dit zou de beeldkwaliteit van de straat en het gevoel van veiligheid verhogen.

Voor het uithangen van gevelreclame is een vergunning nodig. In de pilot wordt onderzocht welke panden een vergunning hebben. De pilot start op 1 juni en zal een jaar duren.

11 Reacties

Reageren
 1. Chris

  Ik snap het niet. Het is dus nieuwswaardig dat de gemeente een van haar kerntaken (toezicht en handhaving) uit gaat voeren?

 2. JdV

  Volkomen logisch. Nu er verder geen enkele problemen meer zijn op de straatweg is er tijd en geld dit laatste onderwerp op te pakken. De gemeente heeft in korte tijd tenslotte de prostitutie, drugsverkoop, illegale gokgelgenheden, verkeersproblen en hangjeugd opgelost. Nu alleen die illegale bordjes nog en de straatweg is definitief de mooiste, veiligste en schoonst straat van utrecht. Goed bezig gemeente, ga zo door. Als jullie nou ook nog even het laatste probleempje op de kanaalstraat (illegaal brood voeren aan vogels) aanpakken kunnen jullie zo naar de finale van de verkiezing van gemeente van het jaar 2017.

 3. FD

  Lekker belangrijk.
  Ga eens handhaven op urgentere zaken, zoals verkeer en criminaliteit op de A.S.

 4. Frederique

  De koe bij de hoorns vatten!
  Lik op stuk! Zero tolerance!

 5. Erik

  Mag hopen dat je zwaar sarcastisch bent JdV? De racebaan die de straatweg heet, waarbij door rood rijden eerder regel is dan uitzondering, is bij lange na nog niet veilig. Er valt nog genoeg te verbeteren hier (en ja, ik woon ook aan de straatweg)

 6. Ben

  Dan meteen weer even de tijd nemen voor een goede politie-actie: fietsers bekeuren voor parkeren op de stoep ofzo. 🙁
  Totaal van het padje hier!! De straten liggen vol lachgasunits, beetje racen hier en daar, afval zo uit het raam, lachen joh.

 7. GeeWee

  Laat alsjeblieft wat van de charme van de ASW in takt. Beetje rommelig mag het best zijn. Het is geen openluchtmuseum.

 8. Berend

  Eens met FD/JdV. Gemeente Utrecht heeft haar prioriteiten niet op orde en maakt zichzelf belachelijk. De ASW is nog altijd een zooitje en nog steeds openen er nieuwe schimmige zaakjes. Een bekende van me merkte onlangs tot haar schrik dat er een shisha-/smartshop naast haar huis kwam. Gevolg: veel geluidsoverlast, constant hangjeugd op de stoep, asociaal gedrag, gezeik etc.
  Dat pand had allang opgekocht moeten zijn door de gemeente, zodat zij bepalen wie/wat erin komt.

  De gemeente blijft maar aanmodderen met de ASW. Presenteert trots dit soort ‘fantastische’ plannen, terwijl de grote problemen niet worden aangepakt en er nog nieuwe beunzaakjes bijkomen. Dit beleid is een grote grap.

 9. JdV

  @Erik: Geheel goed gezien. Belachelijk dat hier nu tijd en geld in gestoken gaat worden terwijl er nog talloze veel ernstiger problemen zijn op de ASW.

 10. Frank E.

  Eh… de Daalsebrug?

 11. Lombokker

  Dit gaat weer eens om geld. Voor de vergunning moet je namelijk betalen, en nu loopt de gemeente inkomsten mis. Verder is het ook prettig voor ondernemers die wel netjes een vergunning aanvragen en betalen. Gelijke monnikken, gelijke kappen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).