Plan om pand Hudson’s Bay om te bouwen tot kantoor | De Utrechtse Internet Courant Plan om pand Hudson’s Bay om te bouwen tot kantoor | De Utrechtse Internet Courant

Plan om pand Hudson’s Bay om te bouwen tot kantoor

Plan om pand Hudson’s Bay om te bouwen tot kantoor
In het pand rechts op de foto komt de Jumbo City
Er is een plan om een gedeelte van het gebouw van Hudson’s Bay om te bouwen tot kantoorruimte. Dat blijkt uit een vergunningsaanvraag die bij de gemeente Utrecht is binnengekomen. De eigenaar bevestigt de aanvraag. Het warenhuis Hudson’s Bay gaat sluiten na een paar maanden open te zijn geweest.

Er is een plan om een gedeelte van het gebouw van Hudson’s Bay om te bouwen tot kantoorruimte. Dat blijkt uit een vergunningsaanvraag die bij de gemeente Utrecht is binnengekomen. De eigenaar bevestigt de aanvraag. Het warenhuis Hudson’s Bay gaat sluiten na een paar maanden open te zijn geweest.

Het Nederlandse succes van Hudson’s Bay is uitgebleven en alle vestigingen sluiten binnenkort de deuren. De Utrechtse vestiging opende op 21 maart 2019 in het voormalige pand van V&D in winkelcentrum Hoog Catharijne. Het gebouw was daarvoor gerenoveerd om de komst van het warenhuis mogelijk te maken.

Nu Hudson’s Bay na deze vruchteloze periode weer vertrekt is de zoektocht naar een nieuwe invulling begonnen. In het gebouw zit ook nog de Primark en tevens is er ruimte gereserveerd voor Jumbo Foodmarkt, maar de leegte die Hudson’s Bay achterlaat is niet gemakkelijk gevuld.

Kantoorruimte

Er zal waarschijnlijk niet snel een nieuwe huurder opstaan die alle vierkante meters wil afnemen. De eigenaar van het gebouw heeft daarom een vergunning aangevraagd om te kijken of het mogelijk is om een deel van de ruimte om te bouwen tot kantoren.

Een woordvoerder van IEF Capital, de eigenaar van het pand, laat weten dat ze alle verschillende mogelijkheden aan het afwegen zijn. Daarbij ook de transformatie naar kantoorruimte. De plannen zijn dan ook nog niet definitief. De gemeente gaat de komende weken naar de vergunningsaanvraag kijken.

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Kunnen we er geen grote accu van maken met zonnecellen en windmolens er bovenop. Uiterst educatief voor de stadbewoner om te ervaren hoe het inmiddels in de polder is om te leven.

 2. Marco Knol

  @Haryy
  Een rijtje verticale as wind turbines zou idd best geinig zijn. Een rijtje windwokkels met verlichting er bovenop langs de singel. Zou er nog best leuk uit kunnen zien.

 3. MJPD

  De eerste kantoorruimtebubbel lijkt er op deze manier al weer aan te komen. Er staat overigens nog steeds genoeg kantoorruimte leeg, maar laten we desondanks winkelruimte tot nog meer kantoorruimte gaan ombouwen.

  Om vervolgens jaren later deze kantoorruimte weer te “transformeren” naar woonruimte, waar nu al zo’n gebrek aan is.

  Je zou het ook direct naar woonruimte kunnen transformeren. Dat is weliswaar lastiger en levert de vastgoedmaffia veel minder op, dus dat gaat vast niet gebeuren. En de gemeente doet toch niet moeilijk, ziet dat het goed was en verleent de vergunning.

 4. Bo

  Het pand is gesplitst in een Primarkgedeelte en een hudson Bay gedeelte. Probleem dat het Hudson gedeelte net aan de verkeerde ligt. Geen daglicht. Het primarkgedeelte is juist de betere kant met uitzicht op de singel (zie foto).

 5. Kadoendra

  @Marco Knol

  Jij snapt het helemaal!
  Veel mensen zijn dol om iets nieuws te zien die door creatieve mensen zijn bedacht.
  Schitterend, Utrecht de wereldberoemde creatieve stad van de Windwokkels!
  Nou en dan begint Lay’s in het oude Hudson’s Bay pand een enorme Wokkel fabriek!

 6. Erwin

  Kan het niet gewoon afgebroken worden, evenals de ernaast gelegen parkeergarage? Komen daar mooie woningen, misschien een replica van de Utrecht?

 7. Yoshua

  Gemeente kan beter eisen dat men noodwoningen daar gaat realiseren.
  Bij mij achter op de Maliebaan kom ik in de avond zoveel daklozen tegen die in de nachtopvang zitten of logeren bij het Leger des Heils.
  Er lopen honderden ongedocumenteerden in de stad die moeten dringend een woonruimte krijgen om te kunnen blijven procederen voor een verblijfsvergunning.
  Denk dat wanneer ze er 1500 kamers maken die direct vol zitten met daklozen.

 8. wollie

  een indoor elektrokartbaan alstublieft, hard nodig voor de VVD’ers die sinds vandaag geen 170 meer mogen rijden op de snelweg

 9. Dakloze

  Alsof er geen woningnood is!!!???

 10. Kadoendra

  @Wollie

  Oké , maar vergeet vooral niet de extra GGZ hulp voor die gasten!

 11. Massegast

  Kom op mensen. Wees eens creatief op een kapitalistische manier. Bovenstaande oplossingen zijn subsidievreters.

 12. Koel Hoofd

  De gemeente zal wel die vergunning geven want het pad is op loopafstand van het station en de grootste lekkende fietsenstalling ter wereld. Kunnen ze politieke punten scoren door te beweren dat ze bijdragen aan een oplossing voor het stikstofprobleem.

 13. Coenraad V

  Maak er gewoon een grote Karaoke-bar van.
  Of een ruimte waar kunst exposities gehouden worden.
  Kinder attracties zullen denk ik best veel volk kunnen trekken, bots-autootjes e.d.

 14. WP

  Prima idee om bovenste verdiepingen te vullen met kantoren! A-locatie voor kantoren. Goed bereikbaar met ov. En dan kunnen leegstaande kantoren op b-locaties plaatsmaken voor woningen. Iedereen blij!

 15. cas

  @ Yoshua, sinds wanneer hebben die een bepaald recht of nood voor woningen? daar hebben we prachtige grote centrums voor die hun voorbereiden op een terugkeer.

 16. Sjaak

  Beetje off topic: zag dat JD Sports ook al uit HC is verdwenen, evenals The Athletes Foot. Gaat lekker daar…

 17. Alex

  Ze kunnen beter dat nieuwe zandpad daarheen verplaatsen, dat heeft een hoop voordelen ten opzichte van Overvecht.

  – Onzichtbaar van de openbare weg.
  – Veiliger omdat minder criminelen wonen in het centrum dan in Overvecht.
  – Voor de politie is de binnenstad een betere werkomgeving dan Overvecht. Zo komen ze daar minder bekenden tegen, en hoeven minder handhavend op te treden wat de werkdruk verlaagt.
  – Gemakkelijk bereikbaar per ov en fiets, wat beter is voor het milieu.
  – Meer ruimte dan op dat postzegeltje wat nu bestemt voor het nieuwe Zandpad. Wat resulteert in betere voorzieningen voor de vrouwen die daar gaan werken.
  – Goedkoper en sneller dan alles nieuw bouwen, ik kan toch aan nemen dat IEF Capital zonder problemen door de bibob procedure heen komt.

 18. Katja

  Nou dat weer…maak er woningen van, scheelt weer woon-werk verkeer.

 19. Hadjememaar

  Prima locatie voor bijvoorbeeld flexibele werkplekken. Probleem is daglicht. Voor huizen is er te weinig daglicht, maar voor werken ook. Wel eens bij Seats2Meet gezeten of bij JIM in het Beatrixgebouw? Vreselijk. Je bent kapot aan het eind van de dag, alleen kunstlicht en akoestisch verre van optimaal. Een energiedrain van jewelste. Kunnen we er geen hotel van maken?

 20. Yoshua

  @cas, Jij weet toch niet waarom iemand ongedocumenteerd is en welk trauma de persoon heeft opgelopen in ons land.
  Beetje vreemd toch wanneer een gast duizenden kilometers reist om bij jou te komen wonen.
  Belt hij aan laat je hem zijn jouw huis niet binnen.

 21. MJPD

  @cas
  Don’t feed the troll…

 22. Koel Hoofd

  @Yoshua Beetje vreemd om op goed geluk duizenden kilometers te gaan reizen en dan bij een wildvreemde te gaan aanbellen en vragen of je bij ze mag wonen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).