Plan voor 180 nieuwe middenhuurwoningen in Overvecht goedgekeurd door gemeenteraad Plan voor 180 nieuwe middenhuurwoningen in Overvecht goedgekeurd door gemeenteraad

Plan voor 180 nieuwe middenhuurwoningen in Overvecht goedgekeurd door gemeenteraad

Plan voor 180 nieuwe middenhuurwoningen in Overvecht goedgekeurd door gemeenteraad
Overvecht krijgt 180 nieuwe middeldure woningen. Daar heeft de Utrechtse gemeenteraad donderdag mee ingestemd. Project ‘De Mix’ komt aan de Vader Rijndreef en de Camera Obscuradreef.

Overvecht krijgt 180 nieuwe middeldure woningen. Daar heeft de Utrechtse gemeenteraad donderdag mee ingestemd. Project ‘De Mix’ komt aan de Vader Rijndreef en de Camera Obscuradreef.

80 sociale huurwoningen moeten plaatsmaken voor de nieuwbouw, maar er komen 135 huizen in de sociale huur terug bij de locaties Defensieterrein en Oudenoord. 

Met het project komen er extra woningen in de sociale huur en de middenhuur beschikbaar. Wethouder Kees Diepeveen noemt het project ‘uniek’: “Er is hier binnen één project sprake van een uitruil van woningen die op verschillende plekken van de stad komen.”

Gemengd

De Mix in Overvecht krijgt 180 woningen met huurprijzen in het middensegment. Dat moet zorgen voor een meer gemengde wijk. Daarbij krijgt de omgeving een groene en duurzame inrichting.

De sloop van de oude woningen begint naar verwachting begin 2022. Daarna, halverwege hetzelfde jaar, kan worden begonnen met de bouw van de nieuwe woningen. Die moeten rond 2024 klaar zijn.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Dat betekent dus per saldo een netto toename van 100 middenhuur woningen met een huur die hoger is dan 730 euro, die dus niet in aanmerking komen voor huursubsidie. Ook wordt het aantal m2 niet vermeld dus in hoeverre de oppervlakte deze middenhuurprijs verantwoord is blijft vooralsnog onbeantwoord.

  2. GeeWee

    Dus 80 woningen slopen en 180 woningen ervoor terug op dezelfde locatie. Op zich positief. Wat is het aantal m2 per gesloopte woning en wat is het aantal m2 per nieuwe woning? Middenhuur is namelijk tussen 752 en 1041 euro p/mnd. Voor een flat van 80m2 is dat een goeie deal maar voor een flatje van 41m2 (Nieuwe Defensie) zeker niet!

    Verder ben ik erg benieuwd waar de nieuwe sociale huurwoningen aan de Oudenoord gaan komen? In het nieuwe hotel aldaar? 🙂

  3. Koel Hoofd

    Als je de kreet “omgeving een groene en duurzame inrichting” hoort, moet je niet raar staan te kijken als de gemiddelde grootte voor middenhuur tussen 45-65m2 zit.

  4. GBrie

    er worden huizen van 780 en 100 M3 gesloopt e3n huizen van 65 m3 teruggebouwd. Tel uit je winst!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).