Plan voor dronefoto met 100 naakte mensen in centrum van Utrecht Plan voor dronefoto met 100 naakte mensen in centrum van Utrecht

Plan voor dronefoto met 100 naakte mensen in centrum van Utrecht

Plan voor dronefoto met 100 naakte mensen in centrum van Utrecht
Een van de eerder gemaakte foto's door John Akerman-Özgüç i.s.m. Tom Durden.
Er wordt gewerkt aan een plan om honderd mensen naakt in de binnenstad van Utrecht te krijgen voor een dronefoto. Het klinkt misschien wat gek maar onder meer de Amerikaanse kunstenaar Spencer Tunick is er heel bekend mee geworden. Tom Durden is de projectleider voor de shoot in Utrecht en heeft al vaker dit soort beelden gemaakt.

Er wordt gewerkt aan een plan om honderd mensen naakt in de binnenstad van Utrecht te krijgen voor een dronefoto. Het klinkt misschien wat gek maar onder meer de Amerikaanse kunstenaar Spencer Tunick is er heel bekend mee geworden. Tom Durden is de projectleider voor de shoot in Utrecht en heeft al vaker dit soort beelden gemaakt.

Tom en zijn mede-initiatiefnemers willen tijdens een zonsopkomst in totaal honderd naakte mensen ergens in het centrum van Utrecht hebben om vanuit de lucht, met een drone, een foto te maken. Tom vertelt: “Als je een naakt persoon fotografeert is het gewoon een naakt persoon, maar als je een hele groep fotografeert is het meer een vorm van landschapsfotografie.”

Hij heeft als model zelf ook een keer meegedaan aan een fotoproject van Spencer Tunick. “Dat was een hele belevenis. Normaal loop je natuurlijk niet naakt door de binnenstad, maar tijdens zo’n fotoproject kan het wel een keer en dan met een hele groep mensen.”

Waar de foto precies gemaakt moet worden is nog niet bekend, op de website staat geschreven: “Bijvoorbeeld een lange slinger mensen naast de nieuwe Singel, of contouren op de plek waar de Domkerk ooit was verbonden met de Domtoren, of langs de werven van Utrecht of gewoon in een van de mooie parken.”

‘Epische foto’

Verder staat geschreven: “En wie wil er nou niet een keer naakt op de eeuwenoude steentjes liggen en samen met 100 anderen een epische foto maken? En we verwachten ook natuurlijk wereldwijde exposure van de resulterende foto’s die laten zien hoe mooi Utrecht is vanuit de lucht. En we denken dat zelfacceptatie van het eigen lichaam en body positivity mooie bijeffecten zijn.”

Op dit moment wordt het project opgezet, zo wordt de financiering geregeld en zijn de initiatiefnemers nog op zoek naar een horecaondernemer in de binnenstad die voor warme dranken kan zorgen. Als alles rond is moet de gemeente ook nog toestemming verlenen.

12 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Ordinair Amerikaanse platvloersheid naapen bij gebrek aan werkelijke creativiteit.

 2. wollie

  “wie wil er nou niet een keer naakt op de eeuwenoude steentjes”

  *steekt hand op*

 3. Pol

  Tsja….

 4. Leon

  Zullen we dit project maar afblazen. Dit is toch geen kunst. Hoef geen naakte mensen door mijn stad te zien lopen en het is ook nog wettelijk verboden

 5. isabelle

  Peeping Tom…

 6. Niels Bokhove

  Wat een neo-preutse reacties! Iedereen is bloot onder zijn kleren. Ik wil wel meedoen, lijkt me heel leuk. Naked Bike Ride levert ook geen problemen. Over TV-programma “Gewoon. Bloot” voor kinderen hoor je ook niemand meer.

 7. Moniek

  Wat is de toegevoegde waarde van de kleren uit naast de nieuwe Singel?
  Lijkt me nog een hele organisatie. Waar laten al die mensen hun spullen totdat ze aangekleed weer verder gaan. Een nutteloze exercitie. Het kunstzinnige aspect zie ik niet.

 8. Arie Waijenberg

  leuk maar 100 is te weinig…ik heb nu al 243 naturisten vrienden die komen.

 9. Anne Marie ten Berge

  De gemeente kan geen toestemming geven voor een legertje kakkers zonder kleren. De gemeente moet een ontheffing geven inzake Art. 81 van de APV: het is verboden binnen de bebouwde kom op of aan de weg zijn natuurlijke behoeften te doen buiten een daarvoor bestemde inrichting of plaats. Gemiddeld moet 5 % van een groep van 100 mensen onvoorzien ‘nodig.’ Die buik-krampers vinden geen tijd om zich eerst uit de groep los te maken, dan in de kleren te schieten en daarna naar een horecatent te rennen oid. Alhoewel, die drone heeft dan wel iets spannends opgenomen.

 10. Kees Truijens

  Ik heb eens met een groep mensen geposeerd liggend, starend naar de hemel, op het dak van een gebouw in de Uithof. Gekleed hoor. Een mooie ervaring. De foto maakt deel uit van een jarenlang lopend project. Google maar op “Silent sky” “Rob Sweere”.

 11. RABE

  Koel Hoofd, daar ben ik het helemaal mee eens. Er komt mij ook teveel Amerikaanse onzin deze kant op.
  En dat moet zeker ook nog kunst heten.

 12. bawang putih

  wat ontzettend origineel ahum

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).