Plan voor grote schermen in Utrecht tijdens finale WK vrouwen | De Utrechtse Internet Courant Plan voor grote schermen in Utrecht tijdens finale WK vrouwen | De Utrechtse Internet Courant

Plan voor grote schermen in Utrecht tijdens finale WK vrouwen

Plan voor grote schermen in Utrecht tijdens finale WK vrouwen
De huldiging in Park Lepelenburg na het gewonnen EK. Foto: Bas van Setten / DUIC
Komen er grote schermen in de stad voor de finale van het WK vrouwenvoetbal zondag? Dat willen raadsleden van de PvdA en Student&Starter weten.

Komen er grote schermen in de stad voor de finale van het WK vrouwenvoetbal zondag? Dat willen raadsleden van de PvdA en Student&Starter weten.

Update 18.00 uur: Wethouder Verschuure roept ondernemers op een aanvraag te doen.

De Nederlandse voetbalvrouwen behaalden woensdagavond na een zwaarbevochten zege de finale van het WK. Bij een aantal horecagelegenheden in de stad kon op een scherm de halve finale worden bekeken en deze plekken werden erg goed bezocht.

Lau Bosse, Hester Assen (PvdA) en Tessa Sturkenboom (Student&Starter) vinden de prestatie het waard om te faciliteren dat zoveel mogelijk Utrechters de finale gezamenlijk kunnen kijken. “Niet in de laatste plaats omdat dit ook een waarde heeft voor het vrouwenvoetbal en voor de emancipatie binnen het voetbal.”

In 2010 werd bij het WK voor mannen niet gekozen voor een groot scherm in verband met de veiligheid, maar dat zou nu anders zijn. Onder meer omdat er inmiddels veel meer plekken geschikt zouden zijn voor een groot scherm. De plannen worden donderdagmiddag voorgelegd aan de wethouder.

7 Reacties

Reageren
 1. Gerben

  Toch jammer dat er zo weinig aandacht is voor de Africa Cup. Het niveau van de vrouwencup is erg laag.

 2. trol

  Leuk dat ze de finale hebben gehaald. Voor de oranjeliefhebbers weer reden voor een plat, simpel Hollands, wortels op je hoofd feestje. Jippie. Wat moet het leven mooi zijn als je zonder na te denken in je oranje shirtje, lauwe pis drinkend, gaat juichen op een groot plein. Ik wou dat ik dat kon.

 3. Peet

  Jaarbeursplein,,,tribune staat er al

 4. Marijn

  @trol

  Heerlijk. Hoe lauwer de pis, des te harder we juichen. Zelfs op een klein plein.

 5. Binnenstadbewoner

  Leuk man. Ik zeg op het stadhuisplein. Misschien dat ze daar ook de huldiging kunnen doen. Is toch de beste plek daar voor een feestje in de schaduw van het stadhuis

 6. MJPD

  @trol
  ” Ik wou dat ik dat kon.”

  Hoezo, is het slot van uw zolderkamerdeur kapot en kunt u er niet uit?

 7. Trol

  Ik wou dat ik het gebruik van mijn hersens zo kon versimpelen dat ik hierin mee kan gaan. Ik begrijp het fenomeen oranje gewoon niet. Nooit een minuut vrouwenvoetbal gezien en nu massaal kijken…..dat is wonderbaarlijk. Zeker gezien het feit dat iedereen die ik spreek het tenekrommend vindt om naar te kijken. Blijft massahysterie ( ik mag niets missen en de juichfoto moet op insta) en de drang naar pils en soort van vermaak over. Verder kom ik vaak genoeg buiten ( sorry geen zolder) voor een feestje, maar ik prefereer een weekend techno boven dit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).