Plannen voor bebouwing bij Jutfaseweg: veertig woningen, openbaar groen en monument in ere hersteld Plannen voor bebouwing bij Jutfaseweg: veertig woningen, openbaar groen en monument in ere hersteld

Plannen voor bebouwing bij Jutfaseweg: veertig woningen, openbaar groen en monument in ere hersteld

Plannen voor bebouwing bij Jutfaseweg: veertig woningen, openbaar groen en monument in ere hersteld
Bron: Gemeente Utrecht
Bij de voormalige tegelfabriek aan de Jutfaseweg in Utrecht komen straks ruim veertig woningen, kantoorruimte en openbaar groen. De gemeente heeft de bouwenvelop vastgesteld, waardoor het bestemmingsplan kan worden gemaakt.

Bij de voormalige tegelfabriek aan de Jutfaseweg in Utrecht komen straks ruim veertig woningen, kantoorruimte en openbaar groen. De gemeente heeft de bouwenvelop vastgesteld, waardoor het bestemmingsplan kan worden gemaakt.

Aan de Jutfaseweg, nabij de Socrateslaan, is een terrein met onder meer een garagebedrijf en een kringloopwinkel. Dit wordt straks allemaal gesloopt om ruimte te maken voor 35 koopwoningen.

Daarnaast staat er een voormalige tegelfabriek in het gebied dat een monumentale status heeft. De eigenaar gaat dit pand renoveren en wil er vervolgens kantoorruimte, zes onzelfstandige woningen en twee zelfstandige woningen in bouwen. Momenteel zijn er twaalf onzelfstandige woningen in het monumentale pand.

Betaalbare koop

Van de koopwoningen valt minimaal 55 procent is de middencategorie, ook wel ‘betaalbare koop’ genoemd. Dit betekent dat mensen met een middeninkomen voorrang krijgen bij de aankoop. Om investeerders buiten de deur te houden wordt een zelfbewoningsplicht en antispeculatiebeding opgenomen in de koopcontracten.

In de nieuwe plannen komt de oude tegelfabriek vrij te staan van de omliggende bebouwing. Hiermee wordt volgens de gemeente ‘meer recht’ gedaan aan de monumentale status. Parkeerplaatsen voor bewoners wordt op het eigen terrein aangelegd en deel wordt openbaar groen.

Bestemmingsplan

“Door de realisatie van dit groene gebied worden er mogelijkheden gecreëerd voor sport, spel en beweging. Tevens komen er hierdoor mogelijkheden voor ontmoeting tussen bewoners”, schrijft het college.

Nu de bouwenvelop is vastgesteld wordt het bestemmingsplan uitgewerkt. Dit wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 aan de gemeenteraad aangeboden.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
  1. Wim

    Waarom moet dit weer tot 3de kwartaal 2022 duren voordat het bestemmingsplan wordt aangeleverd.
    Dat is er nu toch al met de boueenvelop.
    Wie moeten hier nog meer op kousen.

  2. Paul

    Mooie plek ! Extra groen hier lijkt me zeer overbodig, immers de Vaartserijn en groot park aan andere zijde biedt meer dan voldoende groen…
    Liever meer woon mogelijkheden ook onzelfstandige voor studenten bewoning en penthouse erbij met dakterras en zicht op de scheepvaart….

  3. RABE

    Hoe duur is betaalbare koop??
    Wanneer is de eerste woning bewoonbaar???

    Tempo, er wachten mensen op een betaalbare woning.

  4. Baliekluiver

    Tevens komen er hierdoor mogelijkheden voor ontmoeting tussen bewoners”, schrijft het college.”

    Dat zal wel verhullend jargon zijn voor ‘horeca’, want anders is dit het eerste plan in jaren dat zonder horeca wordt opgezet. Maar dan wordt het er vast onderweg nog wel ergens in geschoven, dat is D66 wel verplicht aan haar achterban!

  5. vak K

    En waar gaat de garage heen? Of is dat niet belangrijk?

  6. RABE

    Er is al een kroeg op de Jutfaseweg.
    Ontmoeten kan daar dus.

  7. Hans

    Betaalbaar! Dat mag in de krant (of in de DUIC) grrrrrr

  8. Hetty

    Vak K, inderdaad, waar gaat de garage heen. En waar gaat de kringloopwinkel heen. Ook bij de kringloop op de Croeselaan word gebouwd, en ook deze kringloop zal moeten wijken. Het pand op de hoek van de Croeselaan en de Vondellaan, waar eerst een kringloop zat, stond een jaar leeg, en nu pas zijn er bouwactiviteiten.
    Utrecht is toch zo voor het milieu? Bied dan de kringloopwinkels niet al te dure ruimtes aan, waar ze lang kunnen blijven. Kringlopen zijn geweldige recyclers, en fantastisch voor personen met een kleine beurs. Gemeente Utrecht, denk daar ook eens aan, naast het bouwen van koophuizen en slopen van sociale woningbouw op de Croeselaan.

  9. gewone arbeider

    garage rivierenwijk wordt opgedoekt?
    met al dat beloofde groen zal er ws ook geen plaats zijn om voor een gewoon bewoner een auto te kunnen parkeren

  10. Pieter

    Op zo’n centrale locatie in de stad, met zoveel behoefte aan woningen, zou je zeggen dat er wel wat meer woningen gebouwd kunnen worden op deze plek. Vooral als je de impressie ziet. Dat ziet er meer uit als een ontwikkeling in een niet al te grote provincieplaats als Barneveld of Boskoop.

  11. Paul

    De artist impression ziet er wel super truttig uit ..meer iets voor Zwolle of zo, dan op deze bijzondere plek. Aan begin van de jutphase weg zijn wel woningen met elan en eigenheid. DIt is echt anywhere any place ! Gemeente, stel s.v.p meer eisen aan onderscheidende architectuur NU !

  12. Martine

    Wat jammer deze landelijke stijl… Totaal niet passend bij Utrecht!!

  13. Farid

    Komt ook appartementen
    Kan ik er op regeren .bij woningen net .
    Graag reactie terug.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).