Plannen voor watertoren in Utrechtse wijk Overvecht: woningen, werkplekken en horecapaviljoen Plannen voor watertoren in Utrechtse wijk Overvecht: woningen, werkplekken en horecapaviljoen

Plannen voor watertoren in Utrechtse wijk Overvecht: woningen, werkplekken en horecapaviljoen

Plannen voor watertoren in Utrechtse wijk Overvecht: woningen, werkplekken en horecapaviljoen
De watertoren in Overvecht aan de Neckardreef
De watertoren aan de Neckardreef in de Utrechtse wijk Overvecht heeft een nieuwe eigenaar die een woon-werktoren van het rijksmonument wil maken. Het monumentale karakter blijft daarbij behouden.

De watertoren aan de Neckardreef in de Utrechtse wijk Overvecht heeft een nieuwe eigenaar die een woon-werktoren van het rijksmonument wil maken. Het monumentale karakter blijft daarbij behouden.

In de watertoren komen vier woningen. Het gaat om twee zogenaamde kangoeroewoningen, waar naast een hoofdwoning een kleinere woning wordt toegevoegd. Daarnaast komen er werkplekken bestemd voor maatschappelijke functies. 

De eigenaar heeft aangegeven dat de begane grond van de watertoren een ‘paviljoen’ wordt dat ook door anderen gebruikt kan worden. Hoe, voor wie en op welke manier dat zal zijn, is nu nog niet duidelijk.

Horecapaviljoen

Wat wel al duidelijk is, is de komst van een horecapaviljoen. Die komt vlak naast de watertoren. Ook het terrein rondom de watertoren krijgt een nieuwe inrichting. Het blijft, ook met de nieuwe inrichting, openbaar toegankelijk. Het moet samen met de speeltuin en dierenweide die er al zijn, een trekpleister voor de wijk worden.

De watertoren en het horecapaviljoen liggen in een park. Om het groen te bewaren, mogen er geen parkeerplaatsen komen. Er wordt nog gekeken of er twee parkeerplaatsen voor elektrisch laden komen. Die zijn dan bedoeld voor de bewoners.

Bekijk hieronder een video van het project

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Ha ! Een horecapaviljoen ! Net iets wat ontbreekt in Utrecht, horeca.

 2. Erik

  Goed idee om er woningen in te maken, hoop wel dat ze een beetje betaalbaar zullen worden.

 3. Berk

  Leuk initiatief, hopelijk kan het Overvecht een boost geven.

 4. Jacco

  @Katja: ik woon zelf in Overvecht, in de buurt van de watertoren. Ik zie dit plan wel zitten. De binnenstad loopt namelijk over van de horeca, maar Overvecht heeft eigenlijk niets leuks. Dus tot nu toe moest ik steeds de wijk uit voor een biertje of kopje koffie.

 5. Katja

  @Jacco, dat realiseerde ik me niet…ik hoop voor jou dat er dan iets leuks in komt, niet een “vernieuwend concept”, of een doorsnee snackbar. Maar horeca in deze tijd ? Voorlopig zou ik niks beginnen zolang corona niet de wereld uit is gewerkt.

 6. herman

  Misschien zijn woningen voor starters in combinatie met een sociaal project een optie?
  Lekker veel subsidie aanvragen met wat mooie woorden erbij….

 7. Koel Hoofd

  Een monumentaal pand met kangoeroewoningen en electrische laadpalen voor de deur en horeca naast de deur?
  Helemaal instap klaar voor de Tesla elite, monumentaal wonen met vermaak en beleving direct onderhandbereik, en zelfs aan de wonende huishoudelijke hulp en kinderoppas is gedacht.

  Gekscherend de draak stekend natuurlijk, het is de bedoeling dat de nieuwe bewoners mantelzorgers zijn en electrisch rijden want de horeca is voor de wijk bedoeld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).