Platenwinkel Swordfish & Friend sluit de deuren | De Utrechtse Internet Courant Platenwinkel Swordfish & Friend sluit de deuren | De Utrechtse Internet Courant

Platenwinkel Swordfish & Friend sluit de deuren

Platenwinkel Swordfish & Friend sluit de deuren
De Utrechtse platenwinkel Swordfish & Friend sluit eind december 2018 de deuren. De winkel begon vier jaar geleden als pop-up store. De eigenaren kwamen tot de conclusie dat ze de winkel niet winstgevend konden maken.  

De Utrechtse platenwinkel Swordfish & Friend sluit eind december 2018 de deuren. De winkel begon vier jaar geleden als pop-up store. De eigenaren kwamen tot de conclusie dat ze de winkel niet winstgevend konden maken.  

De winkel valt weg, maar ze zetten het grotere distributie- en productlabel in het hoofdkantoor in De Meern voort. “Nu gaan we ons meer focussen op eigen producten maken: we zijn onder andere bezig met een platenkast. Het blijft allemaal verbonden met de platenwereld, en met muziek”, aldus Marlein Parlevliet, één van de eigenaren.

De eigenaren van de platenwinkel zijn in 2013 begonnen als distributiebedrijf van platenspelers. In 2014 konden ze het huidige pand krijgen aan het Oudkerkhof. Daar hebben de eigenaren al hun passies samengevoegd: platen, kunst, cultuur en evenementen. “Ik kom echt uit een platenfamilie,” vertelt Marlein, “maar Tessa komt bijvoorbeeld weer uit de kunsthoek. Het kostte helaas gewoon te veel geld om de winkel open te houden.”

Uitverkoop
Verder willen de eigenaren zich graag richten op samenwerkingen met kleine onafhankelijke winkels. Marlein: “De platenwinkel was toch waar je mensen tegenkwam. Dat kan binnenkort niet meer, maar we willen gebruik blijven maken van de mensen die we afgelopen jaren hebben leren kennen.”

Vandaag start de opheffingsuitverkoop bij Swordfish & Friend aan het Oudkerkhof. Ook is het mogelijk om nog een aantal instores bij te wonen tijdens Popronde Utrecht en Le Guess Who?.

5 Reacties

Reageren
 1. Simon

  Het lijkt me ook in lijn met de definitie van een ‘pop-up store’ dat deze na enige tijd weer verdwijnt?

 2. atelier COSAS

  Jammer, leuke winkel. Veel succes.

 3. Sjaak

  Ah, het was dus een platenwinkel. Al talloze keren langs gelopen, maar nooit doorgehad dat het om de platen ging.
  Ik lees dat het tevens ging om platenspelers, kunst, cultuur en evenementen.
  “In de beperking toont zich de meester”, aldus Goethe. Gratis tip voor de volgende winkel.

 4. JdV

  Zo, dat is niet zo mooi. Denk ik. Want ik, en met mij velen, had nog nooit van deze winkel gehoord. He, zou dat wellicht de reden van de sluiting zijn?

 5. Cico

  RIP Swordfish & Friend. Toch wat meer vrienden nodig dan eentje

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).