Pleidooi voor stadsstrand op plek De Kade bij Paardenveld | De Utrechtse Internet Courant Pleidooi voor stadsstrand op plek De Kade bij Paardenveld | De Utrechtse Internet Courant

Pleidooi voor stadsstrand op plek De Kade bij Paardenveld

Pleidooi voor stadsstrand op plek De Kade bij Paardenveld
Een stadsstrand in de bocht van de Catharijnesingel bij het Paardenveld. Als het aan D66 ligt komt dat er op korte termijn. De wethouder staat volgens de partij niet onwelwillend tegenover het plan.

Een stadsstrand in de bocht van de Catharijnesingel bij het Paardenveld. Als het aan D66 ligt komt dat er op korte termijn. De wethouder staat volgens de partij niet onwelwillend tegenover het plan.

“Dit kan een fantastisch park worden deze zomer. De grond ligt pal op het westen en met de nieuwe doorgetrokken singel kun je hier de hele zomer in de zon aan het water liggen,” laat initiatiefnemer en raadslid namens D66 Maarten Koning weten. Hij gaat vandaag vragen hierover stellen aan het college van B&W.

Ter hoogte van het Paardenveld (in de hoek van de Weerdsingel – Daalsesingel) ligt sinds eind 2015 een fors stuk grond braak. Vanwege de uitstel en onzekerheid over de plannen rondom bioscoop de Kade duurt het naar verwachting nog zeker tot 2017 voordat hier de schop in de grond kan. Tot die tijd zou er prima een stadsstrand van gemaakt kunnen worden volgens Koning.

Koning wil nu van wethouder Victor Everhardt weten wat de mogelijkheden zijn en of de gemeente bereid is mee te werken aan het plan. “Er zijn mogelijkheden genoeg voor deze plek. Als er initiatiefnemers zijn met een gaaf plan, neem contact op met de gemeente. Want samen maken we de stad.”

29 Reacties

Reageren
 1. Robbert

  Oh en dan open ik wel een paviljoentje voor wat drankjes

 2. Joep

  Briljant plan. Direct omwonenden zijn er niet, uitstekend stekje voor (tijdelijke) horeca. Lang leve een levendige binnenstad.

 3. Ben

  Prima idee om dit braakliggend stuk grond op te leuken en er een centraal gelegen stadsstrand van te maken. Goede plek ook waar recreërende Utrechters en bezoekende toeristen elkaar kunnen ontmoeten tijdens een picknick in de ochtend en middagzon. Het is een levendige plek want bootjes kunnen nu al naar het muziekcentrum en terug.

 4. Otto Nelemans

  Gadver!!!!

 5. Pieter

  Jaaaaaaaaaaaaa!!!!

 6. Wim Vreeswijk

  Kom er dan ook een naaktstrand bij? Dan is het circus helemaal compleet in onze binnenstad….

 7. Joe

  Je zou haast zeggen: laat die bebouwing maar zitten en maak er permanent openbare recreatieruimte van.

 8. Maarten

  @Wim Vreeswijk
  U doet uw achternaam eer aan!

 9. R_Utrecht

  Helemaal eens, Joe! Goed plan dit waar veel Utrechters profijt van gaan hebben.

 10. jos stelling

  Toch niet met zand?
  Op gras is het ook goed ‘leggen’ (zie Lepelenburg)

 11. Ingrid

  Ik zie hier liever een permanent stukje groen of stadsstrand, dan tijdelijk. Er is al zoveel bebouwing en hoogbouw. Laten we ook de leefbaarheid niet vergeten.

 12. Maria

  Pretpark Utrecht binnenstad

 13. Gerry Jöris

  Ach wat zal ik zeggen… Ik ben in ieder geval blij dat ik daar niet meer woon. Need I say more?

 14. Kees N

  Het is een mooie plek voor een

 15. Kees N

  Het is een mooie plek voor een combinatie van grotendeels gras, een paar bomen en een klein paviljoen voor drankjes en snacks. Dat kan zo dat het gedurende de winter ook aantrekkelijk is. ‘s zomers een strand-rand erbij lijkt me allemaal goed te doen.
  Dan ontstaat er een mooie openbare ontmoetingsruimte voor Utrechters en toeristen.
  Als we het een beetje goed aanpakken is het vol voor we er erg in hebben!

 16. Kalle

  Wat een top plan!

  A la Waterkant zoals in Amsterdam!

 17. Hans Oudwijk

  Ingrid 17 MAART 2016 OM 12:48
  “Ik zie hier liever een permanent stukje groen of stadsstrand, dan tijdelijk. Er is al zoveel bebouwing en hoogbouw”.

  Haha. Ja Ingrid, zo’n verzameling gebouwen noemt men een stad.

  En laat dat strand verder maar zitten want dat draait zo vlak bij al die prachtwijken gegarandeerd uit op veel loeiende politie- en ambulancesirenes.

 18. Chantal

  @gerry jöris: ook wij zijn blij dat je daar niet meer woont.
  Lang leve het Daalsestrand!!

 19. Katja

  ” duurt het naar verwachting nog zeker tot 2017 voordat hier de schop in de grond kan.”.
  Alsjeblieft, LAAT HET GROEN ! Genoeg steen en beton aldaar.

 20. Johan

  @ Kees N

  Waarom moet het toch weer ‘vol’ zijn? Wordt de stad langzamerhand niet overvol? Leegte is soms zo mooi. Zie Lepelenburg, op een niet-zomerse dag.

 21. Jelle

  Supergoed plan, doen. In ieder geval voor tijdelijk. Kost nix, levert veel plezier op.

 22. Gerben

  geef mij daar maar een permanent stadsstrant ipv nog een bioscoop. Zou een verrijking zijn voor Utrecht en iets nieuw unieks.

 23. Wim Vreeswijk

  In de winter lijkt het strand me niet zo aantrekkelijk. Of je moet overal straalkacheltjes plaatsen, maar dan trek je de energiecentrale leeg…..

 24. Joep

  Groen is jaarrond beter en fijner dan zand. Past ook in de park-achtige opzet van de singels na de afbraak van de stadsmuur, nog te zien langs de singels die niet verprutst zijn in de jaren zestig.

  Wat is er tegen horeca naast een parkeergarage en een politiebureau? Ik zeg niet dat alles geoorloofd is, maar een beetje reuring in de binnenstad moet mogelijk zijn. Als je dat niet trekt moet je gewoon niet in de binnenstad willen wonen, er zijn meer dan genoeg rustige wijken rond het centrum en in Leidsche Rijn.

 25. cameo

  OPEN-LUCHT PRETPARK UTRECHT

  Joepie!! nog meer kermis en circus.
  Stel je toch voor dat er niets te doen is in onze stad. We komen er toch al zo bekaaid vanaf in Utrecht hé??

  Bewoners van WIJK C… Strijdbijl weer opgraven, en snel !!!

 26. Ben

  Reactie op Cameo

  Iedereen pleit niet voor het zoveelste festival; het gaat om meer groen met wat kleinschalige horeca.Ik woon in Wijk C en naast die spuuglelijke garage en dat politiebureau zou het fijn zijn als er meer groen komt waar je als bewoner lekker kunt zitten ipv weer een blok beton. Geen reden dus voor een strijdbijl. Eerder een loftrompet!

 27. Mona

  Mét een badboot aan de kade! Lekker pootje baden in de zon.

 28. Kees N

  @Johan: het hoeft voor mij helemaal niet vol. Liever niet zelfs (ik wil geen Zandvoort aan de kade!). Ik bedoel dat ik juist bang ben dat het snel vol is. Er is immers tekort aan dat soort plekken in de stad, terwijl we juist steeds meer toeristen willen lokken. (willen we dat echt?)

  Ik had ook gehoopt dat de trappen bij het Jaarbeursplein veel zonaanbidders zou trekken, ook dat ligt redelijk goed. Alleen met de geplande hoogbouw er omheen komt daar geheel niets aantrekkelijks of groens.

 29. Jan-Kees Verschuure

  Dit is een goede plek om de Daalsebuurt door middel van een openbare functie met de binnenstad te verbinden. Als de markt arthousebioscopen succesvol kan exploiteren, kan de gemeente zich op haar kerntaken concentreren, waaronder het openbaar gebied.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).