Restaurant Podium onder de Dom gaat stoppen: ‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’ | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Podium onder de Dom gaat stoppen: ‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’ | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Podium onder de Dom gaat stoppen: ‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’

Restaurant Podium onder de Dom gaat stoppen: ‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’
Leon Mazairac van Podium onder de Dom aan het werk tijdens opnames voor het programma Skaveren.
Podium onder de Dom, al tien jaar een van de beste restaurants van Utrecht, gaat stoppen. Chef en mede-eigenaar Leon Mazairac heeft besloten na ruim 10 jaar Podium een volgende stap te gaan zetten.

Podium onder de Dom, al tien jaar een van de beste restaurants van Utrecht, gaat stoppen. Chef en mede-eigenaar Leon Mazairac heeft besloten na ruim 10 jaar Podium een volgende stap te gaan zetten.

Mazairac heeft zijn laatste dag op 1 februari. Podium onder de Dom zal nog even wat langer open blijven, maar op den duur gaan de deuren van het restaurant dicht. Mazairac vertelt dat hij stopt in goed overleg met zijn compagnon Jan van der Grift. Hij zal zich op een nieuw project gaan richten, maar waar en wat dat is laat hij nog even in het midden.

“Soms is het goed om even afstand te nemen van de onderneming om tot nieuwe ideeën te komen”, aldus Mazairac. “En ondanks dat Podium onder de Dom nog altijd goed vol zit ben ik toe aan een nieuwe uitdaging.” Hij vertelt dat zijn vertrek voor velen als een schok kan voelen, maar dat hij al langer met het idee rondloopt. “Ik ben enorm trots op wat we hebben neergezet met Podium. Door altijd te investeren in kwaliteit hebben we een vaste waarde in Utrecht kunnen verwerven. Het is echt mijn kindje, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Mazairac zal per 1 februari bij restaurant Podium onder de Dom vertrekken om zich volledig op zijn nieuwe project te richten. Zijn compagnon zal met het huidige team de zaak voorlopig gaan voortzetten. Een precieze einddatum voor het restaurant is er nog niet.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Barend

  Kommer en kwel, die horeca in Utrecht. Een van de weinigen die boven de middelmaat uitstak. Weg dus, balen.

 2. WvR

  Bijzonder jammer. Uitstekend restaurant.
  De gerechten waren allemaal *op z’n minst* zeer goed. Velen malen uitstekend gegeten, met goede herinneringen.

  Enige struikelpuntje bij Podium onder de Dom voor mij was de doorgaans ietwat stroperige bediening. Een lichte afwezigheid van alertheid en attentie. Dat werd voor het merendeel gecompenseerd door enthousiasme, maar nooit helemaal.

  Maar laten we hopen dat
  (a) Leon Mazairac zijn nieuwe uitdaging in Utrecht vindt/begint,
  en
  (b) dat er iets van hetzelfde niveau voor terugkomt.

  Ik wens Leon, en de nieuwe onderneming, hoe dan ook veel succes.

 3. JdV

  Wellicht vervangen door iets met een echte menukaart? Waar een voorgerchtje geen 25 en een hoofdgerecht geen 60 euro kost?

 4. Berend

  Jammer. Had hier graag nog eens willen eten. Kijken of het nog lukt.

 5. Oog in Aller

  Vast prima eten, maar ik vond dat de club qua klantvriendelijkheid en logistiek de zaakjes niet op orde had. Maar dat is op basis van één ervaring. Ik hoop dat er een goede tent voor terugkomt, zowel op culinair als op organisatorisch en gastvrijheidsvlak.

 6. maria

  Ach ach ach. En de culinaire hoogtepunten zijn al slechts met een zaklantaren te vinden. Utrecht, stad voor studenten en starters: sateh en ribeye.

 7. Andreas

  Meerdere malen in de afgelopen jaren gegeten bij het Podium. Onlangs nog in januari. Ben benieuwd wat de nieuwe uitdaging gaat worden.

 8. WvR

  @JdV: Je hoeft er niet te eten hoor, Je kunt gewoon bij een van die eenheidsworst restaurants gaan eten waar je altijd zo over klaagt.

 9. Ertje

  Hoop inderdaad dat Leon zijn volgende stap ook weer in Utrecht zet. Kan me heel goed voorstellen dat hij na zoveel tijd weer eens wat anders wil. Niet vergeten dat hij ook voor Podium al goddelijk kookte op andere plekken in onze stad. Nu alleen nog een keer de verdiende waardering van de Michelins van deze wereld oogsten?

 10. Marcel

  Blijft alsjeblieft in Utrecht Leon! Ik kijk erg uit naar je nieuwe plannen…

 11. JdV

  @wvr: Dank je. Jammer dat er volgens jou niks mogelijk is tussen eenheidsworst en 60 euro voor een hoofdgerechtje. Je beperkte inzicht vergeef ik je graag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).