Politie achtervolgt motorrijder die met 120 km/u door Utrecht rijdt Politie achtervolgt motorrijder die met 120 km/u door Utrecht rijdt

Politie achtervolgt motorrijder die met 120 km/u door Utrecht rijdt

Politie achtervolgt motorrijder die met 120 km/u door Utrecht rijdt
Foto: Instagram Politie Utrecht Centrum
De politie heeft dinsdagavond in Utrecht een motorrijder achtervolgd die met 120 kilometer per uur door de bebouwde kom scheurde. De motorrijder kon uiteindelijk met behulp van de politiehelikopter worden aangehouden in Bilthoven.

De politie heeft dinsdagavond in Utrecht een motorrijder achtervolgd die met 120 kilometer per uur door de bebouwde kom scheurde. De motorrijder kon uiteindelijk met behulp van de politiehelikopter worden aangehouden in Bilthoven.

Agenten zagen de motorrijder dinsdagavond rijden op de Nobelstraat. De bestuurder besloot een wheelie te doen terwijl de motoragent achter hem reed. “Niet echt slim dus”, schrijft de politie op Instagram. De motorrijder ging ervandoor toen hij in de gaten kreeg dat de agent achter hem reed.

De politie zette de achtervolging in, waarbij agenten uit meerdere eenheden en de politiehelikopter aansloten. De motorrijder haalde in de bebouwde kom snelheden van 120 kilometer per uur, reed meerdere keren door rood licht en negeerde de gesloten slagbomen bij een spoorwegovergang.

Te gevaarlijk

De achtervolging ging verder over de A27 richting Hilversum, waar de motorrijder boven de 220 kilometer per uur reed. De politie besloot de achtervolging op de grond te staken omdat het te gevaarlijk werd, maar de politiehelikopter hield de motorrijder wel in zicht.

De bestuurder stopte in Bilthoven, omdat hij waarschijnlijk dacht de agenten te hebben afgeschud. Op aanwijzen van de politiehelikopter kon hij vervolgens worden aangehouden. De politie heeft zijn rijbewijs en motor in beslag genomen. De officier gaat zich nog over de zaak buigen.

14 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Motorrijders in de stad zijn vaak asociaal bezig, vooral met die teringherrie van ze. Als mijn auto die herrie maakt, wordt ik van de weg gehaald.

 2. Lombokker

  Mooi zo, ik hoop wel dat die inbeslagname een verbeurdverklaring wordt. En dat deze idioot behalve een forse boete ook zijn rijbewijs voor langere tijd kwijt raakt.
  Wat mij betreft mag er veel meer gecontroleerd worden op dit soort gedrag, want dit begint zo langzamerhand gemeengoed te worden in delen van Utrecht. Vrijwel dagelijks zie en hoor(!) ik dit soort idioten voorbij komen op de Kanaalstraat, Laan van Nieuw Guinea, en de Graadt van Roggenweg. Vooral in de latere avonduren is het volop bal.

 3. Moniek

  Rijbewijs en motor niet meer teruggeven. En flinke boete of andere straf. Meneer heeft aangetoond dat hij niet voldoende verantwoordelijkheidsbesef heeft om aan het verkeer deel te nemen.

 4. Peter

  Mooi dat ie is aangehouden. Wat ik niet snap dat als je bewust wegrijdt van de politie, je niet wordt vastgezet. Al is het maar een paar uur..

 5. Ed,

  Mij hielden ze in 1962 ook altijd aan ook al reed ik niet harder dan toegestaan. Maar ja, dat kon natuurlijk niet een snotneus van 18 op een witte Puch 250SG die op een BMW leek …

 6. RABE

  Van mij mag hij wel een paar nachtjes de cel in. Met af een toe het lawaai waar hij anderen aan bloot stelt. En natuurlijk zijn motor in de verkoop. Voor de opbrengst is vast wel een goed doel te vinden. En anders iets lekkers bij de koffie voor oom agent.

 7. W

  Knap werk politie! Chapeau!
  Rijbewijs voorlopig niet teruggeven en motor verbeurd verklaren!
  Wat een risico neemt zo’n idioot!

 8. Bernhard

  Motor verbeurd verklaren en rijbewijs permanent ontnemen. Alleen lik op stuk werkt bij deze types.

 9. P-trus

  Motor in de pers/schredder, en verplicht toekijken voor deze dader!

 10. Koel Hoofd

  120km/u in de bebouwde kom, roodlicht negatie en spoorbomen ontwijken?
  Die kan voor 10 jaar gaan lopen…en dan na een gedragscursus en anger management (op eigen kosten) opnieuw rijexamen doen.

 11. Marco Janssen

  Elke groep heeft zijn gekken.. motorrijders, automobilisten, bromfietsers, fietsers etc.

  Dus ja, overtreder beboeten. Generaliseren…..nee.

  Maar het is tegenwoordig een hype om over 1 groep te klagen.

 12. Esrin W.

  Mooi hoor die huil om zware straffen. Jullie weten wel béter toch?

 13. Utregse motorrijdert

  Laat er dan ook een motorrijder reageren naast alle bovenstaande koekblikkers/snel-gepikeerde-mede-Utrechters:

  Allereerst excuses (dat die überhaupt gemaakt moeten worden, gekkigheid…) dat er binnen onze ‘gemeenschap’ ook figuren zijn die wonderwel geslaagd zijn voor hun 2 motorrijexamens (ja, 2 stuks) en zich vervolgens op de openbare weg zo misdragen. Het zijn de uitzonderingen.

  Een goede/stoere motorrijder houdt zich aan de regels, zorgt niet voor (geluids)overlast en weet na afloop van elke rit weer veilig thuis te komen.

  Mijn ‘collega-motorrijders’ die dit soort fratsen vertonen mogen wat mij betreft ook per direct hun rijbewijs inleveren. En ik weet dat het er veel zijn (ik woon aan dé racebaan van Utrecht: de Einsteindreef) maar het zijn echt niet alle motorrijders.

  Het merk motor dat hier in beslag is genomen, een KTM, is nogal populair bij die groep motorrijders die het niet zo nauw neemt met wet- en regelgeving omtrent verkeersdeelname. Ik kan dan ook diverse aannames doen over de/het leeftijd, geslacht of etniciteit van de bestuurder maar daar maak ik de reeks commentaar onder dit nieuwsbericht niet beter op, integendeel…

  Enfin: namens de normale en gefatsoeneerde motorrijders van Utreg: excuses voor dit soort tuig dat het verziekt voor de rest

 14. AA

  @utregse motorrijders:

  Ik rijd ook motor maar laten we niet doen alsof herriepijpen uitzondering zijn. Het gescheurd op Superdukes zonder baffles door allochtonen is evenmin een uitzondering. Maar goed, handhaven doen we nauwelikks meer in Nederland.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).