Politie arresteert 62 personen op illegaal feest in Utrecht Politie arresteert 62 personen op illegaal feest in Utrecht

Politie arresteert 62 personen op illegaal feest in Utrecht

Politie arresteert 62 personen op illegaal feest in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
De politie heeft maandagavond een eind gemaakt aan een illegaal feest aan de Nautilusweg in Utrecht. Daarbij zijn 54 personen aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren en acht mensen zijn meegenomen omdat ze het feest zouden hebben georganiseerd.

De politie heeft maandagavond een eind gemaakt aan een illegaal feest aan de Nautilusweg in Utrecht. Daarbij zijn 54 personen aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren en acht mensen zijn meegenomen omdat ze het feest zouden hebben georganiseerd.

Maandagavond kwamen er rond 23.00 uur signalen bij de politie binnen dat er een illegaal feest gaande zou zijn in een loods op bedrijventerrein Lage Weide. Toen agenten poolshoogte gingen nemen troffen zij zo’n 120 personen aan in het gebouw. De politie schrijft dat er meerdere coronaregels werden overtreden.

Toen het feest werd stilgelegd probeerden veel feestgangers te vluchten. Deze personen werden echter bij een andere uitgang opgewacht door de politie. Iedereen die aanwezig was zou zijn staande gehouden.

ID-kaart

De 57 mensen die zich konden identificeren kregen ter plekke een bekeuring. Zij konden daarna dan ook vertrekken. 54 personen hadden geen ID-kaart bij zich en werden met een bus meegenomen naar het arrestantencomplex in Houten. Bekenden van de arrestanten moesten de identiteitskaarten naar houten brengen, zodat ook zij bekeurd konden worden.

Tot slot zijn er ook nog eens acht personen aangehouden die het feest zouden hebben georganiseerd. De audioapparatuur is daarnaast ook in beslag genomen.

25 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Deze mensen proberen anderen moedwillig en met voorbedachte rade ernstig lichamelijk letsel toe te brengen. Nu we weten wie het zijn stel ik voor dat we een bericht sturen naar hun familie, werkgevers, huisvesters, opleiders en omwonenden met de waarschuwing dat zij een letterlijk en figuurlijk levensgevaarlijke corona-crimineel in hun midden hebben. Dat lijkt me een stuk effectiever dan zo’n boete.

 2. Don

  @Baliekluiver prima suggestie ik zou in deze brief ook opnemen dat zorginstellingen ook geïnformeerd worden en dat deze mensen icl. collega’s familie enz. niet meer in aanmerking komen voor corona zorg icl. vaccinatie.

 3. Scherpschutter

  Baliekluiver

  “Deze mensen proberen anderen moedwillig en met voorbedachte rade ernstig lichamelijk letsel toe te brengen.”

  Och kom. Dit zijn gewoon een groep mensen die niet eens tot de risicogroep behoren die een feestje willen vieren. Geen evil geniuses met een masterplan om de mensheid (of elkaar onderling) uit te roeien…LOL

  Emotie is geen goede raadgever, Baliekluiver. Neem een thee’tje, ga even lekker zitten en kalmeert u een beetje.

 4. Luuk

  @Baliekluiver, @Don, bevalt het een beetje, die cancel culture?

 5. TJA...

  Goeie actie van de politie.
  Zie ook Sigmund van afgelopen zaterdag.

 6. pieter post

  och, och, och…..
  Omdat je jezelf niet aan de corona maatregelen houd ben je meteen een crimineel.

  Ik zou idd een theetje nemen, knap je van op

 7. jan

  Gaan ze nou aankomende jaren ook mijn snotterende collega’s achter hun werkplek wegrukken en bekeuren? Is dat ons voorland? De politie die ingezet wordt om mensen in toom te houden omdat ze anders potentieel een virus kunnen doorgeven die potentieel ervoor kan zorgen dat iemand in het ziekenhuis beland. Laat de mensen die zo bang zijn lekker thuis blijven en zet de politie weer in voor echte criminaliteit aub

 8. Theo

  Gottegot, wat een heisa om een feestje.
  De beschuldiging slaat nergens op. Deze mensen wilden graag feesten, watt een natuurlijke menselijke behoefte is.
  Het ingrijpen, meenemen en beboeten zijn volstrekt disproportionele maatregelen. Erg dat de politie daaraan meewerkt.
  Het is al erg genoeg dat je een zaaltje ver weg moet vinden om niet te opvallend je feest te houden.

 9. Jeroen

  En door dit soort acties wordt de lockdown weer met een paar weken verlengd voor ons allemaal. Dank je wel jongens en meisjes…

 10. Moniek

  Misschien horen deze mensen niet tot een risicogroep, maar ze kunnen wel het virus overbrengen. Die risicogroepen zijn echt niet zo scherp begrens zoals er wel wordt gedacht. Als ze ernstige besmettingen veroorzaken, mag een ander het klusje opknappen. Asociaal dus.

 11. Adriaan

  Ieder mens is bevattelijk voor het corona virus, lees kan drager zijn. Vooral leeftijd & conditie bepalen hoe ziek je gaat worden.
  Feestende jongeren brengen het virus thuis. Je ziet dat ook met de geopende lagere school.
  Dus overall bezien is een jongerenfeestje vooral een probleem voor hun ouders.
  Dat er wordt opgetreden lijkt mij meer dan logisch.

 12. René

  @Jeroen: de spijker op z’n kop. En zo zorgen deze feestvierders er samen met allerlei asociale wappies die zich het hardst tegen de lockdown verzetten, zoals Baudet, Van Haga en Engel, er zelf voor dat deze weer moet worden verlengd! Waarvoor ons aller dank!

 13. Hans

  Ik erger mij kapot aan u, meneer de scherpschutter (met opzet laat ik de hoofdletter achterwegen) met je eeuwige LOL.
  U bent een totale ontkenner van de pandemische ramp die de wereld al meer dan een jaar in zijn greep houdt, een ramp die onnoemelijk veel leed veroorzaakt in de levens van talloze mensen.
  Jij gebruikt de term ‘evil geniuses’ in een totaal scheef verband. Je moet in de spiegel kijken en je heel erg diep gaan schamen. Maar ik ben bang dat die schaamte bij jou geen kans krijgt.

  PS emotie en ratio gaan hand in hand in een gezonde geest.

 14. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat dit niet het enige feestje was in de stad, wel één van de grootste.

 15. Lombokker

  Als ze het nou gewoon een religieuze bijeenkomst hadden genoemd, dan was er niets aan de hand geweest.

 16. Bernhard

  Logisch dat deze jongeren een feestje willen vieren na meer dan een jaar (!) te zijn opgehokt en van al hun vrijheden zijn beroofd. Zaak dat we zo snel mogelijk de maatschappij weer opstarten en met name ouderen/zieken/zwakkeren beschermen tegen het virus. Lockdowns zijn geen oplossing op de lange termijn. Na de corona-pandemie zal zich vroeg of laat een nieuw virus aandienen. Weer de hele wereld in lockdown?

 17. BdV

  Nou @ Bernhard, ik kan de plank volledig misslaan, maar ik denk niet dat dit hun eerste feestje van het afgelopen jaar was.

 18. Nina

  @ Berhard

  We willen natuurlijk allemaal liever terug naar de tijd van voor Covid-19. Dat is nog geen vrijbrief om je niet aan de maatregelen te houden en je medemens in gevaar te brengen.

 19. Moniek

  Hoe had u zich dat in practische zin voorgesteld, Bernhard?
  Ik hoor hetzelfde argument al vele maanden, maar dan volgt er nooit een echt werkbaar voorstel. Denkt u niet, dat als het wél een goed voorstel was geweest, dat niet allang zou zijn geimplementeerd?

 20. Justin

  Waarom moet Bernhard met de oplossing komen, Moniek?

 21. Justin

  Dit is weer zo’n bericht voor de heilige boontjes om hun afschuw tentoon te stellen, terwijl het _echte_ probleem, de hopeloos middelmatige en zwakke covid-19 strategie van Rutte III, onbesproken blijft. Een lockdown doe je zo snel mogelijk en zo hard mogelijk (vandaar de term!). Daarna ga je over op testen, testen, testen en traceren. Nee, dat is geen lolletje, maar het had wel vruchten afgeworpen waar we nu allang van konden genieten. Helaas. De”intelligente lockdown” en het trage aanmodderen na de tweede en derde golf heeft geen zak uitgehaald en veel mensen zijn het nu, met recht, spuugzat.

 22. jan

  Ik vind het van de zotte als ik de reacties hier lees. Iedereen vind het blijkbaar normaal dat een overheid je rechten om te gaan en te staan maar afneemt om een virus. Er zijn zelfs wetten aangenomen om je te kunnen beboeten. En niemand die dat abnormaal vind? Buiten proportioneel?

 23. Esrin W.

  Het meest hilarische is nog wel om zelfs in de reacties alleen al de enorme verdeeldheid te zien. Opmerkelijk.

 24. Rob

  Het is en blijft ,, de grens zoeken,, zo houden we corona in ons leven. Stelletje egoïsten .

 25. Don

  @Luuk wat bedoel je met cancel cultuur iets in de geest van “meer dan 20.000 mensen stierven in 2020 in Nederland door coronabesmetting”.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).