Politie beboet 40 zwartrijders in de tram Politie beboet 40 zwartrijders in de tram

Politie beboet 40 zwartrijders in de tram

Politie beboet 40 zwartrijders in de tram
Foto: Politie Utrecht Stad
De Utrechtse politie en medewerkers van Qbuzz hebben donderdagavond 40 tramreizigers bekeurd omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. De controle werd gehouden op het tramtraject tussen Nieuwegein en Utrecht.

De Utrechtse politie en medewerkers van Qbuzz hebben donderdagavond 40 tramreizigers bekeurd omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. De controle werd gehouden op het tramtraject tussen Nieuwegein en Utrecht.

De 40 zwartrijders kregen allemaal een boete van 55 euro.Tijdens de controle liepen ook twee andere reizigers tegen de lamp. Een persoon bleek na controle nog een gevangenisstraf van 21 dagen te moeten uitzitten. Terwijl een andere inzittende nog een bedrag van 460 euro moest betalen voor openstaande boetes.

13 Reacties

Reageren
 1. herman

  Kun je nagaan, als er zoveel mensen worden betrapt hoeveel er zwart wordt gereden in de tram?
  De pakkans is zo laag dat velen zwart durven te reizen.

 2. Massegast

  Doorgaan! Vooral doorgaan!

 3. Harry

  Dit gebeurd toch iedere dag?

 4. Lombokker

  Dat werd ook eens en keer tijd. Als ik met de sneltram ga, valt het me altijd weer op dat een deel van de reizigers het niet nodig vind om in of uit te checken. En daarmee feitelijk hun medereizigers bestelen, want die tram moet wel ergens van betaald worden.

 5. Rob H.

  In hoeveel tijd zou een conducteur zich hier terugverdiend hebben?

 6. Jan

  “Zwart rijden” is dat nog een geoorloofde uitdrukking?

 7. MtU

  Dom van die zwartrijders. Vaste tramreizigers weten toch wel dat dit soort acties altijd op donderdagavond plaatsvindt?

 8. amy

  Strafblad

 9. Dakhaes

  Boete 55€ spotgoedkoop.
  Eerst volgende kontrole over tja wanneer?
  Pakkans zo gering?
  En wat doet de politie hier?
  Tram is toch private onderneming met zijn eigen controleurs?
  M.a.w. ergens kan er bezuinigd worden.Nu dubbelop.

 10. Tim

  Het is ook nergens zo makkelijk om te zwartrij als op de sneltram. Deze conducteurs moeten zich veel vaker laten zien. Een rit met de tram is duur zat, dus als er nooit gecontroleerd wordt zal zwartrijden zeker “lonend” zijn.

 11. Koel Hoofd

  Uhm, er zijn sinds de invoering van de strippenkaart en het zelf stempelen toch al dagelijkse controles in die tram? Of is dat intussen wegbezuinigd dat het nu ineens nieuwswaarde heeft?

 12. Hetty

  Geweldige actie, dat zou de politie vaker moeten doen. Zwartrijden is stelen, want er word dan niet betaald voor een dienst, die wel geleverd is. Euro 55,- boete is veel te weinig, maak er maar het dubbele of driedubbele van.

 13. HD

  Het wordt tijd om het OV gratis te maken !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).